Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

Wyrdas odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna první: Galadriel plave. Scéna druhá: malou holčičku chytne starý muž, jenž po malé chvilce vyvrcholí a usne. Scéna třeti: Hobit s pracovním názvem #000000 splyne v černočerné tmě. Scéna čtvrtá: malá holčička mrkne na velkého, starého a nutno dodat nahého muže a pronese "ten se tam teda nenarve". Scéna pátá: Ne, dost. Zkusíme to více seriózně. Afrostředozemský špičatouchý tentononc (ano, opravdu odmítám hanit Tolkiena tím, že bych ono stvoření nazval elfem) si hraje na hrdinu. Elfové probírají odkaz na Silmarilly, což je matoucí, neboť již pošpinili a přerubali odkaz na knižní předlohu Simarillion. Ale udělalo nám to krásný můstek k trpaslíkům. První scéna, u dveří do hory, mne nadchnula! Pokud se jim podařilo nezprznit alespoň tuto rasu, budu šťastný. Plastové dveře jsem byl ochotný odpustit. Ale... mé oči, krvácí, srdce puká a péro vadne... při pohledu na trpaslice BEZ VOUSŮ. A co hůř... na opálené trpaslíky! Trpaslíci žijící pod horou. V zemi. Lépe řečeno pod zemí. Hluboko pod povrchem. Kde Slunce nemá moc. Kde není Slunečního svitu. Kde nenalezneme paprsku, jenže by dal možnost obarvit jejich světlé pokožky... Ne, dost. Já fakt nemůžu. Zeptám se proto přímo. Jak se mohlo stát, že trpasličí pokolení mělo evolučně nutkání získat tolik pigmentu? Nevadí. Další scéna... malá holčička krmí svého pedofilního dědu s velkým vousem. Hodně mne fascinuje, jak se tvůrci ani nesnažili při obsazování herců. Různě barevní rodiče neplodí míšence... ale co už.  Další scéna: "Je to elfka" nádherná ukázka onoho čistého rasismu mi zvedla náladu. Nicméně již v další scéně je skupinka rasistů po zásluze sežrána hadem a tak opět nic. Nezbývá než doufat, že pyžamo Galadriel ztratí kouzelnou moc a stane se alespoň na maličký moment průsvitným. Nestalo se. V následujícím čase se Gay(E)lrond a Durin špičkují. Ale divák stejně nic z toho nevnímá, jelikož je uvržen do kómatu afrostřezemskou trpaslicí bez jediného vousu.  Ale co bylo nejhorší, je bitva skřeta s kozatou milovnicí afroelfů. Netuším sice, kam se poděly peníze z rozpočtu. Ale rozhodně to nebylo na efekty, masky... prostě na výpravu. Asi bych hodnotil jednou hvězdou, ale nemůžu z hlavy dostat ty afrotrpaslice bez vousů... to byla vážně kulka mezi oči veškerým fantasy fandům. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo už o poznání horší. Chápal jsem, že první epizoda byla pomalejší na rozjezd. Tady mi přišlo, že se nic nedělo. Hrozba, o které víme a přesně víme, jak to dopadne, není hrozba. Nevím, proč natahovat tajemství okolo skřetů a Saurona. Asi bych byl rád, kdyby se seriál vyšvihl s nějakým jiným záporákem, zápletkou, hrozbou apod. Péct stále tu stejnou buchtu nemůže chutnat nikomu. Navíc pak ty postavy vypadají úplně tupě, pokud budou tady bojovat proti zlu, ale ty ty stejné postavy hodlají ignorovat fakt v dalších dílech... ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepsi nez pilot. Cekal jsem trochu vice propojeni mezi prvnim a druhym dilem. V prvnim jsme se meli blize seznamit s postavama a ve druhem je pustit do akce. Ale tempo je nesmyslne prohozene. Prvni pusobi jako dil z poloviny serie, kterou nikdo nenatocil. Klidna dialogova mista jsou az v druhem dile. Prosim at to zvolni, jinak to zas dopadne jako hobbit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda ponúka zrejme o málo viac dynamických scén ako pilot, Bayona si dokonca povedal, že nám ponúkne aj čisto napínavú sekvenciu, ako zo správneho španielskeho hororu. Ak vás ale baví viac akcia na mori, tak si prídete určite na svoje, A ak sa tešíte do podzemného príbytku trpaslíkov, tak budete nadšení. Len treba brať ako fakt, že toto obdobie života v obľúbenom svete nebolo tak temné ako v Pánovi prsteňov a tak ani tento fikčný svet nie je tak temný. Možno sa to ale nasledujúcimi epizódami bude meniť. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po dvou dílech (2 hodiny!!) nedokázal seriál něčím skutečně zaujmout a člověk na to kouká jen proto že jde o "Pána prstenů"! Překvapivě mě baví linka předchůdců hobitů, kteří jsou jednak skvěle obsazení, ale baví mě i jejich způsob života a nastřelená linka s "meteor-manem" může být zajímavá. Durin je také perfektní a i když je hudba zatím daleko epičtější a zajímavější, než co jsme doposud viděli z trpasličí říše, tady jsem také spíše spokojený... Stoický Arondir je mi také moc sympatický a i jeho linka naznačuje, že bude ve středu důležitých střetů. Kdo ale dostal úplně na prdel, jsou všichni ostatní elfové... Největší z elfských králů Gil-Galad, který by měl být synonymem moudrosti a vojenského stratéga je hraný někým, kdo má charisma kynutého knedlíku, Celer-brambor je takový dědeček hříbeček... a Galadriel, ač jsem si od začátku říkal, že je dobře obsazená, je bohužel tak špatně napsaná, že mě otravuje už teď... to není dobrý start :) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama