Reklama

Reklama

Gene Kelly

(TV film)
  • Francie Gene Kelly : Vivre et danser (více)

Obsahy(1)

Zpíval v dešti, tančil jako vítr, v tváři měl slunečný úsměv. Když tančil, vypadalo to nejen lehce a přirozeně – bylo to fascinující. Tančil, jako jiní lidé dýchají. Gene Kelly byl bezpochyby obdařen neuvěřitelným talentem a dá se bez nadsázky říct, že na co sáhl, to se mu dařilo, ať už šlo o zpěv, či herectví. Diváci si jej pamatují hlavně z legendárního Zpívání v dešti, ale připomeňme, že dokázal přesvědčivě zahrát i dramatické role, jako například ve filmu Kdo seje vítr. Kelly pocházel z rodiny drobného obchodníka z Pittsburgu a měl čtyři sourozence. Tanec bral zpočátku jako nutné zlo, ke kterému ho nutila matka. Mnohem raději sportoval, ale poté, co v důsledku hospodářské krize musel opustit vysokoškolská studia, se mu talent hodil. Začal se živit tancem, ve třicátých letech začal působit na Broadwayi a v roce 1942 přišel na řadu Hollywood. Když v roce 1996 ve věku 83 let zemřel, měl za sebou „nádherný, dlouhý život nabitý událostmi“, jak v dokumentu říká jeho syn Tim. Kromě něj uvidíme i dceru Kerry, historičku Jeanine Basingerovou a především řadu ukázek z nezapomenutelných filmů. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Mnohem lépe zpracováno než suchopárné heslo ve slovníku. Eugene Curran Kelly, uměleckým jménem Gene Kelly byl americký zpěvák, herec, tanečník, choreograf, režisér a producent. Hudbě a tanci se věnoval již od svého dětství. Po ukončení střední školy a studoval na Pittsburské univerzitě, ale hospodářská krize ho donutila studia ukončit a věnovat se profesionálně tanci. Wikipedie ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Gene Kelly je pre mňa niečo ako zázrak.Prečítala som si o ňom všetko, čo sa dalo,no i tak som veľmi vďačná za tento dokument. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasicky natočený dokument - spousta vzpomínek, původních rozhovorů, ukázek, fotek. Nic, co by člověk neznal, což nemusí být vždy na škodu. A tady to opravdu na škodu není. Gene Kelly je můj oblíbený muzikálový herec a tento dokument to jen utvrdil. Neskutečný člověk, krásné filmy, milé vzpomínky. Super. Hudba: Gerard Cohen-Tannugi. ()

curil 

všechny recenze uživatele

"Žít a tancovat", jak zní podtitul životopisného dokumentu, přesně vystihuje osobu vynikajícího umělce Gena Kellyho. Dovedl bych si ve filmu představit ještě více dat ze života. Natočeno Francouzi, čili více pozornosti věnováno Kellyho pobytu a natáčení v evropské metropoli. ()

Reklama

Reklama