Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (10)

Vetřelci a lovci - Zrozen bez porodu (2009) (epizoda) (E01)

  • Točilo se převážně v Brně. Továrna, kde se odehrává část příběhu, se nachází u Blanska a jmenuje se Klamova Huť. Filmovalo se také v Jevíčku. (Marator)

Vetřelci a lovci - Zrozen bez porodu (2009) (epizoda) (E01)

  • Autor scénáře Josef Klíma se podle vlastních slov nechal inspirovat skutečností, že na bohaté scéně zločinu a lidské špíny obecně přibyla další sorta lidí. Nejprve uvrhuje diváka do stále hlubší deprese, avšak v závěru dává naději, že když člověk nepodlehne a spolehne se především sám na sebe, může se ubránit. (ČSFD)

Vetřelci a lovci - Užij si se psem (2012) (epizoda) (E03)

  • Epizoda byla inspirována skutečnou událostí z prostředí ruzyňského letiště, která vyvrcholila vraždou pronásledované kolegyně, za kterou útočník a stalker dostal trest odnětí svobody 15 let. (Nick321)

Reklama

Reklama