Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o tom, co neuvěřitelného může potkat cestující při jízdě vlakem do Thortnu. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sarkastický britský humor Sakiho v režijním provedení Viktora Preisse nepatří k zvlášť zdařilým, v rámci cyklu Nadměrných maličkostí ovšem svou službu splní bezezbytku. Za pozornost stojí především technická i kostýmní realizace a takřka pantomimický výkon Jiřího Lábuse v povídce Myš. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viktor Preiss si pro první režijní anabázi vybral svou oblíbenou knížku od H.H.Munro-Sakiho a podařilo se mu celkem dovedně spojit tři navzájem nesouvisející povídky prostředím vlakových kupé. Jenže zatímco ta první staví svůj účinek na obraze, další dvě by se hodily spíš pro rozhlas, nic televizního. Smůla je, že ty nejlepší Sakiho povídky se vlastně ani natočit nedají, třeba Kocomour. Ten je o večírku britské šlechty, kam zavítá muž, jenž tvrdí, že dokáže naučit zvířata mluvit lidskou řečí a předvede to na hostitelčině kocouru Kocomourovi. Jeho panička je nejdřív celá hrdá, že se právě na jejím večírku odehrává taková senzace, dokud Kocomour jí a všem ostatním zkoprnělým snobům neřekne hezky od plic, co si o nich myslí. :-) A vůbec, ta knížka je plná krátkých, leč ďábelsky vtipných povídek a jestli jste ji nečetli, napravte to. 60% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama