Reklama

Reklama

Us and Them

  • Čína Us & Them (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva cizinci se potkají ve vlaku a vytvoří si pouto, které se v průběhu let vyvíjí. Po odloučení se znovu setkají a bilancují nad svými životy. (Netflix)

Recenze (7)

wege 

všechny recenze uživatele

Po dvou večírcích ve dvou dnech ideální film na sobotní ráno, který hladí po duši a přináší krásné zamyšlení nad smyslem života a jaké okamžiky nás mohou dovést na životní cestu, ze které je pak těžké již vystoupit. Zároveň ukazuje realitu, které čeká na nově příchozí ve velkých činských městech a ktará není ani trochu přenosná na situaci u nás. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nejde o slaďárnu, kde postavy ústrednej romance pochádzajú z pravekých primátov, alebo hydiny ( nič proti týmto stvoreniam ), chovajú sa vo svojom vzťahu prirodzene a riešia veci pragmaticky. Láska je pre nich nielen ozdobou života, ale aj zmyslom. Nehľadí sa na majetky ( teda, až pokým... ) a na problémy...a z toho to celé vyústenie. V hollywoodskom balení, by to zrejme dopadlo ako sladkobolný cukrík, v tomto prípade to len bolí. A bolí presne tak, ako má. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Bývalá významná tchaj-wanská herečka René Liu se vrhla na režírování a její debut jí vyšel skvěle, jak by také ne, když je za kamerou jeden z nejlepších kameramanů světa Mark Lee, produkčně ji podpořil mistr romantických filmů Yibai Zhang, a vše jistí velmi příjemný, nenápadný a nevtíravý OST. Příběh nás provede dekádou čínské současnosti (2008-2018), kdy se střetne mladý studentík Jian Qing (Jing Boran) a mladá dívka Xiao xiao (Zhou Dongyu). Film velmi reálně ukazuje to, s čím se musí nově příchozí potýkat v čínských megaměstech, chudoba, příšerné bydlení, nemožnost sehnat slušnou práci, někam se vypracovat, jen pár se podaří vybřednout, ale za jakou cenu? Film dovede být hravý, vtipný, ale i realistický, velmi dojemný, bez toho aniž by ždímal a vydíral. Doba dravého kapitalismu mezilidským vztahům a lásce nepřeje, film dovede být celou dobu zajímavý, občasné retrospektivy neruší. Oba herci vynikající, zejména Jing Boran konečně po delší době ukázal, že není jen idolem. Film musí být obrovským tahákem pro mladou čínskou generaci, která moc dobře ví, oč tam běží. Přiznané i nepřiznané popkulturní odkazy (Before Sunrise, Stardust, zavilí pařmeni mohou zavzpomínat na C&C, palbě neujdou ani hvězdy japonského AV). Strašně sympatický a vymazlený film, důvod rozchodu dvojice možná až moc strohý, stručný, závěr nemusí každému sednout, ale musím prostě zaokrouhlit na 4 hvězdy, působí totiž tak opravdově a přirozeně... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu mě nakonec nejvíc dojaly závěrečné titulky, respektive videa do nich vložená. Hezký připomenutí, že si všichni žijeme svoje životy, prožíváme svoje lásky, opouštíme, odpouštíme, jsme opuštěni, je nám odpuštěno. Někdy litujeme svých rozhodnutí, občas bychom chtěli vrátit čas. Film, který těmto posledním pár minutám předcházel, byl natočen s citem pro detail, hezky se na něj dívalo, ale příběh se mě nedotkl skoro vůbec. Nesedla mi povaha hlavní hrdinky, která hrála jakože pohodářku, ale nevěřila jsem jí to ani omylem. Taky jsem postrádala mezi herci jakoukoliv chemii. Z mého pohledu to byl spíše příběh dvou kamarádů a já do teď moc nechápu, jak se vůbec dostali k tomu, že se rozhádali. Možná za to může moje nedostatečná napojenost na čínskou kulturu, ale teď prostě hodnotím takhle. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama