Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vysoce postavení manažeři vymění obleky za montérky, počítače za lopaty a porady v klimatizovaných kancelářích za kmitání na nejnižší možné pozici vlastní firmy. Na pět dní se vmísí mezi své zaměstnance a zjistí, co by bez tohoto pořadu nezjistili nikdy! Kdo z šéfů se znemožní, kdo naopak zaboduje? Koho z podřízených čeká odměna, kdo naopak dostane padáka? Televizní fenomén, který patří mezi nejúspěšnější světové formáty, míří poprvé na české obrazovky! Televize Nova uvede formát Undercover Boss v českém prostředí pod názvem Utajený šéf. Pořad představuje vysoce postavené manažery, kteří týden pracují v utajení ve svých společnostech. Na pět dní se vmísí mezi své zaměstnance a zjistí, co by se bez tohoto pořadu nikdy nedozvěděli! Diváci tak budou mít možnost sledovat jedinečné vztahy mezi šéfem a zaměstnanci... Utajený šéf neboli Undercover Boss vznikl ve Studiu Lambert. Česká verze show vznikla na základě zahraniční licence od All3Media International Limited z Velké Británie. Jedná se o nejpopulárnější show v americké televizní historii, kterou sledovalo neuvěřitelných 38,5 milionů diváků a získalo několik ocenění Emmy. Od roku 2010 bylo v USA odvysíláno celkem osm sérií s více než sto epizodami a tento pořad zařadilo do vysílání přes dvě stě zemí po celém světě. (TV Nova)

(více)

Recenze (67)

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Cílem pořadu je zjevně ukázat lidskou tvář kapitalismu, tj. dobrosrdečnost šéfů velkých firem. Ti se v přestrojení vydávají mezi své nejhůře placené zaměstnance a strašně se diví, v jakých podmínkách, bez základního vybavení typu kladiva (když nemáš kladivo, použij kuchyňský váleček) nebo rukavic, přes které si nepopálí ruce, musejí pracovat a kolik toho zvládají. Situace je na konci „vyřešena“ tím, že jsou dotyční odměněni za kreativitu a výkonnost. Veškeré rozhovory namaskovaného šéfa se zaměstnanci přitom probíhají za přítomnosti kamer. Odpověď na otázku „baví tě to?“ je nepřekvapivě vždy pozitivní.___ Šéf se zaměstnanci také často vede hovory o jejich životě, k čemuž hraje strašlivě sladkobolná hudba a zřejmě máme být naměkko společně s „lidsky“ dojatým šéfem. Největší utrpení přitom není vázáno na práci, nýbrž na osobní život, resp. je vytvářena iluze, že myšlenky na sebevraždu a jiné zdravotní problémy nijak nesouvisejí s tím, jakou práci dotyční vykonávají, ale že jde o překážky, které dokázali překonat díky silné vůli a oddanosti práci.___ V závěru se šéf již bez přestrojení setkává s lidmi, s nimiž spolupracoval, a odměňuje je nikoliv ani tolik za vykonávanou práci, nýbrž právě za jejich životní příběhy. Jedna žena dostává prémii 10 tisíc, protože musí držet bezlepkovou dietu (to je skutečně argument, který šéf použije). Jiná pro sebe a své tři děti získává zájezd do Disneylandu. Systémové záležitosti typu nevyhovujících pracovních podmínek (extrémní horko, chybějící prostory, kde by se zaměstnanci mohli najíst), buď vůbec řešeny nejsou, nebo se o jejich řešení pořad nezmiňuje. Maximálně je plošně zvýšen plat nebo zaměstnanec dostane novou vrtačku, která neprobíjí a je tudíž nižší pravděpodobnost, že ho zabije.___ „Vyvolení“ zaměstnanci, které potkalo štěstí v podobě jejich generálního, se tak v závěru dílu ocitají v pozici těch, kdo jsou šéfovi za obdržený majetek nebo finanční odměnu a projevené porozumění (šéf je tvůj kamarád) neskonale vděční a zavázáni, jejich přimknutí k firmě je posíleno a mohou dál spokojeně makat za 66 korun na hodinu (vlastně za cca 73,-, protože jim byl milostivě zvýšen plat o 10 procent). Nikoliv hranice práce, ale práce bez hranic.___Samozřejmě jde především o show, která má modelové diváky dojmout či pobavit, nikoliv přimět k úvahám nad (sebe)prezentací kapitalismu (a mám podezření, že velká část situací je stejně nahraná). To ovšem neznamená, že by si ji levicoví intelektuálové nemohli vychutnat jako guilty pleasure. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Utajený šéf pro socky... V USA majitelé firem v tomto pořadu kupují svým dobrým zaměstnancům domy, auta, platí jim hypotéky, cestu kolem světa a u nás? Za odměnu posílá majitel firmy své zaměstnance na školení! OSTUDA! Ale co se dalo čekat od české produkce! Navíc tohle reality show je tak profláknuté po celém světě, že jen zaměstnanec - debil si může myslet, že se opravdu točí dokument o nezaměstnaném. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Češi tyhle formáty milují. Snad víc než u jiných národů k nám patří škodolibost a nepřejícnost, navrch když se to týká kravaťáka, který bere pětkrát vyšší plat a jezdí v luxusním bouráku. Takový boss se umně „předělaný“ vmísí mezi obyčejné zaměstnance, něco si odmaká, leccos zjistí a pak to celé vybalí. A s vlídnou tváří těm pracovitým a zodpovědným rozdá hodnotné odměny v podobě dovolené nebo přispění na svatbu. A slzičky tečou. Je to další exhibice, u které mi navrch chybí důvěryhodnost (á la nějaké povídačky o tematickém dokumentu, kdy se dotyčný stejně tak nějak hlídá a stylizuje, mě moc nepřesvědčily). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jsem tvůj Táta v sukni. Tvůj ukrutný šéf se v rámci úžasné rea(b)lity show změní na člověka s vlídnou tváří, s nímž je jeho zaměstnancům teple a mile. Škrábe brambory, smejčí a koná dobro. Vyžaduje jen loajalitu. Pak zvedne gáži a nepožaduje složité úkony, jako je třeba felace. Opravdu už s ním středy trávit nemíním. Velký šéf má nakročeno velmi rychle opustit svůj privilegovaný vysílací čas. Něco tak nudného se jen tak nevidí. Nova nabízí smrtící duchaplné večery, přičemž tenhle může na leckoho působit zábavně, protkaný inteligentním humorem. Snad jsem jen nedokázal ten "horníčkovský" humor svými závity zpracovat, tudíž šéf pro mě zůstává zbytečnou břečkou. 1/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Samotný formát reality show je mi vysoce protivný, proto pozitivně hodnotím, že tento pořad nevstupuje lidem do jejich skříní, ložnic a následně ani do rekta. Dokonce je možné ho brát jako malé seznámení s různorodými profesemi. Rozhodně není o tom, jak si v jednotlivých povoláních vedou šéfové firem, vždy se jedná o z jejich strany audit kvality a kvantity zaměstnanci odváděné práce. Ředitelé vržení do reality zjišťují, jak náročnou práci jejich podřízení vykonávají a mnohdy i to, že jsou pro chod firmy klíčoví. Po tomhle zjištění udělá firma s mnohamilionovým obratem něco, co je adekvátní tomu, když někomu věnujete kinder vajíčko, odmění své loajální zaměstnance darem za několik desítek tisíc. A to pouze ty vybrané, kteří měli to štěstí a na celou směnu dostali na starost závaží na krk v podobě maskovaného ředitele. Čestnou výjimkou je Bukovský z Pekárny Srnín, který se rozhodl přilepšit jednou za rok všem zaměstnancům. Tohle vše představuje Nova v hávu typickém pro svoji produkci, s rádobyvtipným komentářem a neskonale pateticky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle zahraničního formátu Undercover Boss, vysílaném po celém světě. Vypadá to zábavně a užitečně, šéf mezi lidma žasne nad nedostatky. Ale nebude se až se z podivína stane zase kravaťák a odejdou kamery po pár měsících mstít? Nevýhoda je, že zaměstnancům je řečeno, že se o ovém zaměstnanci točí dokument o nezaměstnanosti, ale přesto se před kamerou stylizují. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, zas taková katastrofa a sračka jak tu někteří popisují, to není. Viděl jsem pár dílů a musím říct, že už jsem viděl mnohem horší televizní pořady (sračky, na které se nedalo dívat) – tady to byla alespoň občas i trochu prdel. Jasně, že si dělají prdel hlavně ze samotného diváka, nicméně jsem se na ty cca 3-4 díly co jsem viděl, dokázal dodívat až do konce a nejotravnější na tom všem byly jen ty pojebané reklamy…Nicméně svého šéfa bych poznal i kdyby si nechal přišít kozy a udělal plastiku, protože většího kokota jsem ještě nepotkal a nepoznal… ()

fleker 

všechny recenze uživatele

viděl jsem 1 díl (s1e06) s ředitelem petcentra, dokument se za každou cenu snaží nás přesvědčit, že jsou tam 100% reálné situace, že to není fingované, přesto zákaznice která přišla do jedné pobočky a ptala se po zboží uvedené na létaku (ptala se v klidu) a bylo jí vysvětleno že zboží už je vyprodáno, se v dalším záběru o pár minut později ptala na to samé, tentokrát vytočená a teatrálně požadalovala vysvětlení (jen aby se v TV něco dělo) "JAKTOŽE TO NEMAJÍ, KDYŽ JE TO V LÉTAKU!!" v dalším skeči pak ředitel jede busem, poté co vystoupí osloví náhodného člověka, jestli neví kde je tady někde poblíž petcenter, a ten mu nabídne, že ho tam vezme, protože (jaká náhoda) on tam jede taky, jelikož tam pracuje, a ještě špatně zahraně dodá: "jé a nejste vy ten novej? to já vás budu nejspíš zaučovat.." a taky že jo, je to obří hala kde dělá stovky zaměstnanců, a on zrovna narazí v praze na někoho kdo tam dělá, kdo je zrovna tím koho bude zaučovat, a kterej už ví předem že zrovna on tam má dnes přijít...jaká náhoda..a tento zaučovatel pak neznámému člověku (řediteli inkognito) kterého zná sotva deset minut začne vyprávět o tom, jak bral drogy, jak byl závislý na automatech, jak nadělal obrovské dluhy... ředitel se v každé prodejně znovu a znovu autisticky diví, jaktože každému zákazníkovi co přijde nedávají pochovat morčátko, zhoupnout sklípkana nebo pohladit rybičku..samozřejmě že všichni z vedoucích všech 5ti poboček petcentru hned uvěřili "Honzově" příběhu o smyšleném dokumentu o týpkovi s náušničkou, co se rozhodne změnit kariéru a to tím způsobem, že dá výpověď ve firmě kde pracuje jako IT specialista a vezme brigádu ve zverimexu, a nikomu z nich také v žádným případě nevadilo že se v jejich obchodě bude celý den natáčet kamerou...nakonec nás pak čeká definitivní bilancování face to face řediteli, už bez číra a brýlí v jeho kanclu, kde jim říká jak si jich váží a že se postará aby měli to co potřebují, že je s nima spokojenej, a že tohle a tamto, a nakonec se dozvídáme že po měsíci 3 ze 4 posuzovaných zaměstnanců už zaměstnanci nejsou... cituji ze závěrečných titulků: "IVO: ....Nyní je na úřadě práce a konečně má dost času, aby se mohl věnovat 300 zvířatům které má doma." :-D :-D sranda.. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pre mna oproti nikdy nevidenej americkej verzii zaujimave prave tym, ze su tam firmy z ktorych mnohe poznam, ceski manazeri, cesky pristup k praci. Iste, ta realicnost pritomnostou kamery a cudzich ludi a smerovanim na zaujimavost pre masy v telke silne trpi, ale pripada mi, ze mnohi si na kameru skutocne pocas dna zvykli a sami povedali aj veci, za ktore by ich sefovia nepochvalili ani kebyze sa objavia "len" v dokumente o nezamestnanosti, pricom kazdemu je hadam jasne, ze by si tam manazment kamery nepustil len tak z dobroty srdca a zabudol na ne. Mozno som naivna. Ako celok pre mna kazdopadne zaujimave. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je to sranda. 1) Mám rád pohádky a tak mě představa, jak se moudrý král Václav prochází mezi poddanými za doprovodu kouzelníka Žita baví. Jak vidět, nápad tedy není ani z Anglie, ani ze Států, ale z mytologie království českého. 2) Nabízí se domněnka, že zaměstnanci se před kamerou stylizují a nechovají přirozeně. Něco na tom bude. 3) Na druhé straně je zřejmé, že někteří dělníci mají kamery silně na háku anebo to jsou exhibicionisté. I na tom něco bude. 4) Zajímala by mě konkrétní opatření, která manažeři udělali ke zlepšení zjištěného stavu. Ta moc zábavná nejsou (jsou-li vůbec jaká) a tudíž se do záběrů až na vzácné výjimky prakticky nedostala._____ 29.1.2024 - 2. řada z roku 2020. Poučný byl díl o manažerce CK, která (manažerka) rozhazuje moudra na všechny strany a která (cestovka) krátce po natáčení zkrachovala. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zajetý formát překlopený do českých reálií působí jako extrémně chudý příbuzný,ale ve výsledku a vzhledem k faktu že jde o produkci TV Nova to není až takový průser.Od začátku bylo jasné,že u nás se nebudou kupovat domy a platit hypotéky.Holt nejsme v jůesandej...50% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vyloženě pořady nejsem v záplavě filmů a seriálů všeho druhu téměř vůbec schopen sledovat, občas se ale ve volné chvíli, kdy ve večerních hodinách není člověk už schopen řádné produktivity, mrknu právě na tento koncept, co mě zprvu samozřejmě oslovil účastí našeho klatovského rodáka. Viděl jsem ale i pár dalších epizod a třebaže nejde o originální český nápad, nesleduje se Utajený šéf vůbec zle. ()

Soweek odpad!

všechny recenze uživatele

Co mě na tom štve nejvíc je, že se pořad ani nesnaží, aby to vypadalo opravdově. "Ahoj, já jsem tvůj nový kolega prodavač, zaškolíš mě?" , říká majitel Pet centra ( mistrně maskovaný dioptrickými brýlemi, aby nebyl poznat ) obestoupen kameramanem a pravděpodobně dalšími lidmi ze štábu. Lidé si neuvědomují, že celou dobu koukají jenom na hodinovou reklamu na daný obchod a ne na žádnou reality show. ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Celý mi to přijde jako taková nahraná komedie. Štáb tam běhá s kamerou za nějakým nýmandem celou dobu a vůbec to nikomu nepřijde divný a i kdyby jim každej sežral tu výmluvu o dokumentu, tak to chování před kamerou bude stejně úplně jiný než ve skutečnosti. O trošku míň přeslazený jak Mise nový domov, ale pořád taková směšná slátanina pro nenáročný, kterou bych nikomu jistě nedoporučil. Pro Michal118: Pytloun hotely mají do luxusních hotelů hodně daleko. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

K podobným pořadům přistupuji s nedůvěrou a despektem. Nevěřím v jejich autenticitu a nenahranost, ale za pilotní díl dám tři hvězdy, protože Liberec je moje město a protože jsem potkal hlavního hrdinu, když začínal z nula nula nic a taky musím přiznat, že na první dobrou ten pořad je o chlup lepší a smysluplnější než jsem čekal. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Příjemnej pořad, zdařilej formát. Sice nevím, jak moc je co nahrané nebo ne, ale člověka to docela baví na to koukat, a že to já moc na TV pořady nekoukám. Samozřejmě ten emoční konec je pěkný, ale trochu jsem po všech těch snahách TV Nova člověka dohnat k slzám poněkud emočně otupělý. Ale jak říkám, příjemné překvapení! Jen mi přijde dost směšné, že tu někdo vytýká, že americká verze je lepší v tom, že se tam rozdávají domy a kdo ví co ještě...vážně? "Jak si dovoluje nás někdo urážet nějakými dary, když nemají alespoň milionovou hodnotu?"... To bohužel vypovídá o smutné a nevděčné povaze dotyčného. Trocha rozumu a sebereflexe by neuškodila! ()

Reklama

Reklama