Reklama

Reklama

Panenkář

(festivalový název)
  • USA The Dollmaker
Krátkometrážní / Horor
USA, 2017, 10 min

Obsahy(1)

Ztráta dítěte je pro drtivou většinu rodičů nepopsatelnou ranou. Dalo se tomu nějak zabránit? Proč se to stalo zrovna jim? V tomto snímku manželé po ztrátě syna hledají pomoc u výrobce panenek, který za pomoci magie dokáže vrátit do jejich domu štěstí a radost. Tedy to tvrdí hlavně on… (SOLOM.)

Recenze (7)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vyloženě psycho a mindfuck největšího rázu, ze kterého mrazí. Manželský pár ztratí to nejcennější, jejich syna a obrátí se na výrobce panenek, který tvrdí, že jim ho dokáže vrátit zpět, ovšem má to háček, kouzlo bude působit pouze v jejich domě, jakmile dům opustí je z panenky pouhá panenka a nastanou fatální následky. 8/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který by mohl klidně fungovat i jako normálně dlouhý film. Očekával jsem spíše něco ve stylu, že klouček začne být ovlivněn nějakou temnou silou a nebude tak příjemný jako kdysi, ale ten zvrat na závěr mě doslova odrovnal a mráz mi proběhl po celém těle. Toto je zatím vrcholem všech kraťasů, které jsem doposud shlédl. 95% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ztráta dítěte je pro drtivou většinu rodičů nepopsatelnou ranou. Dalo se tomu nějak zabránit? Proč se to stalo zrovna jim? V tomto snímku manželé po ztrátě syna hledají pomoc u výrobce panenek, který za pomoci magie dokáže vrátit do jejich domu štěstí a radost. Tedy to tvrdí hlavně on…Zpočátku jsem si říkal, ty vole to je zas kravina, ale ono se ukázalo, že v tomto případě měli tvůrci vcelku slušně zmáknutou kameru, hudební doprovod a koneckonců i samotnou atmosféru. Takový lepší průměr. 60% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tyhle short horrory si budu asi pouštět častěji, protože mají často výborný nápad a pokud se přidá kvalitní zpracování a hudba, je vyhráno. Podmanivé podání tématu, ze kterého mrazí. O tomhle bych si klidně pustil celovečerák. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mladý manželský pár príde o svojho syna a tak sa spoja s výrobcom bábik, ktorý ich presvedčí o tom, že dokáže vytvoriť bábku, do ktorej sa vráti ich syn. Kúzlo však funguje iba v ich vlastnom dome. Preto sa skeptický manžel rozhodne svojej polovičke dokázať, že bábika už nie je ich syn. Potom, ako spolu vychádzajú z domu ho čaká prekvapenie...Tento krátky film by si zaslúžil aj podstatne dlhšie spracovanie pretože nepochybne stál zato. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* i když na horory nejsem, tak s tímto kraťasem jsem byl vcelku spokojený. Nabízí zajímavý nápad i zápletku a zpracování je taky slušné. Takže nic nebrání, abych ho mohl doporučit. A je jasné, že varování před používáním výrobků, na kterých se dělá závislost je víceméně zbytečné :-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama