Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 126)

castor 

všechny recenze uživatele

Že by se vrátil John Woo? Jen s dravějším a agresivnějším stylem? Docela by mě zajímal počet protivníků, které John Wick poslal navždy odpočívat. Chad Stahelski má několik kaskadérských zářezů a je na něm patrné, že osmdesátá a počátek let devadesátých jsou jeho šálkem kávy. Akčních perel je v posledních letech pramálo, tohle je navíc mile nadsazené, choreograficky elegantní a sakra přehledné. Dvojka je znovu velká radost. Sic musím upozornit, že z jedničky jsem na zadek úplně nesedal. Prostě moc fajn podívaná, ale pár bodíků k úplné spokojenosti chybělo. Nelítostný prostřelovač hlav Wick si vůbec neodpočinul, jen zakopal bouchačky pod podlahu ve sklepě a chtěl si užívat se svým psem beze jména. Jenže ťuk ťuk, ve dveřích se objevuje starý známý s kšeftem, který nemůže odmítnout. Jenže odmítl, přišel o bejvák a už se to celé vezlo. Trošku víc se dozvídáme o celém tohle zvláštním světě mezinárodních špičkových vrahů, jinak se ale vše točí okolo drsné akce, naštěstí tvůrci pochopili, co silného obsahovala jednička a přicházejí s tím v ještě hutnějším podání. Keanu Reeves nezklamal, pevně věřím, že se ještě k roli vrátí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Viete vy vôbec, čo to je, užívať si mier?" - "Prečo by som nevedel?" Ceruzka! Keď niekto prinúti McShanea, Fishburnea, Nera, Leguizama a Stormarea (fajn herci, ale ak nemajú patričný dohľad, vedia sa tváriť veľmi nudne), musí byť fakt dobrý režisér. Každý z nich uviazol v bahne stereotypu. No v tomto filme pôsobia živo, ako keby ich natáčanie bavilo. Hlavne McShane. Ostatní majú skôr cameá. Hoci nepopieram, že je milé vidieť 14 rokov po Matrixe Nea a Morphea. Keanu je ikonický. Disponuje aurou poloboha. Ako keby sme ho v úlohe Johna Wicka vídali od 70. rokov. Nechápem, čo láka jedného z najmilších, najpokornejších a najpríjemnejších hercov Hollywoodu hrať v takejto zversky krvavej sérii... ale nech v tom pokračuje! Vidno, že množstvo šialených scén natočil bez kaskadérov. Podstúpil drastický výcvik. Ovláda zbrane. Ako strelné, tak chladné. A tiež vlastné ruky. A nohy. Toto proste neoklamete dvojníkmi, toto si herec musí poctivo odmakať. Film má dve hodiny a je plný dlhých akčných scén, z ktorých vidieť a cítiť, ako do toho všetci, v čele s hlavnou hviezdou, šli naplno, aby divákovi sprostredkovali čo najintenzívnejší žánrový zážitok. Oceňujem praktické priestrely hláv, alebo to, že niektoré akčné sekvencie sú ozvláštňované nápadmi, napr. v jednej musí John získavať nové strelné zbrane od protivníkov a v inej ide po meste a znenazdania naňho spoza každého rohu vyskakujú zabijaci. Zápletku a „nečakané“ zvraty by som neriešil, predsa len je to akčný film, nechcelo to dostať Oscara. Obsahuje plno nelogickostí (prečo sa na 2 roky neutiahol do bezpečia hotela?), nedomysleností (predsa musel vedieť, že si podpisuje rozsudok smrti, keď zlikvidoval danú osobu) a nezmyslov (Wick nebol v tej dobe „vykázaný“, takže pokojne mohol využívať možnosť dovyzbrojenia a nemusel sa spoliehať na trápnych 7 nábojov). Ale rozhodne treba scenár aj pochváliť: rozširuje univerzum a po hoteli sme sa dočkali bezdomoveckej línie. Vrcholom je absurdná scéna, v ktorej si dvaja vrahovia musia vypiť v bare tesne po tom, čo sa navzájom takmer zabili. V scenári nájdeme veľa podobných osviežujúcich drobností (nemá vrahyňa, zamilovaný bodyguard, John robiaci mu službu v metre). ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Druhý John Wick je lepší než jednička, protože je mnohem absurdnější. Některé scény zcela navážno zabíhají do surreálna, když svět nájemných vrahů koliduje s apatickou "každodenností". Což není myšleno jako výtka. Vlastně by to mohlo zajít ještě dál a byl bych rád. Navíc to krásně vypadá, byť trhavá kamera občas naplno nezužitkuje Reevesovo fyzické herectví (Tom Cruise by rozhodně trval na tom, aby mu během akce bylo aspoň vidět do obličeje). Jediný opravdový problém je stejný jako u jedničky - graduje opačně. Od nejlepších scén po ty slabší, což je samozřejmě poněkud nepříjemné. Ale bavilo mě to a překvapivě to uteklo. Zatímco po jedničce mi ta série byla tak jako jedno, teď chci kapitolu tři, která to všechno posune ještě o kus dál. Rozhodně se neobejdu bez souboje se světelnými meči mezi Johnem Wickem a Wernerem Herzogem na popředí explodujícího panorámatu Manhattanu... nebo tak. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pure trash, ve kterým už chybí jenom Seagal, aby byla celková déčkovost toho, co vydávali za scénář, dokonána. Akce, ve který se do Wicka netrefí trénovaná ochranka ani z metru, nikdo se nikdy nekryje a všichni jen nabíhají jako krávy na porážku, má fakt hodně daleko k mojí představě akční šlehy. Stavět tohle jen trochu do úrovně jako filmy Johna Woo je na odebrání divácký průkazky a zavření do blázince. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VRAZIL JSI ĎÁBLOVI KUDLU DO ZAD!…“ /// Jonathan je zpátky a podstatný je, že za sebou nechává hromady mrtvol. Nejde jen vo akci, baví mě i ty povídavý pasáže. Zřejmě jsem Johna přijal za svýho geroje, takže zlo spáchaný na něm… A vo to jim jde! Donutit mě furt mu fandit! A já kretén fandím… Příběh má dobře položenej základ, takže dál rozvíjí pravidla z „jedničky“. Film se stejně bude hodnotit podle akce. Je jí dost. Vobčas baví parádně, místy „jen“ vyplňuje děj, protože do něj patří. Nesralo mě žádný vykecávání. Reeves to kosí na počkání a mě mrzí, že to nemá vyšší rating (PG+15). Auta, pistole, nože. Tohle by klíďo mohla bejt kniha! Asi budu mít trochu strach z pokračování. Z prostýho důvodu – aby to nedokurvili! Já tady našel akci, zábavu i emoce. A to je v poslední (filmový akční) době nedostatkový zboží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se porušit assassinský pravidla. 2.) Jedu jen filmy o pomstě. 3.) Je na mě vypsaná odměna. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Vlak Broad Street Bound C, kterým jezdí John Wick (Keanu Reeves), je ve skutečnosti vlak PATH (Port Authority Trans-Hudson), který vede mezi World Trade Center v Manhattanu a Exchange Place v New Jersey. (griph)
  • Technika střelby, kterou John Wick (Keanu Reeves) používá, odpovídá technice Mozambique Drill. (Matt_CZE93)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama