Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rád sleduji příběhy, kdy zlo dostává na frak. 1) Renčovsky plytká líbivá minisérie je rozumně omezena na tři díly._____ 2) Spoiler. 1. díl - Zrozen bez porodu. Je tu trochu více napětí, protože zatím není jasno, o co jde v souvislosti s tajemným panem Zahálkou. Současně je to i úvod do prostředí a filosofie díla. Navíc i příběh sám je docela silný._____ 3) Spoiler. 2. díl - Krutá nevěra. Vidíme poněkud naivně průhledné nechutné chování znuděných zbohatlíků._____ 4) Spoiler. 3. díl - Užij si se psem. Příběh psychopatického stalkera postrádá určitou vyjímečnost předchozích případů._____ 5) Rutinérský psychiatr mi byl zpočátku nepříjemný. Postupně jsem však jeho zkušené vnímání reality přijal. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Je to síla, když existují v reálném životě taková monstra, která si vás vytipujou, vetřou se papírově do života a pak čekají až zhrábnou dědictví, které jim nepatří. Navíc tento příběh ve skutečnosti, tak dobrý konec neměl. Je mi z toho ouvej a hodně úzko. Za mě 75% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejhorší představa na seriálu je ta, že se všechny případy staly. Zatímco pronásledování, moderně stalking, je dnes už, bohužel nutno dodat, běžná věc, první případ je skutečně děsivý. Odkazuje mj. na fakt, jak stačí jedna chyba a byrokracie už vás ze svých spárů a záznamů nepustí. I když v tomto případě to bylo naschvál pochopitelně. Druhá epizoda je už poněkud bizarní. Nicméně seriál by mohl klidně pokračovat a mě by docela bavil. Spojení Simony Stašové a Juraje Kukury by sice časem už bylo poněkud nevěrohodné, ale osamělý mstitel, který se pohybuje mimo policii a pomáhá obětem, to už je seriál, který se vymyká současným kriminálkám. Škoda, rozhodně je to docela oživení. ()

pindruche 

všechny recenze uživatele

Věřím, že příběhy, které sloužily jako námět, byly opravdu silné. Ovšem pan Renč dokázal, že i dobří herci hráli tak mizerně, že to bylo k smíchu. Moje hodnocení padalo, padalo, až spadlo do odpadu. ()

Reklama

Reklama