Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (332)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja fakt nevim, co si o tomhle myslet. Pokud to budu brat jako fanousek Jacksonovo filmu, tak mi tady asi nejvic chybi takova ta poetika a silny postavy, tohle je proste "jen" dobre vypadajici fantasy s naprosto, ale naprosto prisernym castingem. Nechci tvrdit, ze by herci hrali spatne, to ne, jen jsou proste absolutne nezajimavy a bez charismatu. Az teda na par drobnejch vyjimek, ale to se bohuzel bavime o vedlejsich postavach. Pokud serial budu brat jako fanousek Tolkiena, a to jsem ty knizky cet fakt uz davno a spoustu detailu si uz nepamatuju, tak budu leda tak nasranej, co za pribehovej paskvil to tvurci vymysleli, protoze co si budem povidat, dej je naprosto utahanej a stupidni. No a pokud to budu brat ciste jako fanda fantasy serialu, tak bych to asi shrnul neurazi, nenadchne, nekterej dil lepsi, nekterej horsi, vizual moc peknej, hudba prumerna, vytka na herce a dej bohuzel ale plati. Takze sice muzu nadavat sebevic, co za sragoru to Amazon spatlal, ale stejne sem si tech 8 dilu celkem uzil a druhou serii skouknu taky. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Tu je opravdu hrozně těžko hodnotit. Postavy se mi povětšinou líbily, ty hlavní linie (mimo Nori) za to opravdu stály. Numenor a všechny ty efekty okolo opravdu pecka. Kdybych si u toho ale nepředstavovala Silmarillion a další Tolkienovo dílo, které mi přišlo pod ruku, tak to bylo slabé. Moc se tam toho neděje, vleče se to, příjezd Numenoru je pro děj v podstatě zbytečný. Na další sérii se kvůli Galadriel podívám znovu, ale se smutkem jsem vzpomínala na Hru o trůny, kde nám postavy padaly jak na běžícím páse a užívali jsme si super zvraty. To tu zkrátka chybí, můžeme jen doufat, že se tvůrci poučili a s druhou sérií se nebudou tak mazlit. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 65%. Čítal som všetky príbehy zo Stredozeme, milujem Jacksonové trilógie (áno aj Hobita, ktorého po tomto seriály oceňujem ešte viac), no Prstene moci majú ďaleko od dobrého seriálu. Teda, zlý seriál to nie je, akurát je to zlý "Pán prsteňov". Zatiaľ čo knihy mi prišli zaujímavé, toto sa prvé diely dosť vlieklo a ak by som nečítal knihy, tak by som bol v tomto svete úplne stratený a vôbec by som nevedel o čo ide. Chápem niektoré zmeny oproti predlohe, veľa si toho tvorcovia museli aj vymýšľať, keďže druhý vek je popísaný iba v bodoch čo sa stalo, takže o kvalitné dialogy ako Jackson sa scenáristi oprieť nemohli. No prišlo mi, že je tam strašne veľa vecí a dejových liniek naraz a tak nejako si človek nič s toho fantasy sveta nestihol zamilovať. Linka s Hobitmi a jedným s Istari mi prišla úplná zbytočná a celú by som ju vynechal, aby to malo lepší spád. Ďalší veľký mínus je postava Galadriel, ktorá v knihách a vo filmoch pôsobila uveriteľne sympaticky, zatiaľ čo tu som jej nevedel prísť na chuť. Čo sa týka tých vymyslených odbočiek tak je tu hromada vecí, ktorá by tu nemusela byť, alebo ktorá by sa dala spraviť lepšie (tmavú pokožku pleti nekomentujem, keď to zvládol Jackson nevidím dôvod sa prispôsobovať za každú cenu dnešnej dobe, nič proti hercom, tí to zahrali dobre). Napríklad čarodejnice, či čo to bolo, ktoré prišli k hobitom, ani neviem čo vlastne boli a o čo im išlo. Stručne a jasne príbeh je pomalý, zbytočne prehustený a postavy si nedokážu získať vaše