Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 1

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $3,775,000 Tržby Celosvetovo $ 4,460,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,450,180Tržby za predaj DVD v USA $2,791,420 ║ slabé a nevýrazné, miestami doslova nuda /40%/ ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Kameňák je jeden z nejslavnějších, nejzásadnějších a ostatně i nejlepších batmanovských příběhů; jde o čistou esenci toho, o čem Batman/Joker jsou. Jako každý správný „vtip“ je krátký, úderný a zatraceně působivý. A tedy naprosto nevhodný pro celovečerní stopáž. S čímž se tvůrci poněkud nešťastně popasovali tak, že úvodní polovina je úplně o něčem jiném a jakkoli se tvůrci snaží o její napasování na samotný Kameňák, tak tato snaha přichází vniveč. Je to solidní a neurážející, ale zhola zbytečná a ničemu neprospívající vata, která má ospravedlnit délku stopáže a nic víc. Pasáže z druhé poloviny, které jsou převzaty jedna k jedné (včetně rámování obrazu), fungují, ovšem to je paradoxně také na škodu, jelikož nejde ani tak o adaptaci jako spíše o ilustraci předlohy; akorát skvěle nadabovanou (Hamill potvrzuje, že stále je nejlepší dabér Jokera) a hůře nakreslenou. Jde tedy o kočkopsa, který předloze dobré jméno sice nedělá (spíše naopak), ale právě jen a pouze díky jejím scenáristickým kvalitám ve výsledku obstojí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Batman vs. Joker? To kto tak premenoval geniálny Kameňák? Komiksová predloha je skvelá. Jeden z najvýznamnejších príbehov v Batmanovom univerze. V češtine vyšla vo farbe v CREWáckej zbierke Kameňák a ďalší příběhy a predtým v samotnom časopise Crew na pokračovanie v čierno-bielej podobe. Komiks je výnimočný. Neviem, či ide o najlepší príbeh Batmana (hoci v prípade Kameňáku paradoxne vlastne skôr Jokera, ale každopádne jeho vzťah s Batmanom je pre Kameňák kľúčový), ale bez debaty o jeden z najlepších. Kreslený celovečerák, bohužiaľ, skvelý nie je. Čo ma pravdupovediac samého šokovalo, lebo som si myslel, že taký komiks sa vari azda ani pokaziť nedá. Bohužiaľ, dá. Tento film je skvelý iba v pasážach z opusteného cirkusového mestečka, kde B a J zvádzajú (prevažne psychologický, ale nielen) súboj o zdravý rozum komisára Gordona. Zisťujú, že sa navzájom svojím spôsobom potrebujú. Nedajte sa však pomýliť, tieto scény sú až na samom konci (!). Predtým sa objaví všeličo a to nanešťastie vrátane vecí, ktoré by ste v Mooreovej predlohe  hľadali márne. To by až tak nevadilo. Vadí, že nové prísady nefungujú (azda až na wtf netopieriu strešnú súlož). Mnohí v súvislosti s Mooreovým komiksom (a tým pádom aj s týmto filmom) rozmýšľajú, či bolo múdre "prezradiť" Jokerov zrod. Ja s tým problém nemám, ale dosť dobre nerozumie tejto kritike, lebo ako v komikse, tak aj napr. v Nolanovom Temnom rytierovi jasne zaznie, že to v skutočnosti celé mohlo byť aj úplne inak (proste, Joker klame resp. je už natoľko pošahaný, že si svoj "vznik" proste nepamätá). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pro nečtenáře předlohy vcelku výživná adaptace, která bere obě hlavní postavy za hranice viděného. Zároveň se ale nemůžu zbavit dojmu, že to celé působilo trochu osekaně a možná až příliš přímočaře (tady asi komiks nemá konkurenci). Nicméně palec nahoru za rámování pomocí Batgirl a opět velký respekt před Hamillem, který se pro dabování Jokera prostě narodil. TDKR Part 2 už asi nic nepřekoná, nicméně tohle k tomu mělo zatím nejblíž. Škoda jen, že to bylo tak nedotažené. 7/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Temný a skvěle Jokerovský, jen jsem se nějak nepřenesl přes nemastnou a naprosto zbytečnou první půlhodinu. Trošku vágní animace taky hrála roli. Každopádně dál sním o nějakym úplně brutálním Bats animáku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překroucená verze pro děti s několika extrémně drsnými momenty, díky kterým (na to dceru nechám koukat až v 18ti) finále nedává smysl. Kameňák je příběh o tom jak Batman poruší své jediné pravidlo, ne o tom že se zasměje vtipu. Animovaný Návrat Temného rytíře ukazuje že to jde i lépe. Mnohem, mnohem lépe. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím neměl tu čest číst předlohu, která je podle všeho tak geniálně podaná, že takřka nebylo možné jí "správně" natočit, ovšem příběh dobře znám a strašně jsem se těšil. První půlhodinku jsem ani nedutal a jen čekal až se zjeví ON a jakmile se rozezněl libozvučný hlas Marka Hamilla, běhal mi mráz po zádech. Ono, když se konečně po nějaké době povedlo obsadit i Kevina Conroye, tak je jasné, že po stránce dabingu není absolutně co vytknout. Jediné, s čím můžou mít lidé problémy, zejména ti, kteří nesledují pravidelně tvorbu animované odnože Warner Bros a "Kameňák" shlédli protože znají a mají rádi předlohu je poněkud vágní animace, která se za posledních deset filmů jede jako přes kopírák. Všechno je to o zvyku a hlavní je, že je z tohoto počinu cítit onen respekt k Moorovi a Batman je v rámci možností noir, tajemný, násilí je řádně ospravedlněné (pokud můžeme mluvit v rámci Jokerovy tvorby o špetce racionalismu), krve i nahoty je tak akorát...zkrátka vše je tak, jak má být a působí přesně tak, jak správný animák pro starší publikum působit má. V jedné pasáži trošku drhne tempo, ovšem v konečném důsledku je onen krok oslím můstkem pro naprosto bombový konec, no a bez spoileru...hlavně onen Killing Joke...9/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Adaptace slavného a skvělého Kameňáku Alana Moora. Měl jsem trochu obavy, čím tvůrci ten příběh, působivý právě díky tomu, jak relativně krátký a úderný je, asi natáhnou. Dobrá zpráva je, že přímo Kameňák nenatáhli ničím. O něco horší zpráva je, že než se začne odehrávat, sledujeme téměř půl hodiny úplně jiný příběh, který sice lze ospravedlnit nutností představit Batgirl/Barbaru i úplným nováčkům, nicméně mafiánská zápletka a akční scény už nutné nebyly. Ale nenudil jsem se, na animaci jsem si po chvíli zvykl... No a Mark Hamill je jako Joker dokonalý. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Adaptace bez kousku srdce. Hollywood pokračuje v deptání Alana Moorea, tahle leckdy zbytečná celovečerní móda snad nikdy neskončí. Nechte prosím legendární comicsy minulého tisíciletí na pokoji! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Niektoré veci sú super, ale je to až príliš priamočiare a emócie takisto chýbajú. Jeden zo slabších animovaných Batmanov. 6/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V rámci DC animáků je to věc ... No, vlastně docela hodně fajn, sice ne tak fajn, jako předloha (ano, já fakt něco s Batmanem četl, cha!), což je způsobeno jednak tím, že se nedrží komiksového vizuálu, druhak tím, že tenhle film má klasickou, obligátní vizuální podobu, jako všechny ostatní animáky, což je u batmana vždycky velká, převelká škoda. Hodně kritizovaná je tu první polovina příběhu, která je o vztahu Batmana a Batgirl, což je zcela zásadní pro "normální" diváky, pro které by bez řádného kontextu některé věci v dalším ději takový dopad, jak je záhodno. A druhá půlka je hejbající se ilustrace ke komiksu, jen s horší kresbou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nečítal a je mi vlastne úplne jedno o čom bola, pretože toto čo som videl mi úplne stačí. Bavilo ma to od začiatku do konca, takže nemám za čo strhávať body. Bavila ma úvodná story medzi Batgirl a Batmanom, bavil ma fantastický Joker / Batman v podaní opäť skvelého Marka Hamilla / Kevina Conroya, bavila ma temná atmosféra s dobrou hudbou a bavil ma dospelejší, vážnejší a drsnejší ton celého animáku. Stručne a jasne za mňa veľká spokojnost. P.S.: nevypínajte to hneď ako vyskočia záverečné titulky. Oblúbený soundtrack: Bats and Babs Cross the Line, Rooftop Regrets. 90% - 5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Oproti tým hlučným akčným videoherným filmom, ktoré v posledných rokoch DC vo svojom animovanom univerze produkuje, je to určite silný nadpriemer (aj v rámci filmografie Sama Liu, ktorý nakrúca skôr tie horšie DC animáky). Nemožno ale skryť rozporuplnosť. Chválim minimum samoúčelných akčných scén, skvelú temnú štylizáciu, zopár fajn dialógov a dôraz na príbeh, no práve ten je v konečnom dôsledku dosť jalový a pôsobí skôr dojmom nekorektnej verzie epizódy Batman the Animated Series. Kevin Conroy a Mark Hamill by si skôr zaslúžili v comeback v The Dark Knight Returns, ktorý mal všetko, čo The Killing Joke chýba. Nakoniec najzaujímavejší bol antiklimatický záver - možno by nebolo od veci nakrútiť v podobnej atmosfére celý film. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Náhodou sa to stalo, že som ako decko čítal skôr Marvel, aj keď postavy (z filmov) sa mi páčili viacej DC-čkové. Asi preto, že u nás najprv Semic Slovart vydával Spider-Mana, až neskôr vzniklo Crew. A čo som chcel? A jo, že Batmanove komiksy načítané nemám. Ale Killing Joke je Mooreov komiks. A mne to nevadí, že tam dali na začiatok nový príbeh, keď to nutne potrebovali natiahnuť na celovečernú stopáž. Podľa mňa bol obstojný, aj keď stále človek myslí nato, že je navyše. Vadí mi ale záverečná scéna. Podľa mňa Moorea nevystihli. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pár DC animáku už jsem viděla (třeba původní Suicide Squad) a dovolím si tvrdit, že The Killing Joke není tím zdaleka tím nejlepším. Ano, znám pověst, jakou má původní komiks Alana Moora, ale na plátně zkrátka část toho kouzla zmizela. Co zůstalo, to jsou skvělé dialogy (inteligentní, úderné, místy zatraceně vtipné) a místy zajímavá grafická stránka. Osobně mi přidání úvodních třiceti minut, kde figuruje hlavně Batgirl/Barbara Gordon, nevadí, ač je kvalitativně horší než navazující (už opravdová) adaptace komiksu. Barbara je sympatická hrdinka a je dobře, že z ní udělali něco víc než holčinu, kterou je třeba pomstít. Co mi vadí víc na celém filmu je fakt, že Batman tu není moc zajímavý (neprospívá tomu jeho emocionální odtažitost) a jako Bruce Wayne (který je z těch dvou stránek téhle postavy moje oblíbenější) se objeví jen asi v jedné scéně. I tak ale dávám palec nahoru, film je krátký a dobře ubíhá. Geniální počin to ale není. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální píčovina. První půlhodinka je totálně nezajímavá a ani následující zbytek za zhlédnutí nestojí. Předpotopní animace sice navozuje batmanovskou atmosféru, ale skoro z ní bolí oči. Dialogy jsou totálně nezajímavé, nevtipné a dost debilní. Děj je o hovně. Neznám detailně knižní předlohu, ale měl jsem za to, že Batman byl asexuál, tak proč se většina děje točí kolem nadržené netopýřice. Tohle, že má být pro děti? Fuj, fuj! Když ošklivého, starého a nahého Gordona obskakovaly jakési malinké zrůdičky, tak jsem byl vyloženě zděšen. Naprostá ztráta času. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Batman: The Killing Joke." Som celkovo spokojný, no asi aj trošku sklamaný. Sú tu veci, ktoré rozhodne stoja za to, no na druhú stranu sú tu aj momentky, ktoré mi prišli trošku divné. Najviac ma ale irituje, že tu máme film, ktorý rozpráva dva príbehy. V prvom máme Batgirl, ktorá sa dostane na okraj svoje priepasti v boji proti mladému zloduchovi s menom Paris Franz. Áno, tak sa reálne volá a musím povedať, že je to trošku vtipné. Je tu scénka, ktorá je podľa mňa maximálne mimo a je tu iba preto, aby sme mali konflikt medzi ňou a Batmanom. Plus nie celkom chápem ako to súvisí s druhou časťou filmu. No a tam začína byť film aj trošku viac zaujímavý. Joker je proste skvelý padouch a hoci sú tam veci, ktorým som asi úplne nerozumel, tak je to skutočne dobre spracované. Animácie sú podľa mňa trošku mix. Kombinácia CGI s ručnými animáciami funguje celkom dobre, no miestami som mal pocit, že menej CGI by neuškodilo. Aspoň pre moju chuť. Záver filmu je vynikajúci a rovnako sa mi aj páči, že je to drsné, krvavé a človek cíti všetko čo sa tu deje. Priznávam, že som si tento filmu užil viac ako marcové Batman V. Superman: Dawn Of Justice, ale aj tak si myslím, že to mohlo byť silnejšie. Minimálne v prvej polhodine filmu. Hodnotenie: B- ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První půlka spíš o Batgirl, což bylo celkem dobrý, ale chvílemi nuda. V druhý půlce se objeví Joker, s hlasem nenahraditelnýho Hamilla a nabere to celkem grády. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi (vlastně krátká) komiksová předloha líbila, nemůžu říct, že bych z téhle doslovné adaptace byla nadšená. Cesta spíchnutí dvou oddělených příběhů nebyla šťastná, protože ten první slouží jenom k představení Barbary/Batgirl a dal divákům víc důvodů její drama v druhé části prožívat. Jinak má ovšem první příběh uzavřený dějový oblouk a závěr. Druhý a delší příběh je až otrocky věrný předloze, jenže není tak úderný a i vizuálně mi přišla předloha zajímavější. Dala bych rozhodně přednost trochu volnější adaptaci, protože prostor na rozvinutí některých postav a témat tu byl a Batgirl mohla být představená i způsobem, který s hlavním příběhem nějak souvisel (nelegální aktivity původních majitelů zábavního parku, třeba?). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film se od komiksové předlohy odchyluje zejména na začátku, kdy máte dojem, že se díváte na nějakou lacinou televizní adaptaci. Jediné co stojí za zmínku je pamětihodná záporná postava, na kterou se ale zase zhruba v půlce filmu úplně zapomene. A když už konečně dojde na to hlavní, totiž na konfrontaci Batmana s Jokerem, je to bohužel zase hodně umírněné a odchylující se od komiksového zpodobnění, ve kterém šílenství ve všech podobách doslova odkapává ze stránek. Jdu si raději, už asi podvacáté, přečíst The Killing Joke. Tenhle film totiž ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako jeho papírová předloha. Škoda. ()

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama