Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Recenze (74)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak a je tady další minisérie z mého oblíbeného Netflixu a opět jsem nebyla zklamaná. Ne, že by to byla nějaká oskarovka, ale Safe má říz a jede takovým tempem, že jsem pomalu ani nejedla, jak jsem byla zvědavá co a jak se vyvrbí. Mně sympatický M. Hall v jiné poloze než je Dexter a vida, také to jde. Totéž platí o M. Warrenovi, kterého mám zafixovaného z Podfukářů a tady si zahrál prima kámoše do deště a ještě navíc mu přihodili jeden příjemný bonus. Co mně ale iritovalo, tak to byla Sia včetně své povedené rodinky. Tam jsem přemýšlela o tom, jestli se nejedná o komedii. Překvapivých zvratů tam je celý kýbl, včetně konce takže to vážně žádná nuda není. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rovnakí tvorcovia, rovnaká šablóna. “Safe” šliape na totožnom princípe, ako “The Stranger”, čiže odkrýva tajomstvá obyvateľov jedného “sídliska”. Opätovne je k dispozícii solídny scenár, akurát v tomto prípade (oproti “The Stranger”) sa divák všetko dozvedá priebežne, respektíve v úvode každej epizódy. Nebolo to zlé, miestami je to síce opäť absurdné, a i keď mi “The Stranger” prišiel ako väčšia zábava, “Safe” stále spĺňa kritéria lepšieho priemeru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál od Netflixu, ktorý príjemne prekvapil. Zaujímavé krimi pátranie po nezvestnej dcére, ktoré však so sebou prinesie aj odhalenie mnohých tajomstiev, na ktoré by zodpovední radšej zabudli. Do toho ako bonus aj jemný nádych rodinnej drámy. Od hercov som možno čakal trochu viac, hlavne chlapík v hlavnej úlohe sa mi zdal taký nemastný-neslaný, ale nebol to až taký problém. Vcelku slušný mini seriál, ktorý so sebou prinesie mnohé prekvapenia pri rozpletaní spletitých vzťahov a osudov jednej komunity. A do toho vyhráva príjemná úvodná znelka. Nadpriemer. 75/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Safe je zrejme zatiaľ najlepšia cobenovka, ktorú som videl. Rozjasňovať sa mi začalo až v polovici poslednej epizódy! Naozaj premakaná séria. Mám síce maličké výtky k pár scénkam (napr. napadnutie Píta. To sa mi nechce veriť , že by Dexter svojimi neomalenými ťahmi zastrašil tých gangsterov! By ho rozniesli v zuboch.). Ale to je taká nepatrná chybička krásy. Inak  celá vec sa dá zhltnúť na jeden záťah. Je to fakt napínavé nahovado! A tiež fakt, že ma tu prakticky nikto nesral, je len dalším bonusom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci tak divného roku nebude hriechom prihodiť zopár percent aj poslednému seriálu, ktorý som si pred finálnym odpočítaním desaťročia pozrel. Napínavé od, no povedzme že druhej epizódy až do konca. Množstvo zvratov, ale aj slepých uličiek a nakoniec aj viac vrstevnaté rozuzlenie. Perfektní herci, kde úplne zabudnete, že sledujete Dextera a manželku Watsona, minimálne títo dvaja herci sa do svojich úloh absolútne položili a povedal by som, že svoj tieň vrhnutý spomínanými ikonickými postavami možno aj prekročili. Možno je problém práve s tými slepými uličkami, ale minimálne tematicky, keď už nie dejovo, majú s hlavným prípadom niečo spoločné. Skrátka minulosť sa poprieť nedá, niekde tam stále drieme a čím skôr sa s ňou vyrovnáme, tým menej budeme trpieť jej následkami. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapivý kriminální thriller, který mohl být minimalizován tak do čtyř dílů, protože těch hluchých a zbytečných míst se v něm najde habaděj. Podíváme se v něm na předměstí jednoho anglického městečka, kde při jedné párty zmizí hned dva mladiství. První to zaregistuje otec jedné zmizelé potencionální oběti, který je místní chirurg, kterému nedávno zemřela manželka a kterého nehraje nikdo jiný než Michael C. Hall, kterého si mnozí pamatují z titulní role v kriminálním seriálu Dexter. Samozřejmě mně tam od začátku štval, protože se na všechno snaží přijít sám a i když má důvěrnou známou komisařku se kterou se na tajňáka miluje, tak jí nevěří a snaží se zmizení své dcery vyřešit sám se svým přítelem chirurgem, kterej má samozřejmě, jak už jsme si v poslední době zvykli rád obě pohlaví, ale je tak shovívavý, že to před okolím tají. Jelikož jsem zvyklý na tohoto hlavního představitele v roli Dextera, tak jsem furt čekal, že se objeví jeho druhé já a že začne vraždit vše, co mu přijde pod ruku, což se samozřejmě nestalo a spíše mi tak trochu připadal jako hudrující krocan před popravou na Den díkůvzdání. V seriálu se vynoří mnoho nevyřčených tajemství z minulosti místních obyvatel, kteří nejsou tak svatí, jak na první pohled vypadají. Taktéž se podíváme na mnoho retrospektivních pohledů ve kterých je nalezeno mnoho kostlivců schovaných ve skříni, ale taktéž mnoho zábavných vsuvek, které mně pobavily a které bych nečekal a kvůli kterým nakonec přidávám čtvrtou hvězdičku, protože jsem byl ze začátku značně skeptický a dost mě to nebavilo a chtěl jsem to vzdát, protože nuda by se zde dala krájet a celkově to nemělo takové to napětí. Ale naštěstí jsem to vydržel a posléze jsem byl odměněn druhou půlkou seriálu, kdy se začala odkrývat tajemství a kdy jsem konečně začal fandit místním naháněčům a lovcům dávno zapomenuté pravdy. A i když mi hlavní hrdina připadal jako nesympatický mudrlant, tak jsem mu začal fandit a společně jsme se mohli dostat do vcelku překvapivého konce, který milovníky tohoto žánru zaručeně potěšil. Za tuto kriminální jednohubku dávám zasloužených 70%. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Děj mi připadal příliš překombinovaný a málo pravděpodobný. Dodívala jsem se hlavně kvůli Michaelu Hallovi. Asi tak do poloviny jsem se bavila rodinkou Lindsayových, kterou jsem vnímala coby vítané černohumorné zpestření. Ke konci mi už bylo stále více lhostejné, zda se dcera najde či ne, protože jsem měla pocit, že ona sama o to příliš nestojí. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Michael C. Hall v roli chytrého neodbytneho otce dvou dcer... No takové seriály já můžu :-). Herecké výkony parádní, kamera i zápletka skvělá. Opravdu povedené dílo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

aniž by to člověk čekal,kde se vzala tu se vzala jedna ze seriálových událostí roku...Safe je našlapanou a skvěle napsanou záležitostí,která se rozjede v první dílu,aby až do toho osmého sypala zvrat za zvratem a postupně do sebe vše nechala zapadat.Hodně návyková věc,která nutí zhlntnout najednou...100% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem Dextera nepovažoval za geniální seriál, měl 2 dobré řady jinak stál dost za prd a Michael C. Hall tam v jedné poloze autisticky přehrával, že to bylo nudné po pár dílech, daleko lepší byl v Odpočívej v pokoji btw. Ale tady byl uplně jiný a skvělý. Překvapil mne jeho britský akcent, na amíky jeden z nejlepších. V podstatě to bylo z podobného těsta jako Cizinec a jen o fous slabší, jestli vůbec. Hraje si to příjemně s postavami na pískovišti a vy jenom čekáte, kam to povede. Zase to má trestuhodně málo hodnocení na csfd na tak fajn jednohubku! Naprosto excelentní byl sidekick hlavního hrdiny Marc Warren a asi nejlepší byl Nigel Lindsay, kterého znáte jako dementního arabského teroristu z komedie 4 lvi, ten je opravdu skvělí kdekoliv se objeví. 8/10 ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Problémem Safe je, že Hall i Abbington patří k těm méně nadaným hercům. Podivný průběh vyšetřování a tím i vyprávění se v posledních dílech vyjasní, ale stejně to šlo zkrátit na 6 dílů. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Látka na rozbor. Na jedný straně neskutečně úchvatnej střih a práce s flashbacky, díky kterejm se divák za a) nenudí, za b) nemusí lovit v paměti každej nepodstatnej ksicht. Na druhý straně bitka seriózního dramatu z ranku The Missing a černý anglický komedie s mrtvolama v mrazáku. Safe namísto nadšení spíš překvapuje. Odsýpá, kupí zvraty a udivuje Hallovou angličtinou. A stačí to. Na ⭐⭐⭐⭐ určitě. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Seriál věrný svému názvu, nebot´nevystoupil z bezpečných kolejí osvědčeného krimithrilleru ani o krok. V tomto případě ovšem nejde o kritiku, ale o pochvalu. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Rezidenční komplex obehnaný vysokou zdí a v něm si ve svých pohodlných domovech žijí ve zdánlivém bezpečí místní obyvatelé. Jenže nikoho nikdy nemůžeme znát tak dobře, aby nás nemohl nemile překvapit, zvláště když se minulost začíná nepříjemně připomínat. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

V Michaelovi pořád vidím Dextra, jen čekám kdy už někoho sejme. Ale docela dobry, napětí mohlo být lepší a ne všechno mi tam sedělo - především holka uteče z domu, při vyšetřování se zjistí že si i sháněla falešné doklady apod. očividně tedy chtěla utéct, nebyl to žádný únos, tak pro ji všichni hledají? Životnost staré kazety do videa podle mě bude těžko 30 let a i kdyby tak záznam bude tak mizerný to nemůže jako důkaz obstát. No některé věci nedávaly úplně smysl. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Dexter je späť :). Dúfam, že s týmto vyslovene seriálovým hercom uvidíme ešte zopár podobných prekvapení. Trošku na spôsob The Killing, samozrejme v zdanlivo odľahčenom prostredí, dôležité je práve tá zdanlivosť. Parádne vystavaný príbeh na pozadí "slušnej" komunity. Záver excelentný. (8/10) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příspěvek do diskuze dramatických krimi příběhů. Zvláště od Netflixu. Objevujeme se v příběhu, který nejdříve vypadá v celku nijak, ale poté dostane svůj charakter. Udrží si ho? Jak kdy a jak v čem. Je to napsáno velmi zvláštním způsobem, kdy vlastně všechny postavy kolem lžou té hlavní a ve výsledku se vždycky ukáže, že vždycky mu nakonec někdo lhal. Ani bych neřekl, že se postavy chovali jako bezmozci jak se někdy stává, ale spíše zde byl problém onoho lhaní, které se už během pár epizod stalo notorické. To ani nepočítám to, že celé to působí lehce tuctově. Trochu mi to v tomto připomínalo American Gothic. Je zde vidět myšlenka, která umí být dobře zpracovaná, ale je vidět, že kdyby v tom bylo trochu více práce, tak by to třeba i v něčem vyznělo lépe. Samotné rozuzlení je zajímavé, ale zbytek se dá nějak předpokládat. Alespoň z mého úhlu pohledu. Nicméně nemohu popřít, že jsem se na nové díly netěšil a toto celé jsem dokázal nějak v pohodě přemaratonovat. Nadprůměrně dobré. Se zbytečnou tuctovkou. ()

Reklama

Reklama