Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnako kvalitný diel ako prvý, plus k tomu viac napätia. Scény s Galadriel opäť najmenej zaujímavé (a to aj kvôli herečke). A čo tá toľko odsudzovaná černošská trpaslíčka Disa? Tá je úplne úžasná a jej spontánna roztomilosť si ukradla celý diel! :) PS. Potešilo citovanie Jacksonového štýlu snímania niektorých scén! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku mě v seriálu sere neustálá snaha, aby veškeré postavy co nejvíce připomínaly soudobého moderního člověka, aby postavy svým chováním co nejvíce odrážely všelijaké influencery z internetu, aby zde všichni byli extrémně cool a všechno měli na háku. Kdybych toužil vidět obyčejné lidi, tak bych sáhl po seriálu o obyčejných lidech. Přeci jen se snažím na tento seriál nahlížet jako na fantasy z hodně vzdálených dob, kde se postavy chovaly podstatně jinak. Stačilo by udržet nastavený styl filmového Pána Prstenů, který vystavěl mimořádnou atmosféru, kdy jste měli pocit, že vás Peter Jackson skutečně vzal na výpravu do Středozemě. Co v rámci tohoto seriálu funguje je rozhodně střih. Tento díl sleduje 4 různé příběhy a dokáže je atraktivně dávkovat a přepínat mezi nimi, dříve než začnou vyloženě nudit. Ať už se jedná o vtipnou a odlehčenou hobití linku pro děti, temnou linku z jižních krajin pro dospělé, kde vystrkuje zlo své růžky, dobrodružné dovádění na moři s překrásnou Galadriel pro muže a výlet do trpasličího městečka s dosti předvídatelným vývojem, kde vládne tvrdou negří rukou žena a trpasličí mužové jsou zde podřadná retardovaná poslušná cháska pro pobavení pro ženy a pro sebeukájení pro feministky. Vysoký rozpočet zde bohužel není vyloženě znát. Speciální efekty sice na seriálové poměry neurazí, ale neustříknete si z nich. Scény se odehrávají většinou na nějaké levné a nevábně vypadající lokaci a digitální velkolepost sledujete výhradně na pozadí, u kterého je umělost patrná na první pohled. Důležité je, že mě seriál i přes řadu věci, které se rozhodně daly zlepšit, nenudí. [75 %] ()

Reklama

Honzox 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni skalní fanoušci Tolkienových knih si asi budou právem trhat vlasy. Rozumím tomu. Prostor předlohy, se kterým mohli tvůrci nakládat je hanebně malý (Amazon ve skutečnosti nevlastní práva na zpracování Silmarillionu). Jak tak ale zatím koukám na současná hodnocení tady na ČSFD, nemohu cítit nic jiného než pocit křivdy za samotné tvůrce. Aby se zdaleka nejlíp natočený seriál za poslední dobu pohyboval kolem 60 % mi přijde opravdu nedůstojné. Kouzlo Středozemě je zpátky. Je to správně uhlazené, vybarvené a velkolepé. Dějových linek je tu rozjeto poměrně dost a tempo celého seriálu tím pak trochu trpí, každopádně jednotlivé lokace a frakce jsou opravdu skvěle vyobrazené. Líbí se mi hobiti a jejich jednoduchý způsob života odražený ve stejně prostém, ale neméně kouzelném prostředí. Líbí se mi vznešenost elfů a jejich sídel, líbí se mi tvrdohlavost trpaslíků, zahrabaných v jejich honosných podzemních chodbách. Všechny tyhle odlišnosti seriál ukazuje stejně dobře jako Jacksonova trilogie. A peníze, které Amazon na tvorbu seriálu vynaložil jsou na tom opravdu vidět (v tom správném slova smyslu). Za sebe se těším na další epizody a tiše si přeju, aby někteří diváci dohlédli dál než za okraj stránky knihy. Co se týče těch z vás, kterým vadí černí elfové či trpaslíci, smiřte se s tím. O kvalitě filmu nebo seriálu to nijak nevypovídá. ()

inmax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou epizodách a mém vlažném očekávání musím říct, že to dokázali. Je to nádherné na poslech, na pohled, postavy jsou zajímavé, příběh taky. Chvíli mi trvalo vyrovnat se s černými hobity (i jedné asiatky jsem si všiml) a černého elfa, ale připravovali nás na to už trailery, takže jsem si zvykl. Černá trpaslice mi už vyloženě nevadila, ani že není vousatá :) Navíc celá ta scéna s Durinem a jeho ženou pobavila. Teď jsem jen přemýšlel, čím se asi stříhá elf, že má tak dokonalý strojkový účes :) Normálně bych asi hodnotil 4* a nechával si rezervu na epicky finále ale musím vyrovnat zdejší stěžovatele, proto 5*. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý příběhu bude značně ovlivněn faktem, že tvůrci čerpají z práv které se vztahují pouze na trilogii Pána Prstenů. A né na Silmarillion. Na jednu stranu je to dobře, protože mají díky tomu docela volnou ruku. Na druhou stranu, pro lidi jako jsem já, který v mládí spousty let hltal každé písmeno, jméno, příběh, ságu kterou Tolkien napsal může být toto zpracování pobuřující.... Galadriel nejela do Středozemě na lodi, ale šla s obrovským množstvím elfů (Noldor) severní cestou po ledu a sněhu. Rozhodně nebyla poslána na lodi do Valinoru nějakým elfským budulínkem z Lindonu. Rozhodně nebyla jen válečnice. Byla jednou z dětí Finarfina, její strýci byli  Feanor a Fingolfin, její bratr byl Finrod Felagund a její děd byl Finwe velekrál elfského rodu Noldor. Takže to po smrti děda (kterého zabil Melkor/Morgoth), strýců a bratra byla v podstatě nejmocnější elf ve Středozemi! Sauron nebyl žádný kouzelník! Byl to Maia (přeloženo anděl-pomocník/učedník bohů - Morgotha) Přes to všechno mě ale příběh opravdu baví. A ta pozitivita a bezstarostnost která z něj teď čiší bude v budoucnu krásně zničena Sauronem. Velmi umě skáčeme z místa na místo a seznamujeme se se spoustou postav které mi zatím všechny sedí. Z druhý díl rozšiřující základní kameny celého seriálu závám 5* a 86% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama