Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 2

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice povedená (a mnou vysněná) adaptace jednoho z nejlepších komiksů s Batmanem a nejlepšího příběhu s Jokerem. Druhá polovina (tedy Kameňák) nemá jedinou chybu, je to adpatace jak má být a hlasový koncert Marka Hamilla a Kevina Conroye je nesmírně působivý a já jsem si ho, stejně jako celou adaptaci užil. Mnozí tady kritizují první a celkem zbytečnou část, která samozřejmě v komiksu není, ale mě bavila taky, obzvlášt díky skvostné Batgirl. Navíc poslední animáky s Batmanem nebyly nic moc, ale tohle se povedlo, zejména díky naprosto geniální předloze. Za mě prostě naprosto suprová záležitost. Prostě fantastická, skvěle natočená (a zahraná) adaptace, které nemám co vytknout. 100%. A krom toho ten vtip na konci je naprosto geniální. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překroucená verze pro děti s několika extrémně drsnými momenty, díky kterým (na to dceru nechám koukat až v 18ti) finále nedává smysl. Kameňák je příběh o tom jak Batman poruší své jediné pravidlo, ne o tom že se zasměje vtipu. Animovaný Návrat Temného rytíře ukazuje že to jde i lépe. Mnohem, mnohem lépe. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z legendárních komiksových Batmanů, ale to, co z něj udělali ve filmovém provedení, je prostě jenom akční filmeček o tom, jak to jeden magor trochu přehnal. Nemá to ani špetku kouzla, které má komiks, ani špetku toho, co dal Alan Moore scénáři. Animace je fajn, ale to se tak nějak očekává. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj první dospělejší animovaný Batman a musím říct, že mě nezklamal. Samotná animace se mi líbila, atmosféra Gothamu je tu cítit skoro všude, postavy mi přišly dobře napsané a hudba neurazí. Musím jen říct, že první část filmu při zpětném pohledu moc nesouvisí s hlavní druhou částí. Když to ale mám brát jen jako takové představení Batgirl, tak to beru. Velmi mě zaujal příběh Jokerova původu a jeho postavu jsem tu měl stejně rád jako obvykle (když tedy zapomenu na Suicide Squad). ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Voice cast je, jak už to u dua Hamill a Conroy v rolích Jokera a Batmana bývá, perfektní. Tara Strong se taky neztratí, ačkoliv ji mám pořád zafixovanou spíš jako Harley Quinn z prvního Arkhamu. Nepatřím k těm, kteří tvrdí, že první akt je ke zbytku Killing Joke absolutně zbytečný, naopak je jeho naroubování na pointu dle mě dost důležité a povedené. Animace je slabší, ale tu málokdy řeším, byť tady místama opravdu znatelně pokulhává a neumožňuje tak kvalitní akci, jak by si to nejspíš Batman zasloužil. Ve výsledku se nejedná o bombu, ale o poctivé zpracování předlohy, kdy řadu panelů z knihy jde ve filmu najít slovo od slova, a se snahou předlohu vylepšit pointou s paralyzováním Barbary a Gordonovy vůle. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl původně určen výhradně pro vydání na DVD a dalších nosičích (jak je v tomto žánru běžné), nicméně po oznámení, že si Kevin Conroy a Mark Hamill zopakují dabingové role Batmana a Jokera, postupně nabyl na takové popularitě, že se producenti rozhodli pro speciální uvedení do kin ve dnech 25. a 26. června 2016. Teprve podruhé v historii se tak stalo, že film ze stáje DC Animation byl uveden na velkém plátně v kinech. Tím vůbec prvním byl snímek Batman a fantom (1993). (Caszidy)
  • Bezpečnostní kód pro vstup do Francescova sklad je Fibonacciho sekvence "0, 1": 1, 2, 3, 5, 8 (v matematice je takto označována nekonečná posloupnost přirozených čísel - každé číslo je součtem dvou předchozích). (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama