Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mráz zalízá v zimě za nehty se i Arctic začne stávat po nudnějším začátku pěkně nepříjemnou a bolestivou záležitostí. Mads trpí, úpí, zkouší znovu a znovu porazit nemilosrdnou zimní pustinu. Je odhodlaný se nevzdát bez boje. Čekal jsem větší filmový zážitek, ale dostatečně silný příběh se dostavil. 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám rád Mikkelsena. Mám rád polární pustiny. A úplně nejradši mám filmy o ztroskotání a přežívání v divočině. Takže tenhle flák měl být pro mě potenciálně jasná pětihvězda. Že je to prý film pomalý, kde se vlastně "nic neděje"? Ale to je naprostá senzace, takový filmy právě miluju! Žádný pitomý flashbacky, žádný klišoidní a uslzený návraty do minulosti, ve kterých Mikkelsenovi skáče kolem krku jeho malá princezna a říká mu "ajlavjů dédy" a tak podobně. Prostě jenom existenciálně strohej a syrovej survival, ve kterým sledujeme hlavního hrdinu při jeho každodenní přežívací rutině, paráda. Ovšem filmová realita mě nakonec přece jenom trochu zklamala. Největší problém mám s tím, že na mě Mikkelsenova postava působila naprosto neživotně, ploše, vyumělkovaně, nebyla mi ničím sympatická, popravdě prd mi na ní záleželo. A nebavily mě její monology. A nebylo to Mikkelsenem, ale ubohým scénářem. Tak ubohým, že bych chvílema dokonce uvítal nějaký ty flashbacky abych se aspoň dozvěděl, jak se náš hlavní hrdina do týhle patálie dostal, co dělá v civilu a tak. Ani záchrana (kvazi)asijské polárnice, ani setkání s ledním méďou Béďou nepřinesou silnější divácký zážitek. Pamatuju, jak se mi u DiCapriovy rvačky s medvědicí v Revenantovi zrychlil tep, tady jsem se jenom ušklíbal a mrmlal něco jako: "Proč mu sakra nenarveš hůlku do voka, ty demente?" A úplný závěr mě zklamal, posledních pár sekund filmu si rejža mohl odpustit a dal bych čtvrtou. Je to zkrátka jenom středoproudový vyměklý melodrama, blééé. Největší (a asi jediné výrazné) plus pro mne byly nádherné exteriéry z mrazivého islandského vnitrozemí, na které se mi z pohodlí postele příjemně koukalo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„S.O.S.“... /// Země sněhu a ledu… a Mads Mikkelsen. Filmovej a příběhovej minimalismus. Jak jinak předvést extrémní sáhnutí si na dno sil? Survival plnej herectví jednoho muže, ve kterým atmosféru tvrdí hudba a zvuky. Ovšem – aniž bych srážel snahu zúčastněnejch… tak Redfordovo Vše je ztraceno mě chytlo víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám místo, kde by se dala oslavovat čínská politika. 2.) Pro mě je nejlepší parta jeden. I ve filmu. 3.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na charismatického Madse se vždy doubře kouká, takže i devadesát minut toho, jak tahá saně po ledové pustině, je vlastně docela fajn, ale objektivně filmu schází přesah, hluboká myšlenka, poselství. Hrdina si fyzicky sáhne na dno, ale do jeho psychologie/postojů moc nevidíme. V jedné chvíli musí udělat morální rozhodnutí, ale připadalo mi, že film si to dost ulehčil. A opět, i když jde ve filmu o život, o postavách nevíme dost na to, aby nám na nich záleželo. To už mám stokrát radši Toma Hankse teatrálně plačícího nad uplavanou mičudou... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen je výborný takřka ve všem, já ale na ty one man show nikdy nebyl (Al is lost s Redfordem jsem protrpěl úplně stejně), ačkoliv jsem doufal, že si Ledové peklo přece jen užiji o něco víc. Ale zkrátka je to jen obyčejný survival, u něhož štáb musel protrpět ledasco a muselo to být skutečné peklo, ovšem nepodařilo se to úplně přenést na mě. Možná se na podobné filmy musí zkrátka člověk správně naladit. Pokud podobné žánrovky vyhledáváte, Arctic rozhodně bude jednou z těch lepších. PS : hůře hodnocená Hora mezi námi se mi líbila více ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)

Reklama

Reklama