Reklama

Reklama

Andílek

(festivalový název)
  • Argentina El ángel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Argentinské kriminální drama o mladistvém zloději a vrahovi s dětskou tváří a blonďatými kudrnami je inspirováno reálným příběhem Carlose Robleda Puche. Carlos společně se svým spolužákem Ramonem spáchal, než byl dopaden, přes čtyřicet loupeží a jedenáct vražd. Stylizované retro krimi, které koprodukoval Pedro Almodóvar, je zábavnou podívanou s temnými podtóny. (Febiofest)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (10)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Fuuha, tohle mělo zaděláno na nejnovější kultovku, retro 70's v Argentině s dokonalým vizuálem a chytlavou hudbou, Lorenzo Ferro, který zahrál flegmouše s dětskou tvářičkou bez chyby, celkově k první půlhodině nemám, co bych vytknul, problém nastal s příběhem ve druhém polovině, tempo "flegmoušsky" polevilo, a to až natolik, že mě úplně přestalo zajímat, jak to dopadne, což je velká škoda. Kdyby se film ubíral jiným směrem, tak o Andílkovi dnes jistě mluví daleko více lidí. Čisté 3* ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Buenos Aires 1971 -Carlos Eduardo Robledo Puch ( dnes 68 let, furt v krimu ) byl subtilní sedmnáctiletý středoškolák s velkýma očima a kudrnatýma vlasama, no prostě andílek, ale taky to byl gauner, který se přiznal ke čtyřiceti loupežím a jedenácti vraždám. Tento film o něm produkoval slavný Almodóvar a řemeslná kvalita je zatraceně vidět - parádní bohaté retro do posledního detailu, skvělá kamera a výborné herecké výkony, jenže výsledkem celkem slabá podívaná. Měla to být strhující jízda sex, drugs and rocknroll, jenže to prostě nemělo šťávu a utápělo se to ve vlastních uměleckých ambicích. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní španělská gangsterka! Příběh dle skutečných událostí se zaměřuje na 17 letého teenejždra s andělskou tváří i vlasy, který má na svědomí přes 40 loupeží a 11 vražd. Skvělá retro atmosféra, svižné tempo, slušné herecké výkony a dostatek napětí dělá z Andílka další Španělský trumf, který by si neměli nechat ujít fanoušci gangsterek i Španělů. 75% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

El Ángel je příběh mladíka s andělskou tváří, pro nějž majetek, peníze, city a později i životy ostatních neměly žádnou váhu, a tak si je bral, jak se mu zachtělo. A dost dlouho mu to v Argentině 70. let procházelo. Obsazení je přesné, režie stylová - i když si to chvílemi až dost okatě hraje na Scorseseho v plenkách - a přiměřený černý humor funguje. Ve finále dostáváme bezpečně natočený životopisný snímek, který baví a má příjemnou retro atmosféru (zejména díky dobře zvolenému soundtracku), což naplnilo očekávání, jaká jsem od tohoto filmu měl. [Sitges 2018] ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hezký a vyprávěním svižný (fajn retro hudba) portrét bezcharakterního adolescenta s andělskou tvářičkou a jeho kriminálního vyčínání. Film je zábavný, z loupeží ani vražd si nedělá těžkou hlavu, všechno vnímá ignorantsky bezstarostně jako hlavní postava. Vlastně je to pro oba taková nezávazná šou bez pravidel. Lorenzo Ferro v hlavní roli sedí vizáží a je správně flegmatický, ale je to jenom spratek, který neví co dělá, má spíše štěstí než um, a proto nevzbuzuje žádný respekt ani není nijakým způsobem cool. Kvůli čemu ani tento film není žádná scorseseovka. [Sitges FF] ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • V skutočnom živote je Carlos Robledo Puch (Lorenzo Ferro) najdlhšie uväznenou osobou v Argentíne, keďže strávil vo väzení už viac ako 50 rokov (zatknutý bol v roku 1972). Keď bol definitívne odsúdený, povedal: "Toto bol rímsky cirkus. Bol som vopred súdený a odsúdený." (Arsenal83)
  • V Argentíne bol v tom čase maximálnym trestom za akýkoľvek trestný čin doživotný trest, ale to znamenalo povinné podmienečné prepustenie po 45 rokoch. Zločiny boli také závažné, že sa sudca rozhodol vyhnúť tejto možnosti a stanovil nový precedens trestu doživotného odňatia slobody plus neurčitú dĺžku väzenia. Po 45 rokoch vo väzení sa môže väzeň každý rok dopytovať, ako dlho si ešte musí odsedieť. V praxi sa však nikdy nedostane von, pokiaľ je ktorýkoľvek rodič obete nažive. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Buenos Aires (Argentína). (Arsenal83)

Související novinky

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Reklama

Reklama