Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Člověk se ve své podstatě nemění. Je stejný jako v době, kdy ještě sedával ve školních lavicích. Nejdřív sice ještě trochu roste, ale později už jen stárne. Jeho dobré i špatné vlastnosti mu zůstávají. A právě tuto skutečnost si uvědomí Božena, učitelka v důchodu, která má pocit, že by ještě mohla být co platná. Na základě údajů ve starých třídních knihách se chce pokusit napravit svá minulá výchovná zanedbání a opomenutí. Neváhá zasáhnout do života dospělých lidí, a neváhá k této bohulibé činnosti naverbovat i své bývalé kolegyně. Všechny dohromady nás tak nakonec přesvědčí, že ta největší hrozba a síla často zprvu vypadá úplně nenápadně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadměrná televizní maličkost:-( Sám jakožto učitel s několikaletou praxí na základní škole se hrozím televizních střetnutí s takovými televizními stereotypy. Paušalizovaný televizní obraz paní učitelky - horší už to být asi nemůže... Zachraňují to snad jen ty herecké výkony... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jen díky herečce Janě Štěpánkové jsem nepropadala záchvatům nepříčetnosti. Nemám moc ráda takové to myšlení důchodců a jednosměrné uvažování. Líbí se mi celkově koncept vysloužilých učitelek, ale některé věci prostě jsou tak zvaně šité na cílovou skupinu obyvatelstva a zapomíná se při tom na ostatní. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Výborné herečky nezachrání nebetyčně hloupě napsaný scénář. Moris Issa tomu taky nijak nepomohl. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Spatna a nudna, schematicka televizni radobykomedie. Kdysi tak nadherna Milena tady vypada strasne. Vranova a Stepankova to trochu zachranuji, protoze alespon umeji hrat. Ztrata casu. 2- ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pamatuju si je všechny." Malá televizní komedie o učitelkách, které vzaly spravedlnost do vlastních rukou a začaly pomáhat dobru a trestat zlo, postavená především na hereckém obsazení. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou úsměvnou příhodu, ale dostal opravdu dobrý příběh s perfektním nápadem. Takto zajímavý nápad by šel jistě použít i na celovečerní film, kde by bylo jistě více místa ho rozvinout a ponořit se i do života jednotlivých kantorek (dalo by se těžit nejen u "nasávající" učitelky, kterou bych jako alkoholičku poslal na odvykací kůru a mohla by se tam potkat s ... kdoví kým :) ). ()

Lish84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jana Štěpánková zůstává dost ve stínu Aleny Vránové. Zatímco Štěpánková znovu opakuje hereckou polohu ironicky glosující starší dámy, Vránová to pořádně “roztáčí“. Prakticky celou dobu se nezastaví a z vět, které jí scénář předepisuje, se v jejím podání stávají “hlášky“. Zejména ta “Nikdo si nemůže být jistý svou kariérou, dokud je naživu jeho třídní učitelka“ nemá chybu. Škoda, že ona i Jana Štěpánková neměly ve scénáři větší oporu. Ten by se dal stručně charakterizovat jako “dobrý, ale nedotažený“. Ústřední motiv je rozhodně originální a zajímavý a když už se zdá, že víc než pár scének film nenabídne, začne se rozvíjet taktéž zajímavá zápletka. Jenže ačkoliv se zdá, že přichází dějový vrchol, v další scéně zjišťujeme, že se celá věc už vyřešila a příběh se uzavírá. Přes své klady tedy film zůstal v “pouhém“ slušném průměru. ()

Reklama

Reklama