Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 126)

verbal 

všechny recenze uživatele

V jedničce Kínovi rusáci sežrali psa a následovala unylá sada nudných přehozů přes rameno a střel do hlavy. To v Džonvik ryloudyt mu nějaký nepoučitelný makarón vypálil Tugenhát, Kínu se konečně pořádně funkcionalisticky nasral, režisér se naučil režírovat, židí bratři přisypali hutnou dávku nalichvených mrtvých prezidentů a následovalo snad vše, co má totálně nabušený a fantasticky natočený akčňák mít – choreograficky perfektní kočkování (s gamorou), urputné honění (v autech), živočišné píchání (noži), vášnivé rdoušení (rukou i čímkoliv, co je po ní), neutuchající střílení (snad vším, do čeho lze narvat munici) a komplexní defilé nebývale hustých zabijáckých existencí. A to celé v tak vizuálně dokonalých kulisách, až má jeden místy chuť stopnout promítačku, poslat to občerstvení pro pedofily vedle něj pro popkorn, aby nemělo noční můry, a mezitím z důvodu totálního estetického vzrušení freneticky zamasturbovat. I tentokrát na to scénárista sice dost jebal, nicméně pokud nejste jedním z těch umaštěně olupených artových hnědopichů a integrální absence profundálních filosofických paradigmat či frustní interpretace behaviorálních predispozic singulárních charakterů vám nezpůsobuje kognitivně disonanční záchvaty maligního kokotismu, odcházíte z kina s pocitem naprosto ukojeného akčního diváka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Byť najlepšia pasáž na konci a nie v prvej polovici, bol by pre mňa John Wick 2 najlepší akčný film ever (tento post si dodnes drží Face/Off). Výprava, strih a kamera celého diania v Ríme je vrchol žánru, zatieňujúci best of Johna Woo. Vizuálna elegancia originálneho filmového sveta, jeho temný a špinavý tón. Odzbrojujúca kadencia luxusne zostrihanej a správne drsnej akcie. Dôstojnosť a prekreslenosť všetkých postáv. Osudový, neo-noirový Reeves, ktorého snád nejde nemať rád - ako herca i človeka. Hrozne moc mi to sadlo, každú sekvenciu záberov som si vychutnával, ako si v iných akčných thrilleroch dokážem vychutnať sotva ich vyvrcholenie. Laskomina na X opätovných zhliadnutí. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

John Wick zůstal svůj, jen přitvrdil. Finále mezi zrcadly a neony je esteticky jednou z nejopojnějších scén v historii akčního filmu. Skvělá práce a rychle trojku. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Potvrzení toho, že krvavý akční film je plnohodnotné umění, které patří do galerie. Oproti jedničce už chybí prvek překvapení, finále ale potěšilo důslednou osudovostí, která konečně naplno přijímá pravidla hongkongské akční školy (jaká škoda, že na iDnesu to neocení, protože Spáčilka tradičně vzala kramle cca 15 minut před koncem ). Jestli je dvojka lepší než jednička, to v tuhle chvíli úplně posoudit nedokážu. Ale navazuje výborně. Scénu v metru tesat do kamene. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Poetry in motion. Slastně přímočarý, přesto neustále něčím překvapující a každým záběrem neuvěřitelně stylový akční film pohybu, který by měl teoreticky uspokojit fanoušky Bustera Keatona, Akiry Kurosawy, Sergia Leoneho, Johna Woo i videoher. Komiksově nadsazený svět s málomluvným westernovým hrdinou (který se ale moc pěkně umí vyjadřovat tužkou) dává díky rozvedení mytologie více smyslu než v jedničce, ovšem daní za delší stopáž je pokulhávající rytmus. Filmu na chvíli padá řetěz poté, co se na scéně (příliš pozdě) objeví král newyorských vagabundů Laurence Fishburne (věřím, že lépe bude využit v pokračování) a ke konci jen zbytečně nahání minuty (návrat „domů“). Jednička nebyla tak dlouhá na to, aby se začala