Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele paascha k tomuto seriálu (2)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

Zmar a bída vládne českou kulturou, kde nejoblíbenějšími jsou herci škvárově podřadných neverending mýdlovek trapných vysílačů reklam, kde hlavním pořadem prvojarního večera je přehlídka blbun s vytrčenou sanicí a chybějící zadnicí, a kde hovadina na úrovni školní práce kdysi talentované naděje je hodnocena stejnými 63%, jako třeba Muž z prvního století. ()

Užij si se psem (2012) (E03) odpad!

Debilní pseudo drama, těžící ze skutečné události z Ruzyně, ale zprasené Renčem k nepoznání. Vzhledem k tomu, že prostředí letiště znám velmi důvěrně, trpěl jsem při amatérských scénách jako zvíře. Anebo možná je to v Brně takhle, já přeci jen dělal na Ruzyni. Každopádně dobrý režisér by s takovým scénářem a takovým obsazením natočil něco jiného, Renč je na odpis. ()

Reklama

Reklama