Reklama

Reklama

S Jakubem v přírodě

(pořad)
Dokumentární / Rodinný
Česko, 2015, 13x26 min

Účinkují:

Jakub Vágner

Obsahy(1)

Pojďte na výlet se světoznámým dobrodruhem a rybářem Jakubem Vágnerem. Nemusíme cestovat k Amazonce, abychom zažili dobrodružství. „Dnešní děti ovládají dokonale počítače, virtuální svět i jiné moderní technologie. Mnozí dospělí pak hlasitě tvrdí, že děti nemají zájem o přírodu. S tímto tvrzením nemohu souhlasit. Ba naopak. Je to chyba právě rodičů, kteří svým dětem nevěnují v chaotické době dostatečnou pozornost a čas svých dětí vyplňují tou nejsnadnější cestou. Televize, počítače, videohry...," říká Jakub Vágner, známý sportovní rybář a držitel mnoha rekordních úlovků. A tak tentokrát vezme Jakub Vágner na dobrodružnou expedici i děti. Lvíček a Anička projdou s Jakubem nádherná místa české přírody a učí se tu přežít, poznávají krajinu, rostliny i zvířata. Jakub děti zavede i za svými přáteli, každý z nich umí něco zajímavého, co si děti budou moci také vyzkoušet. A samozřejmě také na každém výletě společně uloví rybu. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to takový skvělý pořad pro děti, které většinou jen sedí u počítačů. Jakub jim ukazuje různé věci z přírody a k té dnešní děti, přiznejme si, moc vztah nemají. My jsme jako děti bývali pořád venku a dnes vede net. ()

Cardik 

všechny recenze uživatele

Za nás doma jasný palec nahoru. Vykašlete se na trapná nepřejícná hodnocení těch, kdo mají osobní problém s J.V. Klidně to pusťte dětem, protože se toho hodně dozví o přírodních krásách ČR (nejen), poznají spoustu zajímavých lidí a povolání od myslivců přes různé záchranáře, ochránce přírody, farmáře,... A taky to, že i "obyčejná" výprava do lesa nebo k rybníku může být zážitek a dobrodružství. Díky všem tvůrcům - děti hltaly všechny díly a určitě jste teď během karantény přispěli k jejich už tak pozitivnímu vztahu k přírodě :) Dávám 5* i kvůli dorovnání skóre, ty jedny hvězdy si pořad rozhodně nezaslouží. ()

Reklama

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Pan Jakub Vágner intonací hlasu a celkově mluveným projevem nesedí. Seriál je ovšem (nejen) pro děti báječnou televizní zábavou, která přináší informace, zajímavosti, přírodu a krásu v takové míře, že mu nemohu nepodlehnout. Na TV se díváme doma minimálně, říkám si, že je fajn, že koncesionářské poplatky jdou i na takový projekt... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Závidím dětem, která zažívají dobrodružství se svým průvodcem. Vadí mi ale příliš okatý a mnohokráte zmiňovaný "antipočítačismus", protože podle mého lze najít vyváženost mezi vztahem k přírodě a užíváním moderní techniky. Jinak je hezké, že existují lidé, milující přírodu a snažící vylepšit vztah k přírodě u dnešních dětí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mu to ryby už přestaly brát, poztrácel pruty a návnadou nakrmil na rozloučenou Bučkovou, v každém případě platí, že do přírody s Jakubem Vágnerem nelez. Scénář z jeho kýble žížal je hodně impotentní, sám se pasoval do role průvodce, načež byste po něm hodili udicí s pořádným hákem a odtáhli jej, aby již zmizel z obrazovky. To Pavel Mang ze seriálu Cirkus Humberto je jen o rybí ploutev za ním, pokud jde o maximálně netalentovaný projev. V otřesné intonaci nemá Vágner konkurenci, takže jen těžko se dá vydržet. Naštěstí to jeho plkání s dětmi o ničem má jen v rámci jedné epizody něco k půlhodině. Námět má sice určitý vzdělávací ráz, ovšem dětičky se mu na ty jeho přírodní toulky vykvajznou a pálí to na herních konzolích a tabletech ostošest dál. Takže jen tak dál. Jak jste si je vychovaly, takové je máte. 2/10 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama