Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (176)

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení se pohybuje někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Zatímco v polovině série jsem měla pocit, že tomu tak trochu dochází šťáva, samotné finále sezóny mě potěšilo. Ani tak z toho ale nejsem úplně odvařená, protože mi to místy přišlo až příliš přepálené. Penn Badgley se s rolí psychicky narušeného Joea sžil velmi komplexně. V první chvíli jsem totiž viděla sympatického, charismatického prodavače v knihkupectví, jehož úsměv je tak trochu roztomilý a tak trochu sexy. Na konci jsem přemýšlela, jak mi sakra ten slizoun mohl připadal pohledný? A to je správně, to je důkaz, že svou roli zahrál kvalitně. Beck mi pila krev a bylo mi trochu smutno z představy, že by tak hloupá holka existovala. Celý tenhle stalkerský námět byl přizpůsoben dnešní době, což je jedině dobře, protože si kromě jiného uvědomíme i chatrnost sociálních sítí. Ale něco tomu chybělo. Něco, co by mě přimělo vrhnout se s chutí do druhé série... ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Kdybych nepotřebovala spánek a vykašlala se na povinnosti, zhltnu tenhle seriál během jednoho dne. První díl si mě omotal a nepustil. I když jsou tu místy slabší chvíle a nebo se zdá že ve druhé polovině to občas ubírá, tak finále bylo přesně a naprosto dle mého gusta, že pět hvězd dávám bez rozmyšlení. Dejte mi psychologické zvrácené drama, do hlavní role obsaďte fešáka, od kterého neodtrhnu oči a máte mě v kapse! Penn je dokonalej a ostatní nezaostávají, obzvláště malý Paco se mi dostal k srdíčku. Nemůžu se dočkat, co přinese druhá série a doufám, že se ponese v podobném duchu. ()

Reklama

gaggu 

všechny recenze uživatele

Vítaná změna žánru mých obvyklých seriálů. Každopádně pojďme si něco říct o hlavních postavách. BECK - ano chápu, je krásná, vtipná atd. Ale tuhle holku bych teda fakt chtěla za přítelkyni. Když pominu to, jaký je Joe (protože to ona samozřejmě neví), tak se chová vážně hrozně, nemá k němu absolutně žádnej respekt, je u ní tak na posledním místě, docela je i sobec atd. JOE - tady mě velmi překvapil Penn, protože ho mám přece jen zaškatulkovanýho jako Dana Humphrey a teda docela dobrý :) jinak mě u něj baví ty vnitřní "rozhovory". Takže když to celý shrnu, tak mi to na ty 4* tak nějak vychází. POUČENÍ: roleta na okně není pouze proti slunci, dá se používat i v noci, i když nebydlíš v přízemí! Instagram zablokovat, facebook raději už nepoužívat a nikde neuvádět osobní údaje! ;) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série: "Joe je nejmilovanější stalker Ameriky." Ne že by seriál tuhle větičku k propagaci využíval, ale ta inspirace Dexterem je tak okatá, že nelze než parafrázovat. A současně velký respekt ke všem, kdo se na první sérii podíleli, protože nezůstali jen u vykradeného konceptu, ale dokázali ho naroubovat na dnešní dobu (sociální sítě jako vstupní brána do života každého z nás), přitlačit v rovinně složitého vztahu k hlavnímu hrdinovi (mám Joea rád, ale rozhodně to kvůli některým jeho činům není tak snadné jako u Dextera) a současně to celou dobu příjemně šponovat. Jako scenárista skoro závidím, když někdo umí takhle dobře a vědomě ničit své postavy a přitom je nějak udrží ve hře. Po první řadě ohromná spokojenost, protože Dexter (podobně jako House nebo Jack Bauer) chybí a je vždycky fajn, když někdo převezme pochodeň. Jediné, čeho se u druhé série bojím, je protiváha. Protože v úsměvu a očích Elizabeth Lail jsem se přímo ztrácel a to byla veliká část celé hry. 85 %. Druhá série: Druhá série víc hraje na efekt a nejenže už jde zcela otevřeně v Dexterových stopách (jeho jméno dokonce padne), ale současně jakoby tvůrci TY chtěli napravit chyby nejoblíbenějšího vraha Ameriky, respektive jeho tvůrců, které nasekali v poslední sérii. Chybí tomu určitá příběhová čistota, jakou disponovala první část a po vzoru hollywoodských sequelů jde dvojka cestou "všeho je víc", takže je tu skoro v každé epizodě nějaký výrazný cliffhanger. Ale pořád to baví. A potvrdilo se, že seriál je tak silný, jak dobrého má Joe "romantického" přihrávače. Victoria Pedretti je jako druhá "ta pravá" fenomenální. 80 %. Třetí série: Tak tentokrát to úplně nevyšlo. Třetí série je bezpochyby docela vynalézavou a často zábavnou a hlavně dobře šlapající, pokud jde o černý humor a tempo, vražednou variací na Pán a paní Smithovi, potažmo Válku Roseových, ale nový Joeův objev prostě nefunguje. Kde jsem se v předchozích řadách vždy zamiloval, tam jsem v případě třetí série zůstal netečný. Ale Joe je samozřejmě pořád skvělý. Ve dvou se ale lépe tančí. 60 %. Čtvrtá série: První půle zatím vyvolává rozpaky. Expozice s náhlým přesunem z Francie do Británie působí dojmem, že někomu po napsání "sexy konce předchozí série" došlo, že chtějí vlastně točit někde, kde se mluví anglicky. Následná změna směru ve hru na vraha je ale jednoznačně osvěžující. Jen v páté epizodě už ta hravost, kdy se jede hlavně na sexy nápady a logika trochu ustupuje stranou, začala být malinko únavná. Kruh "hrajeme si na Dextera" se každopádně oficiálně uzavřel, tak uvidíme, jestli to je dobře nebo ne. Prozatím opatrných 70 %. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Tento seroš mě velmi překvapil. Obě série si drží vysokou laťku s podobným modus operandi. Vše stojí a padá primárně na hlavní postavě což je v tomto případě Penn Badgley. Tohoto herce jsem měl poznat teprve až s tímto seriálem a hned mě zaujmul. Vyprávění příběhu i s myšlenkami je supr mix v tomto žánru. Bohužel výběr vedlejších postav a hlavní oběti mi nepřišel zrovna nejpovedenější a i díky závěru druhé série, který nechci spoilerovat doporučuji, ale nedávám plné hodnocení. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • 14 z 15 skladieb v soundtracku začína v druhej sérii slovom Love. (EvilMatus)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama