Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 1
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (331)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Tolkienův svět a přestože o něm nevím vše, tak toho docela dost je. Na seriál jsem se skutečně těšil, zároveň jsem se ale obával výsledku, tedy obsahu a jeho zpracování. A dostal jsem cca to, co jsem očekával a bohužel ne to, v co jsem doufal. Seriál jako takový není vůbec špatný, ale nekoupení práv k Silmarillionu se (nečekaně) ukazuje jako chyba, čerpání jen a pouze z Pána prstenů (a několika málo souvisejících dodatků) nestačí a odklání se od nám známého lore. Postavy pak vůbec nepůsobí jako postavy z knih (nebo filmů) a události časově moc nesedí. Vizuálně je Středozem nádherná, ale to prostě je povinnost, vzhledem k nádherným standartům, které položil už Peter Jackson. Řekl bych, že poslední díl první série funguje nejlépe jako celek a naplňuje mě opatrným optimismem, že do plachet se začíná opírat vítr správným směrem. Prozatím ale hodnotím umírněně, vzhledem k tomu, že to je přesně mezi 3-4, ale musím zatím dát 3, hlavně ve srovnání se skvělým, paralelně vycházejícím House of the Dragon. Ale na další sérii se těším víc, než jsem v polovině Prstenů čekal. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem si přál, aby se mi to líbilo, ale ne, tady je prostě špatně úplně všechno. Ta jedna hvězdička je za vizuál, což je ovšem při rozpočtu miliardy doláčů spíš povinnost. No, teď už konkrétněji. Devět hodin první řady by se bezproblémově dalo sestříhat do jedné až dvou hodin, protože zbytek jsou tupé a nicneříkající dialogy o hovnech - že to bude taková nuda, jsem si nedokázal ani představit. Je neuvěřitelné, že vystříhání 3/4 scén by nevadilo. Seriál je objektivně plný vyložených nesmyslů - tři třicetimetrové lodě (zhruba jako vikingské drakkary) Númenorejců pojmou každá sto vojáků, sto koní, zásoby, výzbroj... - asi ne, že? Nehledě na triumfální příjezd do bitvy - kde se tam, kurva, jako vzali? Galadriel skočí doprostřed moře, protože je to bezva nápad, wow. Výbuch Orodruiny je sám o sobě taky nátěr. S vulkanologií toho moc společného nemám, ale jestli se smícháním lávy a vody vytvoří obří výbuch, tak sežeru svou paruku. Nehledě na to, že ten výbuch všichni celkem v pohodě přežijí. Co by na to asi řekli v Pompejích, hm? Hobiti (mimochodem extrémně nudná, nicneříkající a otravná linka) melou o soudržnosti, ale okamžitě pošlou na smrt týpka, co si rozfláká kotník. Ehm. Ze selky se stane vůdkyně odboje a skřetobijec, atd. atd. Casting mi taky nesedí, zejména Gil-galad a Galadriel, to je fakt hrůza. Úvodní titulky i hudební téma jsou čisté kopie Jeho temných esencí. A nakonec to, o čem jsem na začátku myslel, že bude největší průser, a sice mě to sralo, ale ve světle toho všeho ostatního je to vlastně nakonec prkotina. Tolkienův svět, stejně jako většina ostatních fantasy světů, je parafráze na náš starověk. Řídké osídlení, extrémně homogenní skupiny lidí (Řekové, Masajové...). K tomu je Středozemě velká jako polovina USA, takže nějaká velká šance na diverzitu moc není. Musel jsem se fakt smát, když jsem viděl tu "homogenní" skupinu hobitů, trpaslíků (jak asi pod zemí získali pigment proti Slunci, co?) nebo Númenorejců. Doba je, jaká je, ale tady už jde stranou i zdravý rozum, a to je prostě špatně. Z pozitiv musím ještě vyzdvihnout skřety, ti jsou špičkoví, ale jinak je to fakt kolosální průser. 25% ()

Reklama

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Force Awakens magic box pattern zas a znovu. Galadriel jako kombinace Xeny a sedmnáctileté arogantní bitch, ženské ušpiněné kopie Froda a Sama, Gandalf, Saruman na voru, teď už jen přidat Balroga a Nazguly a máme to kompletní. Psychopatický hobití klan s heslem "Nobody walks alone" připravený kohokoliv nechat zemřít, aby si později všechny mrtvé připomněli recitálem "we will wait for you". Pokud celá tahle fanfiction sračka s labelem Lotr něco rozhodně být neměla, je to zkurvená alegorie. To by se člověk poblil. Scénář i postavy by líp napsalo i devítileté retardované dítě, takhle hluboké dialogy nepamatuju ani ze straight to dvd klenotů. Do you know why a ship floats but a stone cannot? Because the stone sees only downward. bastardize /ˈbɑːstədʌɪz,ˈbastədʌɪz/  change (something) in such a way as to lower its quality or value, typically by adding new elements ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z celkového hodnocení dílů my vyšly slabé 4* Osobně bych to vyděl spíše na 3. ale budiž. Seriál sráží né dvakrát sympatická hlavní hrdinka s ochrnutým obličejem. A hlavně spousty a spousty vyložených kravin a to se ani nebavím o tom jak moc se vzdálili Tolkienově předloze. Takže suma sumárum, když by z těchto 8 dílů udělali tři, bylo by to pro mnohé mnohem zajímavější. Poslední díl ale zaujal a navnadil na druhou řadu. Takže koukat určitě budu.  68% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mýtickosť Tolkienovho sveta je stále atraktívna napriek tomu, že obľúbené postavy z filmov vystriedali ich predchodcovia. Aj k týmto novým si dokáže divák vytvoriť vzťah, čo je podstatné. Seriál je krásne opulentný v exteriérových záberoch, vyžíva sa k dokonalých trikoch, vložené peniaze sú vidieť. Samotný príbeh sa nevyhol slabším scénam, to je však pri seriáloch pochopiteľné. ()

Galerie (808)

Zajímavosti (43)

  • Podle portál LadBible si každý za účinkování v pozici skřeta vydělal zhruba 4 500 korun na den plus stravu. [Zdroj: Refresher.cz] (Geralt z Rivie)
  • Galadriel (Morfydd Clark) řekne Halbrantovi (Charlie Vickers), že jejich setkání nebyla náhoda, ale důsledek práce vyšší moci. Naráží tím na Eru Iluvatara, nejvyššího boha Ardy a celého Tolkienova vesmíru. Ten opravdu události na Ardě občas ovlivňuje, nejznámnějším příkladem budiž to, když poslal Gandalfa zpět do Středozemě jako Gandalfa Bílého. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Akční Citadela se dočká další řady

Akční Citadela se dočká další řady

26.05.2023

Amazon opět zatřásl svými bezednými měšci na peníze a potvrdil dříve avizovanou druhou sérii akčního seriálu Citadela. Projekt, který měl poměrně komplikovanou cestu na obrazovky a několikrát změnil… (více)

Reklama

Reklama