Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Centrum zábavné tvorby České televize přichystalo v rámci projektu Nadměrné maličkosti povídku situovanou do doby, kdy králem diskoték byl Pavel Horňák a jedním z mála povyražení pro tehdejší studenty byly chvíle strávené na lyžařském výcviku. Na tzv. lyžáku se dá prožít ledacos první sex, první láska, první zkušenosti s alkoholem, první cigareta, ale také něco, co jen tak někdo nezažije. Jedinečnou příležitost zjistit co ještě jiného se dá prožít na horách, než to, co známe z hitů Sněženky a Machři, či Snowborďáci, máte díky povídce scenáristy a režiséra Jaroslava Pozziho Hypnóza. Kromě osvědčených hereckých hvězd typu Viktora Preisse, uvidíte Vojtu Kotka, Jiřího Mádla, ale i řadu dalších mladých nadějných herců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zásadním problémem této stylisticky i formálně chudší verze legendárních SNĚŽENEK A MACHRŮ je její zoufalá snaha o to se tvářit naléhavěji a snad(?) kriticky, přičemž se otrocky spoléhá na absolutně nefunkční elementy již tak mizerného scénáře. Měla-li být toto účelová obžaloba společnosti jako takové, tak nechápu v čem ta přehnaně definovaná zvrácenost vlastně je. Hypnotické kejkle s lidskou duší? Autoritářský profesor? Proč to pimprlové divadýlko kolem toho? Mádl možná ani tak nehraje, jako spíš prostě jenom "je" anebo se umí geniálně přetvořit v tupé zírající individuum. To jeho nerozlučný parťák Kotek neumí nic. Ani se pitvořit. To zase umí novodobé sněženky, lolitkovsky vystrašené z vlastního pochichtávaní. Nejhorší ze všech je ale mistr Preiss. Co měla ta neživotná karikatura znamenat, nevím. A nevím ani, co s tím vším. Ale jo. Sbohem do kamen. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film, který se snažil marně napodobit legendární Sněženky a machry, tedy alespoň v charakterech několika postav. Dále jsou zaráženící otřesné herecké výkony, které nejsou vůbec přesvědčivé. Snad jen Jiří Mádl, dokázal předvést skoro brilantně člověka v hypnóze - byl tak přesvědčiví, že bych mu dokonce i uvěřil, že je vosková figurýna ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já se teda zasmál.. Hypnóza sice rozhodně není tak suverénní a jistá jako třeba komediální chuťovka Vše pro syna, na které si smlsli představitelé hlavních rolí rodičů Václav Postránecký a Táňa Medvecká, ale i přesto potěší. Česká televize tak udělala moc dobře, když přišla s cyklem malých televizních komedií, které se vždycky těšily velkému diváckému zájmu. Hypnóza tak s přivřením obou očí patří k tomu povedenějšímu, co cyklus nabídl. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ano i takovýhle snímek může mít plné hodnocení. Nemusí v něm být skvělá kamera jako u filmů s několikamilionovým rozpočtem. Postačí kvalitní příběh a je to. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +herci, námět, délka -v zásadě žádný, možná jen, že jsem úplně všemu nevěřil, ale pořád je to jen film/// Velice pozitivní překvapení zvláště když si vezmeme, že se jedná o film z cyklu Nadměrné maličkosti. Příjemní herci, poutavý a pro mě zajímavý příběh. Tu dobu jsem nezažil, takže by mi možná bylo příjemnější, kdyby se příběh odehrával v současnosti, ale na tom tak nesejde. Já jsem spokojen./// Celkem 71%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobrý námět poskládaný do fungujícího scénáře, který se povedlo slušně zpracovat a výsledek je celkem vydařený. Z celého obsazení je nejpřesvědčivější trojice Mádl, Preiss a Šteindler. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mikrokomedie připomíná Sněženky a machry mnohem víc než ve stejném roce natočení a mnohem víc profláknutí Snowboarďáci. A smích si na rozdíl od Snowborďáků nevynucuje prvoplánově. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Takhle neumětelská režie se, díkybohu, nevidí často. Vyznačuje se nesmyslnými záběry na zasněžené lesy nebo prostřihy na chodící nohy. /8. 