Reklama

Reklama

Záhady světových válek

(seriál)
  • Velká Británie World War Weird
Velká Británie, 2016, 22x48 min

Režie:

Mike Ibeji

Scénář:

Mike Ibeji
(další profese)

Obsahy(1)

Během válek se dějí různé divné věci - setkání námořníků z ponorky s mořskými příšerami, neznámé bomby, které se nacházely po celé Americe, i Hitlerův nepochopitelný rozkaz - to vše jsou skutečné válečné záhady... Seriál Záhady světových válek vysvětluje nejtajemnější a nejpodivnější události první a druhé světové války. Muži sevření v chaosu zuřivé bitvy později prohlašovali, že se stali svědky nejbizarnějších událostí historie. A v myšlenkách jejich vůdců se mezitím rodily nejbláznivější vojenské plány a strategie. Každá epizoda seriálu se do nejmenších detailů zabývá zvláštními příběhy od nevysvětlitelných mořských příšer, které zahlédli kapitáni německých ponorek U-Boot, až po nejdivnější válečné zbraně. Navzdory několika dekádám výzkumů historiků a dalších odborníků zůstává mnoho z těchto příběhů naprostou záhadou. Záhady světových válek se noří do odtajněných vojenských materiálů a s pomocí historiků se pokusí vysvětlit nevysvětlitelné a prozkoumat fascinující dějiny nejtemnějších období lidstva. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Na úvod by som chcel upozorniť, že tento seriál nie je to isté, ako seriál Singapuru "Záhady druhej svetovej vojny" (Podivná druhá svetová vojna, Nazi Weird War Two) z roku 2016 (6 epizód, prvou je Himmlerov strašidelný hrad). Druhá svetová vojna bola najkrvavejšou v histórii, bolo v nej zapojených toľko strojov, že fámy sa ľahko vytvárali aj zo strachu z neznámeho. Uvidíte zvláštne ale málo pravdivé príbehy, ktoré sme ešte v žiadnom historickom seriálu z obdobia druhej svetovej vojny ešte nevideli. V 22 dielnom seriáli sa pokúsime pochopiť záhady a tajomstvá špionáže, vojne tajných agentov, podrobnosti o nacistickom nukleárnom programe. Nechýbajú tu aj nezmysly, ako pokus japonských tajných síl o atentát na Chaplina ale aj pokusy o oživenie vyhynutých zvierat a pokusy o ich ulovenie. Takže už len tieto úvodné myšlienky nás utvrdzujú akým nezmyselným smerom sa tento seriál vydal. V jednom z najhorších seriálov, ktorý hľadá senzácie tam kde by ich hľadať nemusel je pre mňa šokujúci a nepochopiteľný už vo svojich názvoch Blízke stretnutie, Hračky hromadného ničenia, Nacistický pán prsteňov, Upírske vojny, Protitankové psy, Mačky, netopiere a holuby v boji, nacistický okultizmus atd. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taký kvalitnejší bulvár, čo by bolo keby, konšpirácie a udalosti, ktoré sa mohli a nemuseli stať. Rasputina vraj možno nechali odstrániť tajné britské služby, zaujímavosťou je ale napríklad fakt, že členka Abby vzišla z nacistického programu Lebensborn, Georga Busha vraj za vojny skoro zjedli kanibali a podobné veci. Niekto uverí, niekto nie. ()

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

Na začátek chci upozornit, že seriál není tradiční US konspirace blabla Ufo - jů věřte tomu protože je to v televizi. Seriál pouze představuje různé záhady, které se děly ve 1. a 2. světové a od 3. série  i ve studené válce. Většinou je vše OK, občas tvůrci uklouznou a přeci jen vyslovují nepodložené konspirace, ale to se nestává často. Dokument se drží svého účelu seznámit diváky s podivnostmi, ať už, divnými válečnými plány (udělat z Adolfa Adolfínu, nebo sebrat Fidelovi knír) tak i s podmořskými příšerami apod. (seriál však pouze informuje o tom co třeba v tomto případě tvrdili námořníci, nebere jejich tvrzení jako fakta). V tomto ohledu je seriál perfektní. ()

Reklama

Reklama