Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První co mě vyloženě pilo krev bylo nadužívání zpomalených záběrů a přehnaná hra na umění. Další věc zcela okatá ignorace přinášet odpovědi na zcela zřejmé otázky, jako třeba proč ta ztráta obliby Elfů? Příležitost k položení správné otázky byla zcela zřejmá. Navíc, proč se ušatá pinda chová tak nabubřele? To samé co se děje okolo “Supermana”… chovají se jako retardovaná sekta. Proč bylo nutné se dozvědět víc o nějakém nýmandovi co se učí na lodi? Z této epizodě prostě potřeba děj zpomalit. Jako ty debilní artové záběry. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak shrnu poznatky prvních třech dílů. První díl byl tak nehorázná nuda, že jsem to málem nedokoukal. V druhém díle to trochu zlepšila postava Strangera (spoiler .... stále jsem přesvědčen, že ze všech možných Maiar se jedná o Gandalfa)...a rozhodně super byly scény v Kazad Dum. A přišel třetí díl a nuda byla zpět. Krásný vizuál bez příběhu mě neohromí. Prý nejdražší seriál a pak tam šoupnou vrka, který vypadá jak z 20 let staré videohry. Je mi úplně buřt, jestli jsou elfové, trpaslíci nebo hobiti černí, žlutí nebo růžoví...Arondir hraje dobře a Durinova manželka je prostě nehezká. Sympaťák a princ a vybere si takovou... ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hobitia pasáž nič extra ale to ako spomínali na tých čo "zaostali" bola krásna. Numenór vyzerá dobre a poteší aj súboj nášho Halbranda s týpečkami (ten ktorému zlomil paprču mi pripomínal Klička). Galadriel sa povypráva s Elendilom je to celkom fajn, akurát to slowmo kde jazdí na koni je iná prúserina. Pasáž v tábore škretov slušná a celkom krvavá a vrk je len čerešnička na torte. Jasné nie je to Tolkien ako vyšitý, ale fakt na ten hejt podarené a jediná výtka je Arondir, proste má v ksichte jeden a ten istý výraz. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohoucnost tvůrců je do očí bijící. Když nenávidíte postavu Galadriel, je něco špatně. Motivační kecy a hora vaty. Arondir mistr ve skoku dalekém s větvičkou. Numenorci postrádají logiku! Ačkoli to stalo hodně peněz, všechno je zlé a laciné - postavy, scénář, dej. Děj se táhne jako sopel a těžko vyjádřit, jak prázdná nuda tohle je. Slow motion jen dotváří bezradnost. Linka s bezďákem od Kauflandu, pardon od kočovných "hobitů" je zatím neskutečně hloupa. Ten matla si chce posvítit na pergamen, ten mu ejhle shoří, tak padá a motá se do hadry! No wow - a tohle v tom seriálu bylo proč? 90% scénáře bylo o čem? Smysl byl jaký? Ty neskutečné banality, co postavy pronáší, budou mít nějaký hlubší smysl? Ten vrrrk vypadal jako vzteklá čivava proč? Kdyz už má Arondir takové schopnosti, proč už dávno není venku? Tohle že jsou Elendil s Isildurem? Kde tyhle vybrali? To fakt nemohli vybrat herce, co mají charisma? To už na herce nezbyly peníze? Tohle jsou lidi, co jen stojí, škrobeně odříkávají text a tváří se mega vážně. Zatím hodně, hodně špatný seriál, jestli se nezlepší, bude to nejpromarněnejší čas v mém životě. Slow-motion jízdy na koni jen dokresluje, jak moc jsou tvůrci v prd*** a jak vlastně vůbec neví, jak snímat krajinu. Sice občas vypotí nějaký celkový záběr, který divákovi dává informaci o tom, kde je a jaké jsou geografické podmínky, ale to jen výjimečně. Abych jen nekritizoval, příjezd do Númenoru se skalními hlavami je působivý. Ale to by snad měla být samozřejmost, ne? Zajímalo by mě, zda uživatelé hodnotící 5* by zvládli seriál napodruhé - zatím servírované haldy výplňových scén, které naše postavy nikam neposouvají a nemají emocionální náboj, nefungují ani na první shlédnutí, kde by měly logicky divákovu pozornost upoutat nejvíce. Opakování seriálu by bylo už jen skutečně utrpení. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Númenor je jen prázdnou kulisou, kde všichni vypadají, že právě vyšli nažehlení z kostymérny...Hobití táborové ležení je pak už čistokrevný bizár....Každý další díl ukazuje jen sestupnou tendenci, televizní unylost, nudu, topornost...Děj se nikam neposouvá...Hlavně, že je to ale barevné, korektní, rasově diverzí, přestože tomu chybí um, tvůrčí náboj, srdce i kouzlo...Není to Tolkien, není to Lotr... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Galadriel (Morfydd Clark) vysvětluje Halbrantovi (Charlie Vickers), že Numenorci stáli při boji s Morgothem na straně elfů. V té době se jmenovali Edain a přišli na ostrov Elenna vedeni Elrosem, bratrem Elronda, který následoval hvězdu na nebi, kterou nesl jeho otec Earendil, jehož socha se tyčí nad přístavem. (spacemaster)
  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) řekne Halbrantovi (Charlie Vickers), že jejich setkání nebyla náhoda, ale důsledek práce vyšší moci. Naráží tím na Eru Iluvatara, nejvyššího boha Ardy a celého Tolkienova vesmíru. Ten opravdu události na Ardě občas ovlivňuje, nejznámnějším příkladem budiž to, když poslal Gandalfa zpět do Středozemě jako Gandalfa Bílého. (spacemaster)

Reklama

Reklama