Reklama

Reklama

TY - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 22 min (Minutáž: 42–48 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Brilantní manažer knihkupectví posedlý nadějnou spisovatelkou začíná nenápadně a strategicky likvidovat všechny překážky, které mezi nimi stojí. (Netflix)

Recenze (60)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Joe je nejmilovanější stalker Ameriky." Ne že by seriál tuhle větičku k propagaci využíval, ale ta inspirace Dexterem je tak okatá, že nelze než parafrázovat. A současně velký respekt ke všem, kdo se na první sérii podíleli, protože nezůstali jen u vykradeného konceptu, ale dokázali ho naroubovat na dnešní dobu (sociální sítě jako vstupní brána do života každého z nás), přitlačit v rovinně složitého vztahu k hlavnímu hrdinovi (mám Joea rád, ale rozhodně to kvůli některým jeho činům není tak snadné jako u Dextera) a současně to celou dobu příjemně šponovat. Jako scenárista skoro závidím, když někdo umí takhle dobře a vědomě ničit své postavy a přitom je nějak udrží ve hře. Po první řadě ohromná spokojenost, protože Dexter (podobně jako House nebo Jack Bauer) chybí a je vždycky fajn, když někdo převezme pochodeň. Jediné, čeho se u druhé série bojím, je protiváha. Protože v úsměvu a očích Elizabeth Lail jsem se přímo ztrácel a to byla veliká část celé hry. 85% ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joe je sympaťák, až z toho mrazí... Kdo by chtěl realistické drama o stalkingu, bude muset o dům dál. Nebo spíš do jiného města. Kdo chce přepálený, ale svižný, chytrý, napínavý, vtipný a sexy thriller o krásných mladých lidech, je na správné adrese. Badgley hraje Joea super. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dexter Ultra Light Edition. Pokud se nebudu soustředit na to, co všechno You od dnes již klasickýho Dextra vykrádá, tak i přesto zbyde pár pozitiv. You je místama zrcadlově přesným ztvárněním všeho, co činí dnešní dobu perveznější, než jakovkoliv jinou v minulosti. FOLLOW - Následovat. Slova, která zní již naprosto běžně, protože ten, kdo nenásleduje stovky lidí ve virtuálním světě, jakoby ani nebyl součástí společnosti - není v obrazu, nebo recipročně - není k vidění. Perveznost doby spočívá v tom, že se stalo normálnou, očekávanou součástí každodenního života: následovat ostatní. Některé míň, některé víc. Nikdy předtím v historii lidstva nebylo možné stalkovat lidi krok po kroku, den co den. Jsou tři zajímavé věci na tomto postmoderním jevu: 1. Lidem již příjde normální, že sdílejí potencionálně s celým světem svůj osobní život. 2. Člověk to všechno sdílí z vlastní vůle, zadarmo, a ve svém volném času. 3. Stává se běžným fetišem, že člověk touží po tom být sledován, a to co v největším možném měřítku.--- Ducha doby seriál You znázorňuje velice efektivně, ve skutečnosti jenom o chlup víc vygradovaném módu, než co je běžné v dnešní společnosti. Krom jevu FOLLOW pracuje You také s prvoplánovou lehkou erotikou, a se středně intenzivním nahlédnutím do probelmatiky psychopatů. Je vždy zajímavé sledovat, když nějaký film nebo seriál opouští standardní archetipy hlavních protagonistů, a sahá po kontroverzních, morálně nevyrovnaných postavách. Jejich přínos pro obrazovku může být přínosem jenom v případu, když je divák emočním intelektem schopný spracovat, co je ve snímku normální, a co je mimo mísu. Nebudu politicky korektní: You na mě působí sženštile, jakoby byl zaměřen na ženské pubertální publikum, ale říkám, dnes se to již nedá úplně vytřídit. Vzhledem k tomu ale je otázné, zda je tento kus dobrým přídavkem do videotéky náctiletých, nakolik obsahuje zdaleka víc morálně zvrhlé jevy, než kdysy za kontrovezním považovaný Game of Thrones, nebo prostituční How I Met Your Mother. --- PS: koncept skleněné kostky, do které může člověk zavřít každou pro něj iritativní osobu, je tady od nepaměti, a vždy dokáže přinést uvolnění napětí pro diváka, jakmile se tam ta daná otravná postava dostane, a ve většině případů živě již neopustí. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Své mouchy to samozřejmě má, ale chápu, že coby náběh k dalším sériím to mnohým stačí. Mazaný manažer newyorského knihkupectví Joe a jeho jediný cíl: srdce krásné začínající spisovatelky Beck. Přítel internet mu dal řadu indicií. Kdo bude stát v cestě, okusí obří terárium. Nejprve ale musí naše naivní blondýnka spadnout do kolejiště. A ona je vlastně docela prospěchářská koketka. Nevadí. Joe má jasno. Rozjezd je fajn, včetně vnitřních satirických monologů. Baví i vysmívání se narcistickému a sebestřednému životu nejen na sociálních sítích. Jenže postupně sklouzáváme k povrchní zábavě, kdy jsou v popředí šílené náhody a pořádná dávka štěstíčka. Co třeba ten táborák uprostřed lesa? Nebo zbavování se ukradených „talismanů“ během předehry? Nebo „půjčování si“ tašky s osobními věcmi během literární akce? Nebo producírování se po domě na venkově? Mohl bych pokračovat, ale tyhle „adrenalinové“ momenty prostě do reálného světa nepatří. Míra uvěřitelnosti v polovině první série klesá. S blížícím se finále ale tenhle sociopat na bílém koni zase začíná bavit. Ozve se minulost. Nejednou. Holt závislost je monstrum. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek síce určité pasáže (z logického hľadiska) akceptuje len so sebazaprením, pričom toto určite nie je spracovanie o sériovom vrahovi podľa otrepaných šablón, no čuduj sa svete - ono to veľmi solídne baví. Ono totiž to romantično je tak pekne, temne podané, že bez váhania siaham aj po druhej sérii, nakoľko skutočne nemám ani potuchy, čo by mohla ponúknuť. P.S.: Pre ženy, pre široké, nenáročné publikum, ideálna voľba. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh psychopata, který je v očích diváka celkem dobrák, ale ve skutečnosti se umí proměnit ve zvíře. Zrovna jsem viděl všechny řady Dextera a tak myšlenka je dost podobná, ale přitom jsou to dva naprosto odlišné seriály. Dexter neměl emoce, naopak Joe je zamilovaný až po uši a svou lásku neumí kočírovat a snaží se pomáhat lidem okolo sebe. Pokud mu ale někdo nepadne do oka a cítí hrozbu, začíná teprve to pravé ořechové. Děj v této sérii není špatný, napětí nechybí a velký klad je způsob vyprávění, divák se snadněji dostane do děje. Můžete si udělat představu, jak je v dnešní době snadné někoho dohledat přes sociální sítě a co vše hrozí, pokud si člověk své důležité údaje nehlídá. První série má své mouchy, ale rozhodně jako náběh do druhé, naprosto dostačující. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě vyloženě nadchla a všech 10 epizod jsem dal skoro na jeden zátah, protože se od toho skoro nešlo odlepit (což je - řekněme si to - poněkud vysilující). Postava Joe Goldberga mě vyloženě fascinovala a hodně se mi líbilo, jakým způsobem ten seriál dávkuje informace o něm i dalších postavách. Btw. přišlo mi ale, že tam je poněkud rozpor mezi jeho vnitřními monology a tím, jak se choval navenek, protože zatímco z hlediska jeho myšlenkového světa se jevil až nečekaně bystře, cynicky a vypočítavě/chladnokrevně, navenek to "objektivně" byl vlastně jen nezajímavý loser bez přátel, co má hluboko do kapsy, je bez jakýchkoli zájmů (snad s výjimkou kalhotkového fetišismu a snahy chránit postavu malého Paca), a jediným středobodem a smyslem jeho života je absolutní fixace na Guinevere. Přijde mi, že ten rozpor tu postavu poněkud zatěžuje nevěrohodností, protože podle mě by někdo takový měl mít výrazně jednodušší myšlenky, nebo by naopak neměl působit jako takový loser. Současně jsem byl čím dál víc zhrozený z toho, jakých děsivých věcí se postupem času dopouští, a jak mu to všechno neuvěřitelně snadno prochází! V některých scénách mi přišlo, že se scenáristi už úplně utrhli ze řetězu, protože děj je občas daleko za hranicí jakékoli uvěřitelnosti či pravděpodobnosti, ale samozřejmě reflektuji, že je zde vše podřízeno výslednému účinku na diváka, a ten je prostě - alespoň v mém případě - velmi intenzivní. Pokud jde o hlavní ženskou postavu, Guinevere Beck, přišla mi neuvěřitelně fádní a nezajímavá (herecky i tím, jak je napsaná), a nechápal jsem, proč se Joe tak upnul zrovna na ni, protože Guinevere mi byla s každou další epizodou míň a míň sympatická, a osobně bych od někoho takového dávno utekl. Každopádně moc mě bavilo pokoušet se odtušit další vývoj, a celkově jsem to strašně prožíval, a po zhlédnutí poslední epizody mi je jasné, že musím vidět i další 2 série, ačkoli jsem na ně už slyšel nepěkné reference, ale když musíš, tak prostě musíš. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozne ma vytáčalo, keď čítala nahlas to jej akože dobré písanie (a jej voiceover a jej postava a tá herečka). So zvyškom som spokojný, návyková oddychovka. Dokonca viac než som čakal, hlavne vzhľadom nato, že som to pozeral len ako povinné zlo, aby som mohol kukať druhú sériu s Victoriou Pedretti. 75% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

škoda, že je to tak k utahání natahovaný a Beck je taková občas docela proradná hloupoučká potvora, mít to půlku dílů a o něco víc sympatickou protihráčku, tak by to byla pecka. Prostředí antikvariátu je hrozně sexy a práce s kamerou na televizní tvorbu neskutečně objevná a nápaditá. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

V porovnání s knižní předlohou má TV zpracování obroušenější hrany. Joe je psychopatický stalker, ale jeho myšlenkové pochody jsou méně vulgární, zobrazování sexu není tak explicitní jako v knize a na devianta vykazuje Joe i jisté náznaky empatického chování. Finální pocity mám podobné jako u předlohy – celkově fajn, ale k charakterům se mi vztah navázat nepodařilo. Další řadu stejně jako druhý díl knihy již absolvovat nebudu. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stalkerská romance gone wrong. Skvělá scenáristická i herecká hra se zápornou postavou ukázanou tak lidsky, že ji nejde nemít rád, přestože divák často je nucen přehodnocovat své postoje. Elizabeth Lail je nádherná a neuvěřitelně sympatická, Penn Badgley ji úžasně doplňuje vyváženým podáním magora a skvělého přítele. (nejlepší epizoda - Living with the enemy) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páčilo sa mi to. Joe bol jednoznačným ťahúnom celej série. Jeho vnútorné monológy ma vždycky dobre zabavili a predstaviteľ jeho postavy Penn Badgley mu dodával ešte väčšiu charizmu. Občas síce robil veci, ktoré nemusia byť zrovna dvakrát príjemné, ale to je podľa mňa fajn, keďže to aspoň nepôsobí monotónne, jednostranne a jednoznačne. Občas sa tu síce nájdu nejaké hluchšie miesta a občas som ostal sklamaný, ale vo výsledku je to stále solídne nadpriemerná záležitosť. Najviac ma bavila dejová línia so zanedbávaným dieťaťom zo susedného bytu, vďaka ktorej si Joe získal viac mojich sympatií a dokázal, že v jadru to je celkom slušný chlapík. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Oh, he is sweet but psycho. Tenhle seriál je fakt šilenej, ale v dobrým! První dvě a poslední dvě epizody byly naprostej nářez. YOU má dost hluchých míst a je to zbytečně tak natahovaný, ale stojí za to. Penn tu překonal sám sebe a v poslední epizodě předvedl neuvěřitelný výkon. Jeho postava je natolik skvělá, že vlastně fandíte záporákovi. Nah, už aby byla 2. série. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Začátek byl fajn a rozjelo se to vcelku dobře, kolem 4 dílu ale má pozornost upadla a vrátila se asi až na poslední 4 díly, které teda byly šílené, ale vybojovaly těch 5 hvězd, které jsem seriálu udělila. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dietní verze Dextera,ne snad vyloženě pro náctileté,ale spíš pro ty,kteří nechtějí řešit nějakou exaktní logiku a prostě se jen bavit.A pobavit umí You opravdu dobře,protože nejen,že hezky vypadá,ale dokáže být i napínavé a vtipné a osobně mě bavil ten formát voiceoveru (který už používal i Dexter),kdy Joe komentuje prakticky všechno.Penn Badgley, jakkoliv není Michael C.Hall,navíc propůjčuje svojí postavě zvláštní charisma,kdy je stejně jednoduché jeho postavu milovat i nanávidět (a to dost často ve stejnou chvíli)...70% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Nebyla jsem si úplně jistá, jestli mě tohle téma dostatečně chytí, aby mě to bavilo. Nakonec jsem docela příjemně překvapená, ač to nějaké mouchy pro mou osobu mělo. Za první velkou považuji hlavně absolutní tupost a přelétavost hlavní hrdinky, sice své chování často objasňuje, to mi ale nepřidávalo na tom nějak více si jí oblíbit a soucítit s ní tak, jak se ode mě asi očekávalo a byly momenty, kdy jsem si jí její osud přála. Celkově je to ale stavěné na velmi zajímavé formě, ne jednou jsem si vzpomněla na román Collector od Johna Fowlese, kde byly i podobné symboly a prvky co se týče prostředí a zájmů hlavních postav. Tím, že jsme v podstatě neustále v Joeově hlavě, dodává to příběhu svižnost a opravdu to nenudí. Prvních pár dílů jsem sice musela jak se říká překonat, ale to mám ostatně téměř u všech nových seriálů. Druhou mouchou pro mě byla ta veškerá romantika, občas jsem jí byla až znechucená :D Ale naštěstí to potom vyvážil nějaký ten útok nebo vražda, tudíž to se dá taky překročit, protože tvůrci se opravdu snaží udržet divákovu pozornost a jsem ráda, že jsem zrovna měla víc času na to, abych si dala půl série naráz. Suma sumárum hodnotím velmi kladně, jen doufám, že druhá série už bude mít o hodně rozumnější hlavní hrdinku, se kterou se bude dát i sympatizovat. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší je opravdu 1. řada, i kniha je skvělá. A Beck je nádherná, i když trochu trubka :-) Divná ta dnešní doba, všechny ty sociální sítě, někdo z toho úplně zblbnul.... a těžko se seznamovat, vím to moc dobře. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Joeovi vidím od počátku  naprosto dokonalou směsku hnusu a manipulace a v tomto smyslu musím pochválit i český dabing, protože už jen tón hlasu mě neskonale iritoval, takže jsem jednotlivé díly sledovala jen s velkým sebezapřením. Proto nechápu, kde tolik komentátorů vzalo přesvědčení, že krom stalkingu je Joe vlastně dobrácký a sympatický. Popravdě jsem měla problém se na to hodňoučké monstrum vůbec dodívat, byť jako studie sociopata to vůbec není špatné (pozor! nezaměňovat s uvěřitelností a logikou scénáře, protože po této stránce je seriál naprostým debaklem) ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako v knížce to Joeovi všechno vychází až příliš jednoduše. Jenomže stejně jako v knížce děj fantasticky šlape, social media stalking je nesmírně zábavnej a vy hltáte každej Joeův monolog, co si kvalitou nezadá s těma nejlepšíma momentama z Dextera. Pátou hvězdičku tu vybarvuje Penn Badgley. Díky němu je seriálovej Joe Goldberg v sympatiích o kilák před tím knižním. Beckalicious! 🍏 ()

Reklama

Reklama