1. 12./ ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem to zapnula pozdě v TV, jsem se u toho královsky pobavila. Jirka Mádl má skvělý kukuč a působí doopravdy zhypnotizovaně... Update po pěti letech: Za svůj komentář se vlastně stydím, film si už nepamatuju, ale nechce se mi mazat příklad mých velmi omezených náhledů... ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé uviděl ukázku na tento film, myslel jsem ze začátku že se ČT1 rozhodla uvést již natočený seriál SNOWBOARĎÁCI. Po chvíli uleknutí, jsem se dozvěděl že se rovná o díl z známenoho cyklu - poněkud neznámého jména NADMĚRNÉ MALIČKOSTI. Fakt že, se jedná o seriál bylo "další" umístění "až často mnohokrát" dvojice KOTEK-MÁDL.Dejme tomu že hrají dobře, ale proč tato dvojka hraje v dalších mnohach filmech. Jelikož je celý zasazen do komunistické doby, je to dle dobových zpráv, "kostýmů" a hlavně stylu a způsobu natočení. Pokud se podíváme na některé starší filmy, tak kolem roku 1985 - zpozorujem stejný typ. Rozostřené okraje, typ skládání záběrů. Jako rušivý efekt působá dnešní modernější hudba, který je však výborná. Je zde vyuižta i velmi dobře filmová řeč, kdy místo ukázání záběru, ukáže se jiný - velmi podobný tzv.metamorfoza. Výkon dvou mladičký herců nakonec bohužel ani "nevysuplují" zkušení herci Preiss a Šteindler. Čistě průměrný film jak s velmi dobrými částmi, tak i těmi zápornými. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Ultimátní bizár ve všech ohledech - od scénáře až po střih. Aneb i v televizním filmu můžeme bejt světoví a vystřihnout subtilní metaforu pomocí montáže "výstřik Jirky Mádla - záběr na utrhnutou lavinu". O sekvenci, kde se cyklicky střídá do rytmu hypnotického odpočítávání záběr na kyvadlo z řetízku a záběr na dívčí prsa, ani nemluvě. Je to vlastně vtipný, jenom takovým tím způsobem, kdy nevíte, jestli je vám trapno víc z toho, co se děje na plátně nebo z toho, jak to vypadá. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Film je na úrovni studenta třetího ročníku filmové vysoké školy (FAMU). Celkově to vyznívá jako když se sešlo na horách pár lidí, řekli si že natočí nějaký ten film o lyžařské výcviku, který se nakonec musel dodělávat na poslední chvíli aby se to všechno stihlo. Jinak vše ostatní, jako začátek a konec, jasně dané příběhové linie zde jsou. Jednotlivé postavy mají své charaktery kterých se drží, zkrátka námět a i scénář, jsou velice povedené. Co se týče herců ve vstahu k příběhu se dostáváme k něčemu mezi "Sněženkami a machry" a "Snowboarďáky". Všechno tu zachraňují ftipné a humorné scény, kterých tu je naštěstí tak akorát aby to vykompenzovalo ostatní hluboké nedostatky. Právě toto je ten hlavní důvod mého hodnocení. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Jako levná studiová středometrážní inscenace, kde exteriéry jsou dle mého názoru velmi vtipně řešeny archívy Československé televize z 80. let, dopadla až velmi dobře. Neřekl bych, že byl film natáčen jako nějaká levná kopie Sňeženek a machrů či Snowboarďáků. Jsou zde použity zřetelně odlišnější prvky ve vyprávění příběhu. Navíc si zde scénárista a režísér v jedné osobě, J. Pozzi, dovolil nevtíravou formou ukázat, jací pedagogové v 80. letech mládež vychovávali. To by Karlu Smyczkovi v roce 1982 nikdy neprošlo. Byli sice použiti pro popularitu oba hrdinové ze Snowboarďáků, ale v propastně rozdílném obsazení. Příběh je směrován hlavně na Jirku Mádla a dává mu prostor pro slušný herecký výkon. Ten krásně prolíná nejen s excelentním výkonem Viktora Preisse v roli materialistického soudruha ředitele gymnázia, ale i dalších. Vojta Kotek je zde ve vedlejší epizodní roli a jako profesionální a nenásilný přihravač J. Mádlovi. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Náhodou to bylo docela povedený. Mádl s Preissem zahráli parádně. S nima nejlepší scéna, když Mádl pomočil Preisse. Takže s hypnózou si nezahrávat. 75% ()

Reklama

Reklama