Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele blackrain k tomuto seriálu (3)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

Kdyby tu alespoň nebylo tolik nelogičností. Proč si třeba policie nevyžádala opis z matriky? Simona Stašová se snažila, ale nedokázala celý příběh unést na vlastních bedrech. Jan Hrušínský se nám přerodil do rolí bezpáteřních a majetku chtivých zmetků. On s tou svou tváří a úsměvem ještě dokáže divy. Více mohla být ukázana byrokracie úřadů. Ovšem, tady šlo především o krimi zápletku. ()

Krutá nevěra (2012) (E02) 

Jiráčkova reakce na ty fotky byla trochu divná. Buď měl být naprosto ledově klidný a nebo měl začít vyvádět, ale rozhodně se u toho neměl tvářit jako, že se ho ty snímky netýkají. Simona Stašová mi tady přišla přebytečná. Michal Dlouhý se nám začíná zaškatulkovávat. Role nepoctivých zmetků mu ale sedí, protože se na ně hodí a svou vyžáží. Škoda, že tady bylo tolik nelogičností a blbostí. Já jsem třeba vůbec nepostřehla, že mu napíchli barák. To, že mu napíchli firmu bylo ukázáno. Jak je vůbec možné, že takový podnikatel neměl osobního strážce? ()

Užij si se psem (2012) (E03) 

Tak nejlepší ze všech zde zúčastněných herců byl Jan Budař, který se v roli toho magora pořádně vyřádil. Jen doufám, že díky své vizáži nebude do takových rolí obsazován častěji. Jedna hvězda je pro něho a ta druhá je pro Janu Strykovou. Ostatní herci si nic nezaslouží. Simona Stašová mě štvala. Já se divím, že se jí Renč nechtěl v nějakém příběhu zbavit. Svým konáním by k tomu jedině přispěla. Přitom jejím vyjednávání s vyšinutými jedinci (jak v předhcozím díle, tak v tomto) jsem se musela smát, protože byla hrozně nevěrohodná. Juraj Kukura v podstatě neměl, co hrát. V závěru by bylo mnohem lepší, kdyby se ten Milan zastřelil, ale na to neměl dost odvahy nebo ho klidně mohl postřelit ten policista. ()

Reklama

Reklama