Reklama

Reklama

Dcerušky pana Zajíčka

  • Německá říše Kohlhiesels Töchter (více)

Recenze (4)

Kass 

všechny recenze uživatele

Lubitschova vysokohorská variace na Shakespeareovu hru Zkrocení zlé ženy. Líbila se mi malebná atmosféra bavorské vesnice a hlavně skvělí herci v čele s Henny Porten, která se v dvojroli Lízy a Gretel ukázkově vyblba. Bezvadně švihlá a svižná komedie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

vyslovene priemrna nema komedia, len v ramci doplnania si vseobecneho rozhladu. Aspon ze tu nebola mne odporna Pola negri, fakt ju nemusim. 6 7% ()

Reklama

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Bylo to krátké, mělo to skvělé tempo, vtip a rozhodně jsem se několikrát zasmála, což se u mnoha další produkce 20. let nedá říct. Zkrocení zlé ženy v pohorské vesničce se povedlo a nepoznala jsem, že sestry hraje jedna herečka. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skutečně kuriózní Lubitsch. Na hony vzdálený film klasické představě o tvorbě jeho, Henny i Emila. Celé je to jen série neskutečně hrubého humoru do té míry, až třísky nestačí létat vzduchem. Na druhou stranu pod vlivem hromadné projekce i toho může být oceněno bujarým smíchem, s dánskými titulky nebo bez nich. Já jenom žasnu nad variabilitou hereckých schopností matky německého filmu, která dokázala sehrát obě tak rozdílné sestry Liesl a Gretel. Byl-li už doceněn Jannings jako mistr převleků, nyní filmová historie čeká na ni. A pokud jde o pana Zajíčka, tak snesitelněji pak až v roce 1930 (a opět s Henny v titulní dvojroli) ;) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama