Reklama

Reklama

TY - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 22 min (Minutáž: 42–48 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Brilantní manažer knihkupectví posedlý nadějnou spisovatelkou začíná nenápadně a strategicky likvidovat všechny překážky, které mezi nimi stojí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (60)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě před nedávnem hodně nenápadný seriál, u něhož už ani nedokážu říct, co mě k němu vlastně přivedlo. Nicměně za rozhodnutí jej zkusit nyní sám sobě líbám nohy, protože tak intezivní seriálový zážitek jsem už nějaký čas nezažil. Penn Badgley byl pro mě až doposud zcela neznámou osobností, role Joea se ale zhostil tak přesvědčivě, že k sobě prakticky už nepotřebuje žádné další silné postavy. Elizabeth Lail znám již z OUAT i loňského hororu Countdown a musím přiznat, že až do YOU se mi i dost líbila. Tady si ale střihla tak šíleně nepříjemný charakter, že jsem pro ni nedokázal cítit vůbec žádnou lítost. Naštěstí se tu ale mihla Peach, která se zasloužila o ty vůbec nejlepší momenty série. [viděno na Netflixu] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to v celku slibně. Obecně jako dost seriálů, které jsem v poslední době viděl. Ale postupem času to začalo smrdět. Klasické klišé a stupidita postav nás dohnala k neuvěřitelnému výplachu. Ne samozřejmě vždy, ale v drtivé většině času. Seriál nám nabídne zajímavý úvod, ten se ale zvrtne časem do stejného případu toho, co zde bylo omýváno tisíckrát. Takže tleskám, pro mnoho lidí skvělé. Ale pro někoho kdo viděl alespoň dva podobné filmy nebo seriály tohoto typu to bude další neoriginální (skoro až) ztrátu času. Později se to jednoduše přehoupne do klasického "já jsem tak blbá, že ti nevěřím" a "hele a co se dělo s touhle?". Takže prostě klasické klišé. Je smutné, že nemůžu seriál hodnotit nadprůměrně v částech po epizodách, protože jako celek si to nezaslouží. Za to už spíše ale může debilní systém přerozdělování procent v rámci ČSFD. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dexter Ultra Light Edition. Pokud se nebudu soustředit na to, co všechno You od dnes již klasickýho Dextra vykrádá, tak i přesto zbyde pár pozitiv. You je místama zrcadlově přesným ztvárněním všeho, co činí dnešní dobu perveznější, než jakovkoliv jinou v minulosti. FOLLOW - Následovat. Slova, která zní již naprosto běžně, protože ten, kdo nenásleduje stovky lidí ve virtuálním světě, jakoby ani nebyl součástí společnosti - není v obrazu, nebo recipročně - není k vidění. Perveznost doby spočívá v tom, že se stalo normálnou, očekávanou součástí každodenního života: následovat ostatní. Některé míň, některé víc. Nikdy předtím v historii lidstva nebylo možné stalkovat lidi krok po kroku, den co den. Jsou tři zajímavé věci na tomto postmoderním jevu: 1. Lidem již příjde normální, že sdílejí potencionálně s celým světem svůj osobní život. 2. Člověk to všechno sdílí z vlastní vůle, zadarmo, a ve svém volném času. 3. Stává se běžným fetišem, že člověk touží po tom být sledován, a to co v největším možném měřítku.--- Ducha doby seriál You znázorňuje velice efektivně, ve skutečnosti jenom o chlup víc vygradovaném módu, než co je běžné v dnešní společnosti. Krom jevu FOLLOW pracuje You také s prvoplánovou lehkou erotikou, a se středně intenzivním nahlédnutím do probelmatiky psychopatů. Je vždy zajímavé sledovat, když nějaký film nebo seriál opouští standardní archetipy hlavních protagonistů, a sahá po kontroverzních, morálně nevyrovnaných postavách. Jejich přínos pro obrazovku může být přínosem jenom v případu, když je divák emočním intelektem schopný spracovat, co je ve snímku normální, a co je mimo mísu. Nebudu politicky korektní: You na mě působí sženštile, jakoby byl zaměřen na ženské pubertální publikum, ale říkám, dnes se to již nedá úplně vytřídit. Vzhledem k tomu ale je otázné, zda je tento kus dobrým přídavkem do videotéky náctiletých, nakolik obsahuje zdaleka víc morálně zvrhlé jevy, než kdysy za kontrovezním považovaný Game of Thrones, nebo prostituční How I Met Your Mother. --- PS: koncept skleněné kostky, do které může člověk zavřít každou pro něj iritativní osobu, je tady od nepaměti, a vždy dokáže přinést uvolnění napětí pro diváka, jakmile se tam ta daná otravná postava dostane, a ve většině případů živě již neopustí. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páčilo sa mi to. Joe bol jednoznačným ťahúnom celej série. Jeho vnútorné monológy ma vždycky dobre zabavili a predstaviteľ jeho postavy Penn Badgley mu dodával ešte väčšiu charizmu. Občas síce robil veci, ktoré nemusia byť zrovna dvakrát príjemné, ale to je podľa mňa fajn, keďže to aspoň nepôsobí monotónne, jednostranne a jednoznačne. Občas sa tu síce nájdu nejaké hluchšie miesta a občas som ostal sklamaný, ale vo výsledku je to stále solídne nadpriemerná záležitosť. Najviac ma bavila dejová línia so zanedbávaným dieťaťom zo susedného bytu, vďaka ktorej si Joe získal viac mojich sympatií a dokázal, že v jadru to je celkom slušný chlapík. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Oh, he is sweet but psycho. Tenhle seriál je fakt šilenej, ale v dobrým! První dvě a poslední dvě epizody byly naprostej nářez. YOU má dost hluchých míst a je to zbytečně tak natahovaný, ale stojí za to. Penn tu překonal sám sebe a v poslední epizodě předvedl neuvěřitelný výkon. Jeho postava je natolik skvělá, že vlastně fandíte záporákovi. Nah, už aby byla 2. série. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (6)

  • Pět epizod první série byl zrežírováno ženami a pět muži, aby byl v seriálu vybalancován mužský a ženský pohled na věc. (hansel97)
  • V epizodě zazní píseň „Heartstruck“ od Hamiltona Leithausera feat. Angel Olsen. (Duoscop)
  • Epizóda je venovaná pamiatke Nicka Gereffiho. (EvilMatus)

Reklama

Reklama