Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní, usměvavý sedmdesátiletý Henry Van Cleve před branami pekla trpělivě vysvětluje Jeho Excelenci, že během svého života byl velký hříšník. Proto si dobře uvědomuje, že po smrti vlastně ani nemůže nikam jinam patřit. Už jako dítě byl matkou a dědečkem jen rozmazlován, stejně jako později mladou vychovatelkou a učitelkou francouzštiny, jež rychle objevila jeho věčnou nechuť k učení, každodenním povinnostem a velkou slabost pro krásné ženy. V den jeho dvacátých pátých narozenin se však přihodilo něco co změnilo jeho život. Tehdy Henry potkal na ulici půvabnou tmavovlásku Marthu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Typický Lubitsch rozvíjející svoji filosofii o šťastném manželství, kterému poněkud sukničkářské založení milého chotě zase až tak uškodit nemůže. Dost ostrá komedie, jejíž společenské šlehy působí i dnes. Postava Henryho Van Cleva by jinde než už Lubitsche ve čtyřicátých (ale i v padesátých nebo šedesátých letech, nejednalo-li by se třeba o Wildera) dopadla silně na ústa a rozhodně by se napravila. Jako výborně zrežírovaný, nápady sršící snímek se zajímavě provedeným tématem Láska není hřích funguje stále. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vyborne vystavena a opravdu jizliva (toto slovo by me nenapadlo, ale videl jsem ho v okolnich komentarich a je presne..) romanticka komedie. Nejvetsi strelci jsou Charles Coburn a Eugene Pallette, a samozrejme jako vzdy prekrasna Gene, nebo mene vidana Helene Reynolds. Pokud jste tady sebrali odvahu na dvouhodinovou konverzacni zalezitost odehravajici se kolem roku 1900, smele do toho... :-) P.S: jediny co bych "jako vytknul" je to, ze Gene proste nemuze hrat sedesatiletou, protoze i kdyz ji namaskujou, je porad prilis krasna...taky ji tu bylo dvacettri let...a druha vec, ze hlavni hrdina-milovnik a zaletnik vypada jako Ladislav Pesek. :-) ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ano, krásný příběh, ale celou dobu jsem si říkal – co mi tam chybí? Víc humoru? Holt má lehce vážnější podtext – byť na francouzskou služebnou a výborného Charlese Coburna v roli dědy nezapommenu. Svižnější tempo? Možná, ale to není zásadní nedostatek. Až v závěru mi došlo, že mi chyběla nějaká větší zápletka, konkrétní cíl. Pointa filmu totiž nebyla v řešení nějakého problému, ale jen odvyprávění poučného příběhu; a já mám rád cíle. # [viděno: monitor, EN sub] # příběh *** | hudba **** | humor * | akce - | napětí - | pustil bych si znovu *** ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k datu vzniku pěkné barvy, hlavně to barevné pojetí sloupů na začátku filmu. Také úvodní a závěrečné titulku jsou originální. Jinak kromě pár vtipných okamžiků, ten nejvtipnější přijde pár minut po začátku filmu, bych tento životní příběh skoro komedií ani nenazýval. Mnoho dalších snímků, které si vedou podobně jsou ale označovány za komedie, tak dejme tomu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Laskavá a celkem usměvavá ale trochu jízlivá společenská komedie o muži(Don Ameche) který se po své smrti dobrovolně vydává na cestu do pekla.Nejlepší byl stejně ten ďábel v podání Charlese Coburna.Jediný a krásně citlivě barevný film E.Lubitsche no když uvážím že u nás byl první barevný film až roku 1947 a to sice Jan Roháč z Dubé tak to měli americké filmové společnosti v tomto měřítku neméně velký náskok.Po právu byl také kameraman Edward Cronjager téhož roku nominován na oskara kdy mu jí ale vyfoukli Hal Mohr a W.Howard Greene a to ze snímkem Fantóm opery.No hodnotím lehce za 3* ale ve srovnání s lehce nadprůměrnou Ninočkou tady přeci jenom něco málo chybí. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama