Reklama

Reklama

If I Had a Million

Obsahy(1)

„Kdybych měl milion...“ Kolikrát v životě jste si takhle povzdechli. Ale zamysleli jste se někdy, k čemu by vám ty peníze byly? Tuhle otázku si klade bohatý a poněkud podivínský průmyslník John Glidden (Richard Bennett). Na sklonku života se totiž rozhodne rozdat svůj majetek cizím lidem. Náhodně vybere osm osob, kterým osobně předá šek na 1 milion amerických dolarů. Jak nečekané jmění změní jejich životy? Přinese jim tolik vytoužené štěstí? A jelikož život sám je směsicí komedie a tragédie, dojde na smích i na slzy. (ilclassico)

(více)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moje objavovanie starych zabudnutych filmov uspesne pokracuje. Na starinky mam slabost, toto je uz vlastne filmovy starovek, ale i po 90 rokoch pozeratelna vec. Garyho Coopera si vacsina ludi spravne spaja s westernami, komedii tocil len malo : 70 % ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Osm variant od osmi režisérů na téma " milionář rozdává náhodně vybraným lidem peníze. Kvalita jednotlivých historek je dost kolísavá, taktéž i délka, Lubitschova miniatura byla ovšem geniální. Herecky snad jen zaujme v jedné z prvních rolí Gary Cooper, jinak není nic moc co vyzdvihnout. Zábavné je to asi úměrně době vzniku, nic ohromujícího ovšem nečekejte. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Tento režisérský "kompilát" může na první pohled vypadat velice podivně, ale výsledkem je velmi povedená taškařice u které jsem se opavdu od srdce zasmál. Zvláště grotskně podaná scénka Silniční piráti je pro bránici velmi nebezpečná. Není to čistokrevná komedie (dvě scénky hrajou na vážnější a dramatičtější strunu), ale to na celkovém dojmu nic nemění. Bavil jsem se královsky! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

8 poviedok + prolog + epilog, ktorých kvalita je ale dosť nevyrovnaná. Samotný nápad rozdať po milióne rôznym ľuďom zvádza k tomu, aby sa vybrali určité charaktery a povolania, ktoré človeka napadnú ako prvé. Takto tu máme dve úplne zbytočné a veľmi kratučké poviedky o prostitútke s Wynne Gibson a o úradníkovi s Charlesom Laughtonom. Príliš jednoduchá a nie práve vtipná mi prišla poviedka o cestných pirátoch s W.C. Fieldsom. O niečo lepšia a vtipnejšia bola poviedka o pracovníkovi s porcelánom. Z tých komediálnych ma ale najviac zaujala tá s Gary Cooperom. Záverečná z domova dôchodcov bola taká tragikomická, ale ničím výnimočná. Tá s odsúdencom na smrť bola síce tragická, ale niečo jej chýbalo, aby zanechala hlbšiu stopu. A tak úplne najlepšie u mňa vyšla tá s falšovateľom Georgeom Raftom. Celkovo som ale od takých režisérov a scenáristov ako Lubitsch, McLeod, Mankiewicz čakal určite viac. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Získať milión od neznámeho boháča je na prvý pohľad príjemná skúsenosť, ale tento netradične poviedkový film ukáže, že to nemusí vždy platiť. Malé príbehy obyčajných ľudí natočilo viacero režisérov, ale navzdory zvučným menám , nie vždy prišla i kvalita. Tretia recenzia a desiate hodnotenie. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Marc Lawrence v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama