Reklama

Reklama

Magické hlubiny

(seriál)
  • angličtina The Secrets of the Deep (festivalový název)
Česko, (2018–2022), 5 h 43 min (Minutáž: 26–27 min)

Režie:

Pavel Jirásek

Scénář:

Pavel Jirásek

Kamera:

Petr Vejslík

Hrají:

Lucie Výborná (průvodce)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Přírodovědný cyklus zavede diváky do nejrůznějších zákoutí bohatého vodního světa České republiky. Šest ucelených dílů představí nejtypičtější a zároveň nejkrásnější typy krajin, které jsou úzce spojené s vodou. Společně s moderátorkou a potápěčkou Lucií Výbornou sestoupíme z vrcholků hor od křišťálových pramenů až k tajuplným tůním lužních řek. Diváci se v pořadu budou potápět nejen v přehradách, ale poznají i vzácné rybníky, v nichž je voda nezkalená bahnem a sinicemi. V kamenolomech, pískovnách a rekultivacích hnědouhelných dolů budou zkoumat fascinující návraty rostlin a živočichů do člověkem přetvořené krajiny. A nevynechají ani podzemní říčky v jeskyních, propasti s krasovými jezírky, ledovou i kamennou výzdobu do temnoty ponořených dómů. Neviditelný svět pod hladinou je křehký, nejrychleji a nejzřetelněji odráží změny životního prostředí. A to jak v negativním smyslu, tak i v pozitivním: právě ve vodních biotopech lze snadno sledovat, jak devastace krajiny přímo snižuje populace vzácných organismů, ale zároveň jak je příroda silná a jak sama dokáže vyléčit rány způsobené člověkem, pokud jí dáme šanci. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární seriál s Výbornou Lucií :-) Dobře nasnímanou přírodou já rád, k tomu sympatická moderátorka a já nemůžu hodnotit špatně. ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin přírodopisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých částech světa. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý dokument o českých vodních plochách. Kvalita jednotlivých dílů bohužel dost kolísá a některé jsou výborné, jiné naopak podprůměrné. 72% ()

Galerie (137)

Reklama

Reklama