Reklama

Reklama

Deep Purple - koncert 2013

(koncert)
  • Německo Deep Purple at Wacken Open Air 2013
Hudební / Dokumentární
Německo, 2013, 54 min

Obsahy(1)

Legendární Deep Purple excelují na největším heavy metalovém festivalu v Evropě. Spoře oděná fanynka mává v tisícihlavém davu transparentem „Smoke on the Wacken".
V německém Wackenu koncertovali Deep Purple na přelomu července a srpna v rámci největšího evropského festivalu heavy metalové hudby. Legendární Britové hlavními hvězdami už pochopitelně nejsou, večerní čas mají vyhrazený domácí Rammstein, ale podvečerní vystoupení má něco do sebe. Nízkého slunce dodává koncertu atmosféru prázdninové pohody a při sledování Deep Purple i nádech nostalgie. Ovšem pionýři hardrocku na pódiu si roky nepřipouštějí. V době kdy koncertovali ve Wackenu (2013) dokonce vydali desku. Už devatenáctou v pořadí. Má název Now What?!, tedy v překladu Co teď? Pro fanoušky britské legendy pošetilá otázka. Hlavně nic neměnit! Zdá se, že Deep Purple vyslyšeli. Nejenže na desce dokázali občas sáhnout do atmosféry sedmdesátých let, ale i na pódiu servírují to nejlepší. Z aktuálního alba zahráli jedinou skladbu Above and Beyond, ale pak to přijde: Perfect Stranger, Smoke on the Water, Hush a Black Night. Souboj či souhra kytar a hammondek, tedy rukopis tak typický pro Deep Purple, přivádí koncert k bodu varu. To se nedá opsat, to se musí vidět! (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Kvalita zpracování je sice hodně špatná, až je mi z smutno z té "neúcty" k legendě, jakou DP bezesporu je. Ian Gillan je, jak psal lioncel, neskutečný, takový pěvecký výkon v tomhle věku, to se jen tak nevidí. Navíc režie nevynechala úžasnou Contact Lost od takového mistra, jakým Steve Morse bezesporu je. Plný počet nedávám, přesto díky za tento záznam! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dalsi z vydarenych koncertu na Ceske televizi Artu.Snad vydrzi tito  hosi hrajici muziku celym srdcem co nejdele. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Ian Gillan .. wow (!!!) .. hluboce se klaním ... většinou mě to moc nebere, sledovat rozdováděný důchodce, jak v požehnaném věku (občas po kapačkách, případně rovnou po čerstvé transfúzi aplikované v zákulisí) nadšeně ´řádí´ na pódiu - chci si raději uchovat krásný vzpomínky na éru, kdy byli v plné síle .. ale tohle stálo náhodou opravdu za to .. i když to samozřejmě nebyli Purple v plné síle - taky už bohužel ani nemůžou, že ... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Setlist:
    1. Highway Star
    2. Into the Fire
    3. Hard Lovin' Man
    4. Vincent Price
    5. Strange Kind of Woman
    6. Contact Lost
    7. Guitar Solo (Steve Morse)
    8. The Well-Dressed Guitar
    9. Hell to Pay
    10. Lazy
    11. Above and Beyond
    12. No One Came
    13. Keyboard Solo (Don Airey)
    14. Perfect Strangers
    15. Space Truckin'
    16. Smoke on the Water 
    Přídavek:
    17. Hush
    18. Black Night (frolish01)

Reklama

Reklama