Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (628)

castor 

všechny recenze uživatele

Akční šaškárna, které sice přilepím tři hvězdy, ale rozhodně to není o nějakém zdviženém ukazováku. Protože mě tenhle jeden z nejdražších projektů Netflixu (ale pořád jednohubkový) vlastně bavil. A ty nejrůznější naschvály a podvody od jednoho na druhého jsem čekal. Když za nimi navíc stojí jedni z nejpopulárnějších herců současnosti, a ještě k nim připočítáme sexy křivky Gal Gadot, tak to není vůbec špatná pozvánka. Agent Dwayne Johnson je machr na profilování zločinců, přitom je sám falešně obviněn, Ryan Reynolds je machr na loupeže (a když to nevyjde, tak i na útěky z vězení), přitom teď dostal zálusk na vzácná Kleopatřina zlatá vejce. Rockovo charisma přebíjejí slušné Reynoldsovy hlášky, protáhnou nás atraktivními lokacemi (ovšem je cítit, že se mnohé natáčelo v ateliérech), zajistí několik akčních sekvencí, kdy třeba hned úvodní italská honička určitě není špatná. Jenže pak Rawson Marshall Thurber (který za sebou ale nemá špatné projekty) v mnoha případech předvádí režijní rutinu a v poslední třetině se už vážně točíme v kruhu a tah na branku je pryč. A když si vezmu nějaké blockbustery z 90. let, které nestály ani polovinu, a ke kterým se opakovaně rád vracím, tak tady platí jednou a dost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Družba Dwaynea Johnsona, Ryana Reynoldse a Gal Gadot dala vyniknout svalstvu, kecům a vnadám. A na divákovi je, aby si vybral to, co je mu nejblíž. Jejich hrdinové plní svoji akčně dobrodružnou misi zdárně. Jsou patřičně sympatičtí, nezranitelní, a své protivníky také smrtelně nezraňují, jsou hraví a srší humorem. A scénář jim dopřál hodně předvídatelné manévry a přehlídku klišé, což ovšem nutně neznamená nudu a špatný film. Největší překvapení si nechávají na závěr svých eskapád, kdy je divák poměrně zaskočen vztahovým veletočem. Na filmu není extra znát jeho horentní rozpočet. Honoráře hvězdného tria schlamstly jeho podstatnou část, takže akční sekvence nejsou tolik spektakulární, jak by měly/mohly být. Oproti tomu je ve filmu nemalé množství potenciálně kvalitních scén, co mají až originální punc: namátkou třeba scéna z ruského vězení, kdy Reynolds nebezpečně a nepřátelsky vyhlížejícím muklům u jídla na celé kolo hlásí, že je s nimi ve vězení i strážce zákona. A osvědčený bitkař Daniel Bernhardt vyslyší jeho upozornění. CGI efekty nepředstavují vrchol na poli speciálních efektů. Mě jejich kvalita nepopudila a nikterak nerušila, byly vlastně poměrně obstojné. Námět není nikterak nezajímavý - vše se točí kolem vzácných relikvií, jedná se o tři zlatá vejce egyptské královny Kleopatry. A naši tři výtečníci trasují jejich výskyt a následně jejich pohyb. Zastávky jejich cesty jsou pestré a i místy exotické. V rychlém sledu procestujeme globus. Na režijní sesli usedl Rawson Marshal Thurber, který s Dwaynem Johnsonem natočil předtím dva akční filmy, přílišně průměrnou Centrální inteligenci a solidní Mrakodrap, které snesou vesměs pozitivní známky. Tahle jejich třetí spolupráce je nejrozmáchlejší, a jedna z nejlepších. Důležitým faktorem je, že je to film, co v tempu příliš nepolevuje, stále se něco humorného děje a je to zábavné dílko. Je možné, že se s hrdiny nevidíme takto pohromadě naposled, náběh na pokračování je zřejmý. James Bond a Indiana Jones mají své filmy, takže parodie už by příště nemusela být na pořadu dne. V pohodě záležitost pro dobrou náladu. Do červených čísel, kam tenhle film podle mě patří, by jej vyhnalo jedině odhozené přebytečné šatstvo hlavní ženské živočišné hvězdy, která po třech rodinných přírůstcích v soukromé sféře vypadá fantasticky. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZATKNĚTE KÁMOŠE“ … „NEJSME KÁMOŠI“…“JEN PARŤÁCI“…“NEJSME PARŤÁCI“… „TAK SESTRY V AKCI ...“   Od začátku je jasný, že to má bejt hlavně zábava. Přemejšlet se tady nevyplácí (divákovi), páč by akorát zjistil, že oproti těm třem má v hlavě nasráno. Oni totiž chrlí geniální plány za pochodu. A na počkání. Občas se povede vtipná průpovídka, na kterejch je ta souhra hlavních hrdinů postavená. A jejich slovní šou doplňuje akce. „Rájen“ hraje toho svýho chytrýho tydýta – což se snad ještě v jedné roli dá vydržet. (Ale kurva naposledy!) „Dvájn“ taky nic měnit nemusí, ale u něj je mi to vlastně jedno. Obsazení je největším tahákem a film blbina. Nejde tady o žádný hluboký charaktery, prostě si vystačej s tím, jak je známe. Je jedno, že se furt střílí, ale nikdo neumře. O smrt tady nejde. Hele u mě dobrý (včetně Eda Sheerana).     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Konečně zjistím, co znamená Red Notice. 2.) Koukám na píčoviny (a mám u toho radost!).  ///  Thx za titule „Jakub Ženíšek“.              PŘÍBĚH ***  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka, u které jsem se bavil doslova královsky. Jak jinak, může přece dopadnout akční komedie s Dwaynem a Ryanem. Perfektní humor, slušná akce, příběh sice nic originálního nepřináší, naopak si bere od jiných filmů, ale vůbec mi to nevadilo a finále ve stylu Indiana Jonese, bylo skvělý. No, a jako třešnička na dortu, překrásná Gal Gadot. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašné, jak píše Verbal a ostatní? Není. Nicméně chápu důvody, proč do toho ostatní šijí, účelem kinematografie skutečně není dělat recyklaci starých nápadů a vykrádání hrobek, navíc nechápu co na tom stálo 200 miliónů USD, zahraniční lokace, reklama, platy herců? Oddychový akčňák, který nabizí jen skeče postav, nikoliv charaktery. Celkem slušnou akci, pěkné lokace a hudbu, paradoxně nejvíce film funguje v komediální rovině, než v akční. A ano, je tam zoufale málo originality, i když jsou tam herecká dřeva (Reynolds z toho vychází nejlépe, od Rocka herectví nemůžete chtít, ten má charisma, a Gal Gadot se prostě umí otáčet), tak do svých rolí se hodí, není to tak, že by někdo z nich táhl film dolů. Scénář prostě doplácí na to, že načasování některých fórků nesedí a je divné, nemáte pocit, že tohle bylo maximum co šlo z námětu vymáčknout. Přesto pořád lehký nadprůměr. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Snímek se měl původně natáčet na mezinárodních lokacích, kvůli pandemii COVID-19 se však natáčelo jen v ateliérech v Georgii, kde vzrostly obří kulisy. A kvůli autentičnosti vyrazil štáb na jeden týden, a to bez hlavních hvězd, do Itálie. (ČSFD)
  • Spôsob, akým sa hlavné duo snaží dostať do trezoru s druhým vajcom, ako aj odomykanie kontajneru v džungli, silne odkazuje na film Honba za pokladom Templárov (2004). (ČSFD)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama