Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

słezakjkb 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsme byl dost skeptický, protože ne všechny herecký výkony byly přesvědčivý. Jenže to jsou domněnky. Nakonec zjistíte, že je to ještě víc zamotanější, než jste si do poslední chvíli mysleli. A vyšlo to skvěle! Doporučuji. Akorát role hlavního hrdiny (otce Jenny) jsem si za celou dobu seriálu nevžil. Nevěřil jsem mu jeho výstupy. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam M. C. Hall, stěží za tři. Potenciální spoiler alert. Je to fakt hodně klasický příběh o zlé události, která se kdysi přihodila, nikdo o ni nemluví a všechny dožene. Hodně klišé. Co považuju za obzvláště neuvážené, že podstatu této události prozradí již úvodní (!) titulky a pro méně chápavé je tato událost jmenována hned v druhé polovině první (první!) epizody. A je zmíněna tak okatě ledabyle, že to dojde každému, kdo má trochu nakoukáno. Ano, nevíme přesně, kudy se cestičky charakterů před společným vyvrcholením vydají, ale nejde o nic natolik zajímavého, aby napětí vydrželo osm dílů. Natočit to schopný režisér s vizí jako film, tak ano. Jako minisérie využívající zcela standardní filmařské postupy spíše nuda a drží to akorát ten Hall. I tak ale za čtyři. Pokud jste filmů, seriálů na podobné téma neviděli tolik jako já, neměl by vás Safe zklamat. Přes všechny výtky je totiž úroveň řemesla více než slušná. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak a je tady další minisérie z mého oblíbeného Netflixu a opět jsem nebyla zklamaná. Ne, že by to byla nějaká oskarovka, ale Safe má říz a jede takovým tempem, že jsem pomalu ani nejedla, jak jsem byla zvědavá co a jak se vyvrbí. Mně sympatický M. Hall v jiné poloze než je Dexter a vida, také to jde. Totéž platí o M. Warrenovi, kterého mám zafixovaného z Podfukářů a tady si zahrál prima kámoše do deště a ještě navíc mu přihodili jeden příjemný bonus. Co mně ale iritovalo, tak to byla Sia včetně své povedené rodinky. Tam jsem přemýšlela o tom, jestli se nejedná o komedii. Překvapivých zvratů tam je celý kýbl, včetně konce takže to vážně žádná nuda není. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rovnakí tvorcovia, rovnaká šablóna. “Safe” šliape na totožnom princípe, ako “The Stranger”, čiže odkrýva tajomstvá obyvateľov jedného “sídliska”. Opätovne je k dispozícii solídny scenár, akurát v tomto prípade (oproti “The Stranger”) sa divák všetko dozvedá priebežne, respektíve v úvode každej epizódy. Nebolo to zlé, miestami je to síce opäť absurdné, a i keď mi “The Stranger” prišiel ako väčšia zábava, “Safe” stále spĺňa kritéria lepšieho priemeru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál od Netflixu, ktorý príjemne prekvapil. Zaujímavé krimi pátranie po nezvestnej dcére, ktoré však so sebou prinesie aj odhalenie mnohých tajomstiev, na ktoré by zodpovední radšej zabudli. Do toho ako bonus aj jemný nádych rodinnej drámy. Od hercov som možno čakal trochu viac, hlavne chlapík v hlavnej úlohe sa mi zdal taký nemastný-neslaný, ale nebol to až taký problém. Vcelku slušný mini seriál, ktorý so sebou prinesie mnohé prekvapenia pri rozpletaní spletitých vzťahov a osudov jednej komunity. A do toho vyhráva príjemná úvodná znelka. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Písně použité při úvodních a závěrečných titulcích jsou „Glitter and Gold“ a „Fire“ od Barnse Courtneyho. (jezurka42)
  • Vetšina scén se natáčela v Manchesteru a jeho blízkém okolí, scény z gated community (tzv. uzavřený rezidenční objekt) však pochází z městečka Alderley Edge v hrabství Cheshire. (jezurka42)
  • Bar „Heaven“, který v seriálu vlastní Bobby (Milo Twomey), se ve skutečnosti jmenuje „Night and Day“ a nachází se v Manchesteru, ve čtvrti Northern Quarter. (jezurka42)

Reklama

Reklama