Reklama

Reklama

S Jakubem v přírodě

(pořad)
Dokumentární / Rodinný
Česko, 2015, 13x26 min

Účinkují:

Jakub Vágner

Obsahy(1)

Pojďte na výlet se světoznámým dobrodruhem a rybářem Jakubem Vágnerem. Nemusíme cestovat k Amazonce, abychom zažili dobrodružství. „Dnešní děti ovládají dokonale počítače, virtuální svět i jiné moderní technologie. Mnozí dospělí pak hlasitě tvrdí, že děti nemají zájem o přírodu. S tímto tvrzením nemohu souhlasit. Ba naopak. Je to chyba právě rodičů, kteří svým dětem nevěnují v chaotické době dostatečnou pozornost a čas svých dětí vyplňují tou nejsnadnější cestou. Televize, počítače, videohry...," říká Jakub Vágner, známý sportovní rybář a držitel mnoha rekordních úlovků. A tak tentokrát vezme Jakub Vágner na dobrodružnou expedici i děti. Lvíček a Anička projdou s Jakubem nádherná místa české přírody a učí se tu přežít, poznávají krajinu, rostliny i zvířata. Jakub děti zavede i za svými přáteli, každý z nich umí něco zajímavého, co si děti budou moci také vyzkoušet. A samozřejmě také na každém výletě společně uloví rybu. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mu to ryby už přestaly brát, poztrácel pruty a návnadou nakrmil na rozloučenou Bučkovou, v každém případě platí, že do přírody s Jakubem Vágnerem nelez. Scénář z jeho kýble žížal je hodně impotentní, sám se pasoval do role průvodce, načež byste po něm hodili udicí s pořádným hákem a odtáhli jej, aby již zmizel z obrazovky. To Pavel Mang ze seriálu Cirkus Humberto je jen o rybí ploutev za ním, pokud jde o maximálně netalentovaný projev. V otřesné intonaci nemá Vágner konkurenci, takže jen těžko se dá vydržet. Naštěstí to jeho plkání s dětmi o ničem má jen v rámci jedné epizody něco k půlhodině. Námět má sice určitý vzdělávací ráz, ovšem dětičky se mu na ty jeho přírodní toulky vykvajznou a pálí to na herních konzolích a tabletech ostošest dál. Takže jen tak dál. Jak jste si je vychovaly, takové je máte. 2/10 ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to takový skvělý pořad pro děti, které většinou jen sedí u počítačů. Jakub jim ukazuje různé věci z přírody a k té dnešní děti, přiznejme si, moc vztah nemají. My jsme jako děti bývali pořád venku a dnes vede net. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Závidím dětem, která zažívají dobrodružství se svým průvodcem. Vadí mi ale příliš okatý a mnohokráte zmiňovaný "antipočítačismus", protože podle mého lze najít vyváženost mezi vztahem k přírodě a užíváním moderní techniky. Jinak je hezké, že existují lidé, milující přírodu a snažící vylepšit vztah k přírodě u dnešních dětí. ()

Nerhinn 

všechny recenze uživatele

Nesympatický necharismatický Jakub když neví, co říct, začne se vozit po děckách. Moudra typu "jó, hele, mladej, to by sis ucvrnknul do kalhot" bych čekala spíš od protivného šedesátiletého dědka, ne od kluka, co vypadá, že je o deset let starší než oni. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Pan Jakub Vágner intonací hlasu a celkově mluveným projevem nesedí. Seriál je ovšem (nejen) pro děti báječnou televizní zábavou, která přináší informace, zajímavosti, přírodu a krásu v takové míře, že mu nemohu nepodlehnout. Na TV se díváme doma minimálně, říkám si, že je fajn, že koncesionářské poplatky jdou i na takový projekt... ()

Phex 

všechny recenze uživatele

S Jakubem Vágnerem sám v přírodě? Tak to se bojte o svůj zadek. To je ten otvor před řitní ploutví. ()

Cardik 

všechny recenze uživatele

Za nás doma jasný palec nahoru. Vykašlete se na trapná nepřejícná hodnocení těch, kdo mají osobní problém s J.V. Klidně to pusťte dětem, protože se toho hodně dozví o přírodních krásách ČR (nejen), poznají spoustu zajímavých lidí a povolání od myslivců přes různé záchranáře, ochránce přírody, farmáře,... A taky to, že i "obyčejná" výprava do lesa nebo k rybníku může být zážitek a dobrodružství. Díky všem tvůrcům - děti hltaly všechny díly a určitě jste teď během karantény přispěli k jejich už tak pozitivnímu vztahu k přírodě :) Dávám 5* i kvůli dorovnání skóre, ty jedny hvězdy si pořad rozhodně nezaslouží. ()

Unn 

všechny recenze uživatele

Bezvadny porad. U nas se k nemu posadi se zajmem deti s pradedeckem a inspiruje je i k dalsim tematum o prirode k diskusi. ()

Reklama

Reklama