Reklama

Reklama

Jak Beatles změnili svět

  • Velká Británie How the Beatles Changed the World
USA / Velká Británie, 2017, 90 min

Režie:

Tom O'Dell

Scénář:

Tom O'Dell

Hudba:

Chris Ingham
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozhovory a vzácné archivní záběry dokazují, že Beatles dodnes ovlivňují hudbu a kulturu po celém světě. (Netflix)

Recenze (6)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jak Beatles změnili svět, a protože se natáčelo v americké produkci, a pro každého správného Američana svět začíná a končí v JůEsEj, dosaďte si za slovo Svět Amerika, tudíž How the Beatles Changed America. Ale to je tak jediná výtka, co k tomuto jinak kvalitnímu dokumentu o nejlepší kapele všetkých čias mám. Dotazovaní mluví záživně, navíc většina (nebo všichni?) jsou současníci Johna, Paula, George a Ringa, tudíž to máme z první ruky. A jak tedy Brouci změnili svět aka Ameriku? Zásadně. Naprosto. Úplně. Neoddiskutovatelně. Bez nich by tento i jinak shitty world stál ještě víc za vyliž. (A vzkaz pro uživatele netahlo: go fuck yourself. Nebo ten odpad! aspoň zdůvodni v komentáři, joudo). ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Takhle pár dnů po Anthology další slušná porce informací. Tentokrát mluví novináři a hudební experti, ať už současní nebo z dob minulých. Vliv Brouků na vývoj 60. let je fakt nezpochybnitelný. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který se soustředí na hudební vývoj kapely. Hezky ukazuje jejich absolutní nároky na ten projekt: jak se stali nejpopulárnější skupinou, ale protože by to bylo nudné, rychle se posunuli do alternativní hudby a zas potom rychle skončili, protože myšlenka se vyčerpala. ()

Anthonny 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímaví dokument od ranných začiatkoch výnimočních jednotlivcov, ktorý zmenili hudobný svet v 60-tych rokoch až po rozpad. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Kvalitný dokument o vplyve Beatles na celosvetovú hudobnú kultúru 60-tych rokov minulého storočia a celkovaj budúcnosti rockovej a popovej kultúry.Zažil som vzostup Beatles a iných skupín toho obdobia,ako čosi čo bolo úplne v rozpore s tým čo do nás hustili komunistické médiá.Táto hudba sa dala počúvať v tom období len z vysielania rádia Slobodná Európa,aj to len v maďarskom jazyku alebo rumunskom jazyku,lebo československé vysielanie bolo rušené nad našim územím,ale väčšina mladých ho stále počúvala.Skladby sa nahrávali na magnetofón Sonet Duo a kopírovali i ked o kvalite sa dá pochybovať,pre nás to bol zvuk budúcnosti. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o Beatles a jejich vlivu na svět. Během dokumentu zazní spousta zajímavých informací,které nám přiblíží vznik a vývoj jedné z nejlepších kapel. Také je nám ukázáno jaký obrovský vliv měli ve své době a jak svými písněmi bořili hranice v muzice. Všechny tyto informace jsou prezentovány nám můj vkus hrozně nezáživně a dokument mne tak nedokázal ani jednou pořádně strhnout. ()

Reklama

Reklama