Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Terva k tomuto seriálu (3)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

CITÁT - Já jsem jenom otevřel okno......... Natočeno na základě skutečných událostí. CHYBA VE FILMU: Věra Podlipná (Simona Stašová) dostane obsílku od soudu, aby ohlásila adresu pobytu svého syna. Když však zajde za soudkyní, tak ta jí adresu dá, ale přitom ji údajně nevěděli a tak si Podlipnou pozvali......... CITÁT - To je dneska blázinec.......Obsah příběhu se mi zdá zbytečně moc hysterický. Každej tu ze sebe vlastně dělá blbce a neználka. Simona Stašová celkem přehrává a její roli jí prostě nějak nemohu uvěřit. CITÁT - Já jen eviduji......... I inspektor v podání Zdeňka Dvořáka je divný, nepřirozený a jeho reakce na možný důkaz je vlastně neprofesionální. Na filmu je nejlepší práce kameramana Karla Fairaisla. Otáčení kolem postav, krásné záběry detailů a unikátní je jeho komiksové rozdělení obrazu. Obsahově je to nestálé a zmatené. CITÁT - Jsem lovec vetřelců.......... Konec je neskutečně prodlužovaný. Dvě hvězdy za celkem slušné herecké obsazení a vynikající kameru. CITÁT - To jsem byl ještě magor, teď už jsem vyléčený........... ()

Krutá nevěra (2012) (E02) 

CITÁT - Nádraží je taková křižovatka, tak že tu můžu potkat spousty lidí........ Opět natočeno podle skutečné události. A opět nádherná kamera Karla Fairaisla. Neladící hudební doprovod a opět přehrávající Simona Stašová. Jak já jí tu roli nevěřím, to je síla. Scéna s Kalivodou je trapná. A vlastně celý koncept příběhu je nevěrohodný a podivně natočený. CITÁT - Ten s náma teda jedná, Pepino, co,............. Je to trochu lepší než první příběh, ale ne o moc. Ve filmu byl použit úryvek z inscenace Národního divadla Brno "ZASLÍBENÍ", režiséra Zdeňka Plachého. ()

Užij si se psem (2012) (E03) 

CITÁT - Člověk se má na jednom místě zdržovat tak dlouho, jak je nezbytně nutné........... Opět je to natočený podle skutečného příběhu. Jan Budař opět v roli podivného člověka. Zde si zahrál otravného idiota, kterého jen tak nic nezastaví. Kamera je opět velmi povedená, jen tu chybí to komiksové rozdělení obrazu. Hudba je o něco lepší než v obou předcházejících příbězích. I té Simoně Stašové to tentokrát věřím po herecké stránce. CITÁT - Milan Brož šuká psa............ Tohle je nejlepší příběh z této trilogie. Trochu více jej propracovat, tak to mohl být velmi dobrý celovečerní kino film. Na televizní tvorbu je to nadprůměrný.. CITÁT - Kdo je tady kapitán, co?!?!............ ()

Reklama

Reklama