Reklama

Reklama

Nadměrné maličkosti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2004–2007), 12 h 18 min (Minutáž: 27–53 min)

Předloha:

O. Henry (povídka), O. Henry (kniha), Anton Pavlovič Čechov (kniha) (více)

Hrají:

Miroslav Donutil, Pavel Zedníček, Josef Somr, Jiří Vacek, Leoš Suchařípa, Jiřina Bohdalová, Jan Zajíček, Miroslav Berka, Zuzana Bydžovská, Miroslav Táborský, Vladimír Javorský, Stanislav Zindulka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(19)

Recenze uživatele Tommassi3 k tomuto seriálu (7)

Vše pro syna (2004) (S01E04) 

"Už se nemůžete dočkat, co ?! Že vy mi tu fetujete, i když nejsem doma ??" ;) No, nakonec proč ne, i takto by se dalo vysvětlit pohnutí mysli tvůrců této epizody Nadměrných maličkostí !! Už dlouho jsem neměl takové žaludeční problémy při sledování nenáročné televizní inscenace !! Předně nemám rád Red Hot Chilli Peppers a zejména nemám rád Františka Filipa čistě komediálního, on si totiž nikdy s čistým komediálním žánrem příliš nerozuměl, obzvlášť v porevoluční éře si navíc tento dramatický génius a mistr tuzemské seriálové tvorby dost fatálně zahrával se svým léta budovaným renomé !! Samozřejmě si plně uvědomuji, že jak Taťjana Medvecká, tak i Václav Postránecký zřejmě pouze odvádí to, co po nich František Filip chtěl, nicméně ty jejich cíleně trapné rodičovské karikatury nejsou vtipné ani trochu, a já tak byl jen nesmírně vděčný, že jsem, ač jsem stejně starý jako Ladislav Hampl, nikdy nemusel trpět podobné poslední záchvěvy rodičovské touhy přátelit se se svým dospělým synem.. Stejně tak jsem byl znechucen samotným estrádním pojetím primárního mezigeneračního dialogu, který mi místy nepřipadal ani příliš věrohodný, ostatně Jiří Just vše tlačí svými dialogy silně poplatnými době až za hranici vší snesitelnosti, přinejmenším si neumím představit, že bych strávil při rodinné oslavě svých narozenin, aby se bez uzardění hurónsky křepčilo happy birthday to you, ta představa se mi opravdu neskutečně příčí, přičemž to finální rozuzlení nakonec vše předchozí stejně rozmetá na cucky, takže o smyslu toho všeho nevkusu lze jen těžko spekulovat.. Opravdu jsem nečekal, že se dočkám tak ubohé televizky, zde však značně nadhodnocené, obzvláště od zmiňovaných tvůrců, a jediným zajímavým faktem, v pozitivním smyslu slova, pro mě zůstává, že Ladislav Hampl se zaškatulkoval jako hulič už před notně dlouhou dobou.. ()

Nehoda (2005) (S02E01) 

"Pane profesore, prosím vás, a máme si to všechno psát, tak jak to říkáte ??" - "Tak písmo mám snad ještě v pořádku, ne ?!" ;) ()

Dámský gambit (2006) (S03E01) 

"Když válku tak válku !!" Učebnicově podprůměrný a nevěrohodný příspěvek režisérky Jitky Němcové povídkové sérii Nadměrné maličkosti paradoxně disponoval velmi uvěřitelným a divácky vděčným příběhem nevěry se značným potenciálem, který však neobratností a naivitou tvůrců přichází naprosto vniveč. Fakt, že scénárista přehnaně často využívá mobilního telefonu coby zásadního prostředku k posunu děje, ačkoliv právě zde cítím ten promrhaný potenciál, svědčí o jeho duchaplnosti.. Celkově se mi zdá, že především casting se vůbec nepodařil, Révai působí dost rušivě a nějak jsem si po celou dobu nedovedl vysvětlit, proč vlastně Matonoha utíkal od sexy Terezy Duchkové k té blonďaté tuctovce.. Ačkoliv mnozí dobře víme, že když mozek sklouzne do kalhot, s logikou si příliš netyká !! ;) Zoufale přehrávající Tomáš Matonoha, což mě nutí k zamyšlení čí vinou, činí tento kousek i přes krotkou stopáž takřka nesledovatelnou a otravnou záležitostí, jíž nejvíc podráží nohy nulová pointa, která si o údernosti může nechat jenom zdát.. ()

Jubileum (2006) (S03E02) 

"Po tom Ti nemůže bejt blbě, když to vymysleli Američani !!" ;) Nejsem upjatý, nevadí mi laciný humor, zbožňuju peprné dvojsmysly, s nimiž si tu však tvůrci absolutně nerozumí a přichází s nimi až už je divák přesycen vulgarismů, feministky jsou mi často k smíchu, ne vždy oprávněně samozřejmě, ale tenhle odpudivý sexistický humor plný oplzlých buranských dialogů za hranicí vkusu mi nesedí.. Jistě, všichni chlapi a fotbalisté zvláště jsou prasata !! Asi bych taky vesele zachrochtal, kdybych se třicet let probouzel vedle takové nechutné kreatury !! Nic proti vkusu Václava Vydry..;) Přiznám se, že jsem měl velký problém tuhle miniaturu dokoukat až do konce, což se mi příliš často nestává, a nebýt toho parádního hereckého obsazení v čele s Oldřichem Vlachem, asi bych raději přepnul na Vyvolené a pak se šel s masochistickým výrazem vyzvracet.. ()

Učitelky s praxí (2007) (S04E01) 

"Jak je chlapovi přes třicet a je svobodnej, není s ním něco v pořádku !!" ;) ()

Manželé roku 2006 (2007) (S04E02) 

"Máš padáka !!" - "Cože ?? A proč jako ??" ;) ()

Reklama

Reklama