opakovat, a znovu se na ni podívám s větší chutí, ale jako vzorový příklad toho, že akce nemusí být vytvářena jenom střihem, ale i pohybem v promyšleně komponovaných záběrech, budu od nynějška kromě Friga jako Sherlocka Holmese rád používat i druhou kapitolu Johna Wicka. Kdo by to před pár lety byl býval řekl, že nejvíce respektu vzbuzujícím akčním hrdinou 21. století, kterému věříte lásku k bezejmennému psovi, vyhraněný vkus v oblékání, porozumění oduševnělému modernímu umění (nikdy nevíte, kdy vám správně nastavené zrcadlo může zachránit život) i to, že by byl bez mrknutí oka schopen vystřílet celou Camorru, bude padesátník Keanu Reeves. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

My co máme za sebou tzv. kojící hattrick, tzn. v časové posloupnosti : maminka - akční filmy 80.let - pan hospodský, tak nad Johnem provádíme vyslovenou slintofilii. Akční scény jsou vymazelný na tři doby a je jedno zda se jedná o car honičky, přestřelky nebo fighty vše je přehledný, nápaditý, nekompromisní. Jasně, kdybych měl být v osobě hlavního hrdiny, potřeboval bych na celej film tak 1.250 životů abych vše přežil, ale i tohle je vlastně fajn, konečně tu máme akční tank se vším všudy. Chtělo se mě vyčítat, že film zejména zpočátku nabírá těžce tempo, ale ve finále je hezký, že kolem veškeré té akce a drsňáckých hlášek a ještě drsnějších zabijáků, nám tu vyrůstá takovej zabijáckej B2B svět, který má své zákony a pravidla. Takže je to sice na hraně, zejména John vs. hluchá se spolu mohli kočkovat trošku déle, ale akčnáček je už pomalu vymírající žánr a tak budu za hvězdíčkovýho ježíška a půjdu do plnejch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvojka stejně dobrá jako jednička a tam, kde jednička začala, tam dvojka končí. V jedničce Johnovi sejmou psa a tak vraždí. Ve dvojce vraždí a odchází se psem. Kruh se uzavřel. Lepší vypatlávací akčňák dnešní doby neseženete. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Ne velké, ale zklamání. John Wick je pořád o dost kroků napřed oproti ostatním akčním filmům, ale v bitkách a přestřelkách mu občas malinko dochází dech a začíná se opakovat. Ten náskok je naštěstí tak velký, že to tolik nevadí. Větší problém je s příběhem, jenž se tentokrát bere smrtelně vážně, chybí mu lehkost a nadhled jedničky a především jde směrem, který osobně nepovažuji za úplně šťastný. Zatímco minule byl John Wick mýtus, legenda a přízrak, jehož jméno děsilo každého mafiána, teď je jen jedním z mnoha vrahů, jenž o svou výjimečnost někde mezi prvním a druhým dílem přišel. Mýtus je pryč. Tvůrci navíc dost nesmyslně vykecávají všechna tajemství světa zabijáků, který byl minule tak atraktivní i proto, že si ta tajemství zachovával. Docela škoda. Druhý John Wick je nadprůměrný akčňák. Bohužel však s nudným příběhem, který se trochu ztrácí sám v sobě. Jo a taky s dost slabou sestavou záporáků. Sorry, ale příště chci víc. I když možná budu radši čekat míň. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $92,029,184║Tržby Celosvetovo $174,348,632▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $32,892,632║ Tržby za predaj DVD v USA $18,936,270║ masaker, Keanu Reeves opäť valí a likviduje všetko čo mu stojí v ceste, samozrejme je to prehnané a dejovo to je troška hrrr ale tu ide o tú výbušnú akciu, ktorá sa tu dá užiť plnými dúškami, fakt "krvavá" maškrta pri ktorej šmakujú aj hefty /videl v kine: 80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Something wicked this way comes! V jedničce měli čokla, ve dvojce umělecké ambice. A tváří se při tom stejně smrtelně vážně... a já jim to tentokrát žeru. Důkaz toho, že headshoty patří do galerií a pozdní bondovky jsou možná přežité, ale svým důrazem na stále troufalejší sety ovlivňují i filmy, od kterých byste to úplně nečekali. Zároveň se Stahelski otrkává jako režisér a ještě víc si hraje s timingem akce, který, na rozdíl od mnoha kolegů, považuju za podstatně vymazlenější než v jedničce (už ani nevím, kdy jsem se tak přiblble usmíval při vyzbrojovací scéně). Wick se chytil přesně toho, co mě v jedničce bavilo nejvíc – zvláštní mytologie bratrstva zabijáků – a doplňuje další zajímavé střípky. Hlavní ingrediencí vedle vymazleného vizuálu, bláznivě pompézní scénografie a fantastických choreografií je pochopitelně Keanu. Ten jde proti módě osvalených bijců a zabíjí stále stejným a stále stejně průrazným pohledem. Reeves se vrací mezi elitu dveřmi, od kterých to ještě před třemi lety nikdo nečekal. A já nemůžu než konstatovat, že na trojku ve stylu "him vs the world" se prostě těším. Velmi, velmi milé překvapení, které se stejnými figurkami zahrálo ještě lepší partii. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Wick je ve své druhé kapitole stále stejně odhodlaným hrdinou, který tentokrát platí svůj dluh minulosti a všechny esence původního filmu ještě zintenzivní. Ať už stylovost prostředí a postav (na míru šitý oblek se správnými vrstvami nejlepší kamarád zabijáka) nebo akční scény, které jsou hnané ještě do větších extrémů než v prvním díle. Osobně jsem chvílemi až chytal záchvaty smíchu z toho, jak to celé vážně myšlené akční peklo s poměrem headshotů a minutí u hlavní postavy je okolo poměru 9:1. A to mě právě bavilo. Tenhle návrat do 80/90. let, tohle bych si totiž půjčoval ve své oblíbené videopůjčovně a s kamarády by jsme si trénovali Wickův postoj, protože on je ten dobrej týpek a my chceme být jako on. Co na tom, že některé sekvence jsou nelogické (chce auto, pak ho zdemoluje nebo uděláme past v katakombách, i když nás je 50, nepočkáme u jediného východu), ale celé je to prostě velice zábavné, akční složka je perfektní (ať choreo nebo důraz na bojové/střelecké postoje). Ano, John Wick se stává s každou minutou prvním superhrdinou v obleku, bez ohledu na jeho krejčího, ale budování mytologie a zajímavě směřující příběh mě motivuje k očekávání dalšího dílu. PS: Equilibrium tam cítím stále víc. PPS: mytologie je skvělá, chci komiks, bezďáci perfektní pomrknutí, stejně tak jako jejich vůdce, už mi jen chyběla nabídka pilulek... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čím je druhý díl Zátahu ve vztahu k tomu prvnímu, tím je druhá kapitola Johna Wicka k té první aneb kterak se tvůrci poučili z vlastních chyb. Pěkných pár uherských let se nedalo na tuzemských plátnech kochat tak přehlednou, rozmanitou (ty tam je jednotvárnost akce z jedničky) a především nápaditou kompozicí, estetikou i choreografií poctivých kontaktních akčních scén. A když k tomu navíc i "povinný dějový rámec do počtu" vlastně není zase až tak do počtu, tak co víc ještě po nekompromisním přímočarém akčňáku ze staré školy žádat? Snad jen pomyslnou třešinku na dortu v podobě vygradování památné finální přestřelky v galerii také neméně památným soubojem jeden na jednoho; třetí kolo "Wick vs. Cassian" si o to přímo říkalo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se tam ze začátku moc kecá. Ta Itálie mě nebavila. Jak ale přijede zpátky do New Yorku začne to mít koule. Posunulo se to od jednoduchýho revenge movie do jakýsi ságy o podivnym světe nájemnej vrahounů. Mytologie kolem Continetalu je tu hodně rozvinutá a je to celkem sranda čumět na operátorky jak z 50. let a podivný zvyky, jako úpis a Excomunicado. Každopádně hlavní je akce a ta je, po trochu odbytý přestřelce v katakombách, už jen skvělá. Ten New York se fakt poved. Nadchlo mě, jak se nenápadně stříleli v metru s tlumičema, nebo jak mu zarazil nůž do aorty, z profesionální úcty :) Finální scéna mě fakt meganavnadila a na trojku se těšim. Jsem zvědavej, co se stane, až mu někdo z mobilu smaže to video s jeho ženou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VRAZIL JSI ĎÁBLOVI KUDLU DO ZAD!…“ /// Jonathan je zpátky a podstatný je, že za sebou nechává hromady mrtvol. Nejde jen vo akci, baví mě i ty povídavý pasáže. Zřejmě jsem Johna přijal za svýho geroje, takže zlo spáchaný na něm… A vo to jim jde! Donutit mě furt mu fandit! A já kretén fandím… Příběh má dobře položenej základ, takže dál rozvíjí pravidla z „jedničky“. Film se stejně bude hodnotit podle akce. Je jí dost. Vobčas baví parádně, místy „jen“ vyplňuje děj, protože do něj patří. Nesralo mě žádný vykecávání. Reeves to kosí na počkání a mě mrzí, že to nemá vyšší rating (PG+15). Auta, pistole, nože. Tohle by klíďo mohla bejt kniha! Asi budu mít trochu strach z pokračování. Z prostýho důvodu – aby to nedokurvili! Já tady našel akci, zábavu i emoce. A to je v poslední (filmový akční) době nedostatkový zboží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se porušit assassinský pravidla. 2.) Jedu jen filmy o pomstě. 3.) Je na mě vypsaná odměna. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 3,113 // Otvárací Víkend v USA: $30,436,123 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jestli budu za 30 let vykládat někomu jaký akční film frčel v roce 2017, tak bezkonkurenčně z mých úst vypadne John Wick 2! John Wick je absolutně revoluční pro akční žánr a obsahuje vše, co by správný akční film měl mít. Film je svým vizuálem vysoce elegantní, přepychový, luxusní, moderní a stylový. Já jsem si užíval pohled dokonce i na Sochy a fontány, či památky Říma ( Interiéry/Exteriéry) s tím si opravdu někdo vyhrál, potěší samozřejmě i rychlá auta, solidní obleky a slušný výběr zbraní. K samotné akci nemám vůbec výhrady, splňuje nejpřísnější kritéria s nadhledem. Střídají se zajímavé lokace, hraje solidní muzika, kryje se, přebíjí se, kamera je přehledná, Rko je perfektní a krom vynikajících headshotů, které byli i v jedničce je dvojka okořeněná střelbou s brokovnicí či velmi dobrými fighty, která jednička postrádala. Keanu Reeves se samozřejmě v soubojích nedá srovnávat s elitami z Asie, místy mi přišel příliš robotický, ale martial arts schopní záporáci to zachraňují. Velká chvála patří Commonovi, kterého jsem si všiml už v Run All Night a zde opět potvrzuje, že je nejen vynikající záporná postava, ale také skvělý fighter. A druhá chvála patří objevu roku herečce Ruby Rose, která je nejen atraktivní, ale dokonce se umí i hýbat ( I s nožem!), že byla hluchá a vše vyjadřovala velmi elegantní znakovou řečí její výkon pouze umocňovalo. Příběhově je film možná jednodušší, ale osobně si nevybavuji lepší námět pro akční žánr než když skupina nebezpečných assassinů jde po hlavním hrdinovi. Jsem velmi spokojen ba možná i uspokojen. Třetí díl na dohled. Kdo dá méně než 3 hvězdy je u mě staromódní a bez koulí. Intenzivnější akční porno tu od Raidu nebylo. 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bobtnající kopie nefungující jedničky, ve které ze sebe většina zúčastněných dělá blbce a místní hodnocení ho pak dělají ze mě. Hromada ladných zásahů do oblasti hlavy pro mě nezapomenutelnou akci nedělá a nebýt úvodní neobvyklé destrukce auta, tedy jediné scény, kdy si Wick drží pozici poctivého dříče, střílím hodnocení ještě níž. Hloupých rozhodnutí totiž Derek Kolstad udělal tentokrát neúnosně moc, do mytologie cpe střípky kopírované z Kingsman a nechává hlavní postavy předříkávat směšně polopatická životní motta. Vrchol všeho zmatku přichází s Laurencem Fishburnem, jehož výkon a vůbec smysl celé vedlejší linky směle dosahuje odpadových vod. Záchrana přichází v samém závěru, který dlouhodobou nekompromisnost konečně opodstatní, ale otevřený konec je risk, koledující si v případě nedotaženého pokračování o slušnou ránu do vazu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Viete vy vôbec, čo to je, užívať si mier?" - "Prečo by som nevedel?" Ceruzka! Keď niekto prinúti McShanea, Fishburnea, Nera, Leguizama a Stormarea (fajn herci, ale ak nemajú patričný dohľad, vedia sa tváriť veľmi nudne), musí byť fakt dobrý režisér. Každý z nich uviazol v bahne stereotypu. No v tomto filme pôsobia živo, ako keby ich natáčanie bavilo. Hlavne McShane. Ostatní majú skôr cameá. Hoci nepopieram, že je milé vidieť 14 rokov po Matrixe Nea a Morphea. Keanu je ikonický. Disponuje aurou poloboha. Ako keby sme ho v úlohe Johna Wicka vídali od 70. rokov. Nechápem, čo láka jedného z najmilších, najpokornejších a najpríjemnejších hercov Hollywoodu hrať v takejto zversky krvavej sérii... ale nech v tom pokračuje! Vidno, že množstvo šialených scén natočil bez kaskadérov. Podstúpil drastický výcvik. Ovláda zbrane. Ako strelné, tak chladné. A tiež vlastné ruky. A nohy. Toto proste neoklamete dvojníkmi, toto si herec musí poctivo odmakať. Film má dve hodiny a je plný dlhých akčných scén, z ktorých vidieť a cítiť, ako do toho všetci, v čele s hlavnou hviezdou, šli naplno, aby divákovi sprostredkovali čo najintenzívnejší žánrový zážitok. Oceňujem praktické priestrely hláv, alebo to, že niektoré akčné sekvencie sú ozvláštňované nápadmi, napr. v jednej musí John získavať nové strelné zbrane od protivníkov a v inej ide po meste a znenazdania naňho spoza každého rohu vyskakujú zabijaci. Zápletku a „nečakané“ zvraty by som neriešil, predsa len je to akčný film, nechcelo to dostať Oscara. Obsahuje plno nelogickostí (prečo sa na 2 roky neutiahol do bezpečia hotela?), nedomysleností (predsa musel vedieť, že si podpisuje rozsudok smrti, keď zlikvidoval danú osobu) a nezmyslov (Wick nebol v tej dobe „vykázaný“, takže pokojne mohol využívať možnosť dovyzbrojenia a nemusel sa spoliehať na trápnych 7 nábojov). Ale rozhodne treba scenár aj pochváliť: rozširuje univerzum a po hoteli sme sa dočkali bezdomoveckej línie. Vrcholom je absurdná scéna, v ktorej si dvaja vrahovia musia vypiť v bare tesne po tom, čo sa navzájom takmer zabili. V scenári nájdeme veľa podobných osviežujúcich drobností (nemá vrahyňa, zamilovaný bodyguard, John robiaci mu službu v metre). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate klasickej druhej dil. Je tu vic akce, diky Shaleskiho nasbiranejm zkusenostem to je vic cool, zaporaku je vic, proste vsechno je o uroven vetsi. A ja se bavil vic nez v pripade jednicky. Samozrejme pribeh je demence a trochu nastavovana kase, ale cely to budovani mytologie okolo organizace zabijaku je docela fajn. Obcas se sice film nevyhne nejaky stupidite, ale nic hroznyho. A hlavne uz to nevypada lacine. Navic se tu sesla docela fajn herecka sestava, potesi Stormare, Fishburne i Rose. No a presun do Rima je rozhodne fajn, akce v katakombach nema chybu. Takze jsem mnohem spokojenejsi nez u jednicky, ale zase na druhou stranu, neni to nic, co by jste si pamatovali jeste za rok. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Proč remakovat Raid, když je tu John Wick? Film, který mi přináší naději pro akční žánr, pro středně rozpočtové filmy a pro vyhasínající hvězdy. Mohl bych mu vytknout ledacos, důležité je, že nechci. 9/10 ()

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama