Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti, kdo přežili, se snaží dostat do bezpečí; Chluponozi bojují se zlem; Durin se rozhoduje mezi přátelstvím a povinností; Adar zvažuje nové jméno. (Prime Video)

Recenze (82)

Chermy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám sto chutí snížit veškeré hodnocení předchozích dílů minimálně o jednu hvězdu dolu. Už je jasné, že tohle skončí jako jeden z nejhůře napsaných seriálů... amatérismus cáká na všechny strany.. tak zjednodušené a dětské vnímání světa se často nevidí... Galadriel se najednou z militantní afektované megery proměnila v chápavou ženu, protože ji asi probral pyroklastický proud, který by reálně samozřejmě všechny zavraždil.... Všechno je tu postavené na hlavu - Balroga dle Tolkiena probudila chamtivost trpaslíků - proto se jmenuje "durin's bane" tedy prokletí... měl to být trest za nenasytnost... a ne, že balroga probudí lístek, když Durin otevře své srdce s touhou pomoci příteli... Jaké je poselství v tom? Tvůrci strávili tolik času aby ze skřetů udělali nešťastné bytosti, které prošly utrpením a jen touží po místě, kterému by mohli říkat domov, že vedle nich fanatická Galadriel nutně působí jako dozorce z Dachau.. A opět, mám věřit, že otočila jen proto, že ji trefila žhavá a smrtící mračna? A jak se s tím chtějí poprat v budoucnu? Podají si ruku s Adarem? Nebo je dál bude vraždit, ale cítit žal? A za co se sakra Númenorijcům omlouvá? Vždyť celá tato událost jen potvrzuje její slova a vážnost situace... nikdo se tu nechová jako dospělý člověk... Elendil pláče jako v představení na školní besídce... a smrtelně zraněný Halbrand si klusem odjíždí pro meducínu.. zatímco mu celý "southland", chci říct jedna vesnička kdo ví proč skanduje "sláva králi"... je to jako by to napsalo 12 leté dítě, vše je zkratkovité, černobílé, hloupé a naivní... Táta Nori má dojemný proslov k sebrance budižkničemů, kteří je celé putování chtěli obětovat kvůli jednomu zvrknutému kotníku, dokonce jim chtěli rozbít vůz :-D A tahle nesnášenlivá ženská má být najednou "ta co má vždy pravdu"? :-D Chvíli po tom co vyhnali Gandalfa s jedním jablkem na cestu? :-D Je to k smíchu, je to opravdu černobílé, jak jen vidí svět děti předškolního věku... Jen ten Durin s tátou mají kliku na zajímavější linku a jsou asi nejlepší herci seriálu. Ale s Tolkienem nemá ta jejich zápletka vůbec nic společného, zejména pak nesmysl, že nějaká mithril jim má prodloužit život... to je naprosté nepochopení/ignorace toho, proč Tolkien napsal elfy nesmrtelné. Každý díl popírá předchozí... ()

oldy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve skutečnosti by to elfka asi nepřežila tu sopečnou erupci. Ale je to fantasy a kdo ví jak je ta elfka mocná a silna. Jde opět vidět kouzlo odpadařu na csfd. Podle hodnoceni by to mělo byt nic moc,ale bylo to docela dobré. A ti co piši : kdo da vic jak 3* nema mozek a podobne sračky by se měl sam nad sebou zamyslet :) Prostě breči tady do recenzi jak malé dětcko. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Dostávame sa do povýbuchových Južných krajov, ktoré sa pomaly ale isto menia na Mordor. Dej našich hrdinov pomaly odsýpa. Armáda Numenoru sa vracia domov s prísľubom skorého návratu. Galadriel musí zohrať Halbranda k svojím ľuďom aby mu vyliečili smrteľné zranenia. Elrond bojuje so svojím presvedčením. Prevedenie: Po vynikajúcej predchádzajúcej časti je táto pomalá, vysvetľujúca takou povinnou jazdou. Ale mne to až tak nevadilo aspoň sa osudy hrdinov posúvajú tam kam majú a nestagnujú na jednom mieste. 78% ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne najlepší diel z doterajších siedmych. V tomto diele vidíme zrod Mordoru, a že je to zimomriavkový zážitok! Množstvo scén má doslova filmové kvality, vidíme zaujímavé obrazy, hrátky s kamerou, množstvo dojemných, až srdcervúcich scén, vynikajúce herecké výkony (Až na Galadriel), a taktiež zrod nového "Spoločenstva" pozostávajúci z niekoľkých neohrozených hobitov. Bol to fakt krásny diel s krásnou hudbou a pre mňa zatiaľ vrchol tohto seriálu. Samotný seriál ako taký je priemerný a má kopec nezmyslov, avšak diely samostatné sú nakrútené výborné a tento patrí medzi zatiaľ najlepší. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem měl několikrát pocit, že si ze mě tvůrci dělají vyloženě prdel a parodují sebe sama. Objevilo se zde několik scén sprostě vykradených z původního Jacksonova filmu. Nehledě na to, že vývoj chování mnoha postav absolutně nedává smysl. Respektive o vývoji asi nemůže být řeč. Postavy se chovají a jednají, jak se to zrovna hodí. Z čista jasna se mění jejich postoje a názory a zažívám stále dokola otočky o 180 stupňů. Spousta dialogů kolísá na hraně debility a místy máte pocit, že se zde testuje nějaká umělá inteligence, která dialogy generuje. 20 minut z tohoto dílu sledujeme jak někdo pochoduje zpustošenou krajinou a baví se o píčovinách. Dalších 20 minut sledujeme nekonečné dohadování Elronda s trpaslíky, které už nemůže nikoho bavit ani zajímat. Zbylých 20 minut pak sledujeme ty otravné hobity a jejich ultra retardovanou linku, která dává jen zblo smyslu. Tato epizoda se věru nepovedla sestříhat. Bezkonkurenčně nejhorší díl, kde je velmi těžké hledat pozitiva. Snad jen závěr byl vizuálně hezký. [20 %] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Miriel (Cynthia Addai-Robinson) přísáhá Galadriel (Morfydd Clark) na jméno svého otce, že se vrátí do Středozemě, přičemž ale nepoužije jeho jméno v jazyce elfů Quenya, ale jméno v původní řeči Númenoru, Adunaic. V této řeči se Tar-Palantir jmenuje Inziladun. Jde o zvláštní volbu, protože Adunaic začali používat lidé, kteří zavrhli elfy a přerušili s nimi veškerý kontakt. (spacemaster)

Reklama

Reklama