sympatie. Čo musím pochváliť, sú kostýmy, masky, vypráva alebo hudba, ktorá je asi to najlepšie čo seriál ponuka. Howard Shore tento krát zložil iba úvodnú znelku pre titulky, no Bear McCreary sa blysol ďalším dobrým soundtrackom, ktorý k seriálu zo stredozeme vynikajúco pasuje. Zopár ľudí čo pracovali na filmoch sa vrátilo aj do tohto seriálu, takže aspoň to pekne vyzerá. Zatiaľ sklamanie, najlepší diel bol asi len šiesty a ôsmy. Som zvedavý čo bude ďalej. Pomaly úvod už máme za sebou, teraz by mali prísť tie zaujímavejšie udalosti. Otázka je ako ich tvorcovia spracujú. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příliš dobré na to, aby někdo dal méně, než 4 hvězdy. Přestože se dá frflat, že to možná šlo lépe a jinak, je to výborné - krásná výprava, dobře vyprávěné. Galadriel se mi líbila, s Chluponohy jsem sympatizoval. Pokud mám kritizovat, tak, že mi společenská korektnost v současné kinematografii už leze ušima (a o to více oceňuji asijskou kinematografii, ve které není). ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfidní castingové manévry, že to tam vypadá, jako v NY metru, nemá asi smysl řešit, podotknu akorát, že Tolkien nežil ve 13. století, lidi různých ras dobře znal, do svých příběhů je zakomponoval, kam sám uznal za vhodné, ve svých knihách inklinoval k severským kulturám, protože jejich jazyky studoval, ale budiž. Ve fantasy je to, narozdíl od historických románů, konečně jedno, co mě vyrušovalo víc, byl vzhled elfů a jejich civilní účesy. Elf má vypadat jako sličná, štíhlá, ladná bytost, nikoli jako maorský, těžkotonážní, ošklivý desetibojař destel let po ukončení aktivní kariéry, Tolkien elfy vykreslil přesně, čili mě se taková inovace nelíbila vůbec, navzdory faktu, že tato záležitost je natočena pouze na motivy Tolkiena. Elfové hobita Petera Jacksona zhmotnili mé představy nad knihou přesněji, v tomto seriálu tedy zklamání, a nejen, že byli do jednoho hnusní, mohutní, s ušima jako na mouce v Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, obávám se, aby příště aspoň nějaké ty uši měli. Za elfy nekompromisní srážka. Jinak ale spokojenost, bylo se na co dívat. Gandalf se má objevit tuším až ve třetím věku, zdá se, že to tvůrci pojímají jinak, že v tu dobu se objeví pod konkrétním jménem, nevadí mi to ani trochu, jeho linka byla zajímavá, Galadriel se mi líbila, skřeti, trpaslíci a chluponozi taky. Na seriál sympatické, vizuálně krásné, s nádhernou hudbou, v mých očích to filmovou laťku samozřejmě nepřekročilo, ale s chutí si dám sérii další. Dva roky je dlouhá doba, jsem zvědavá, co nám tvůrci nabídnou dál. Příběhů ze Středozemě je totiž zoufale málo... List od Nimrala, Kovář z Velké Lesné a Sedlák Jiljí z Oujezda  nestačí, nestačí, nestačí... :) ()

Galerie (808)

Zajímavosti (43)

  • Isuldurův přítel, který je společně s ním vyhozen z lodi, se jmenuje Valandil (Alex Tarrant). Toto jméno se v Tolkienových příbězích vyskytuje vícekrát, nejznámnějším případem budiž Isuldurův syn, tj. přímý předek Aragorna se takto jmenuje. (spacemaster)
  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Akční Citadela se dočká další řady

Akční Citadela se dočká další řady

26.05.2023

Amazon opět zatřásl svými bezednými měšci na peníze a potvrdil dříve avizovanou druhou sérii akčního seriálu Citadela. Projekt, který měl poměrně komplikovanou cestu na obrazovky a několikrát změnil… (více)

Reklama

Reklama