Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Recenze (118)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když se zkříží Bahno z Mississippi a Wrestler, vznikne poetikou jižanského amerického nezávislého filmu provoněný The Peanut Butter Falcon. Mám slabost pro tyhle americké nezávisláky od jižanské velké řeky...a tohle je přesně ta originalitou vyčnívající svérázná variace a opravdu příjemný malý velký lidský film... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená americká nezávislá filmařina z vidláckého amerického prostředí v hlavní roli s klukem, který trpí Downovým syndromem. Za ty herecké výkony to ale stojí za to vidět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAKŽE TY JSI ZASRANEJ KRIMINÁLNÍK! UPRCHLÍK. MUŽÍČEK NA ÚTĚKU…“ /// O tom, jak se z retarda a losera stali kámoši jak hrom… Road movie s podivnou dvojicí ve který je potřeba účast Dakoty Mayi Johnson, aby bylo na co koukat. Páč jinak by to byla nuda. Na jednu stranu sympatický, jakože frajer kvůli tomu klukovi…. Na stranu druhou… Příběh naštěstí není jen hodobóžovej, jelikož Tylerovi (jako frajerovi) jde v podstatě vo kejhák, takže je tady aspoň trocha vzrůša. Trocha… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2017 napsala Jessica Bruder, neznám. 2.) Chcu se naučit „atomovej hod“. 3.) Jsem zavřenej v ústavu a chcu ven! 4.)Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jasné, že zomrieš. Ale dôležité je, aby sa o tebe po smrti šírila dobrá historka.“ Ten koniec je nejaký... no, čo ja viem. Ale OK, nech je aký je. Dovtedy super záležitosť s výbornými hercami, ktorí si to zjavne užili. Shiovi LaBeoufovi, nech už vyviedol v živote všeličo (a že toho bolo), bude za tento film všetko komplet odpustené a raz zaň pôjde do neba. Do toho skvelá južanská výprava/atmosféra a scenár, ktorý možno neprekvapí, ale je citlivý, dobre natočený, presvedčivo zahraný a vďaka tomu, že si zvyknete na postavy, tak vám na nich záleží , držíte im palce, užívate si s nimi plavbu, smejete sa s nimi, i sa s nimi dojímate. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přesně co se rýsovalo - fajn příběh dowňáka na cestě se Shiou. Postavy fungují, film poutá jak svojí buddy dvojicí, tak v pro mě vyloženě snové sestavě vedlejších rolí (ft. Yelawolf ♪♫). K tomu soundtrack včetně starých banjo folků, Americana kraj jižanských mokřin, vtipná wrestlingová vsuvka... nějakých superlativ bych se zdržel, spadá prostě do kategorie "malý & pěkný" a za pozornost ano, stojí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný, citlivý snímok, ktorý nijakým spôsobom netlačí na pílu. Páči sa mi tá myšlienka i pointa zároveň, ktorá hovorí jasnou rečou: nech ste kto ste, ľudskosť, život a sny s ním spojené, by mali ísť ruka v ruke. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Mysleli jste si, že nejde natočit feel-good dobrodružný buddy-movie s Shiem LaBeoufem a týpkem s reálnou diagnózou Downova syndromu? Tak to vás Peanut Butter Falcon naprosto uvede v omyl...... jedna z nejlepších amerických komedií za poslední roky. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Stokrát opakované téma, vlastně pohádka, jak se autsider nakonec prosadí. Od počátku je jisté, jak nějak to musí dopadnout, nicméně je docela zajímavé, sledovat klikatici, kterou se autoři ke svému konci chtějí dostat a jak se s jejich záměrem popasují dost dobří herci. Podle skutečného příběhu to nejspíš nebude. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si raz za čas takýto feel good film, ktorý ale zase až tak feel good nie je, ak pôjdeme do dôsledkov, nie je vôbec od veci. Napríklad aby sme si pripomenuli, "čo je v živote najdôležitejšie", že... ale vážne, nedávno som videl fotky Zlatana, ako sa preváža na miliónovom aute po Štokholme a neverím, že si dvojica bezvýznamného kriminálníčka a človiečika s downovým syndrómom neužívala život počas bláznenia vo vode viac. Nehovoriac o samotnom záverečnom wrestlingovom zápase. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Přesně taková ta americká, vidlácká, pěkná podívaná, kterou můžu. Lákadlem Shia, který nezklamal a samozřejmě nádherná Dakota, kterou si v poslední době víc a víc oblibuji. Slušná, dobrodružná, lehce romantická komedie, která ničím neurazí a člověk se u ní trochu odreaguje. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát nevieme pochopiť, prečo nám osud do života nesie rôzne prekážky, či ľudí, ktorí sú celkom odlišní od nás. Veď čo sa už môžeme od nich naučiť. Iba nás rozčuluje, ako nás zdržujú v ceste za svojim cieľom a ich prítomnosť berieme ako ďalšiu facku od života. A pritom iba potrebujeme, aby sa stalo niečo, čo nám otvorí srdce. Kedy si opäť potvrdíme, že náhody neexistujú a že tie zblúdilé duše prišli do našich životov iba preto, aby sa aj tie naše stali celistvými. Chlap s downovým syndrómom a Shia LaBeouf ako neúplný článok bez svojho milujúceho brata vám ponúkajú prenádhernú road movie, pri ktorej sa budete po celý čas usmievať. A vaše srdce sa bude liečiť od všetkého, od čo potrebuje. Je to zvláštny pocit, keď vám oči chcú plakať, no ústa napriek tomu ostávajú doširoka roztiahnuté... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Peanut Butter Falcon" je jeden nádherný film. Skutočne skvelá práca Tyler Nilson a Mike Schwartz. Prekvapivo to na mňa zapôsobilo viac, než som čakal. Sú tu aj elementy, ktoré ale na mňa nefungujú. A kde je to hlavne cítiť? Pre mňa v Tylerovom príbehu. Shia LaBeouf je vynikajúci, no uteká pred gangstrami a násilníkmi, ktorí od neho vymáhajú prachy a počs filmu sa tu budú miestami objavovať. A kedykoľvek sa zjavia, tak vtedy film prestáva byť zaujímavý. Keby ich dali odtiaľ preč, myslím si, že by to bolo absolútne fantastické. Lebo úprimne, všetko ostatné vo filme je vynikajúce. Tyler A Zak sú vynikajúca dvojica a fungujú na 100%. Takto si predstavujem zobrazenie priateľstva. Je v tom absolútne všetko. Prejde to svojim vývojom, no výsledok je skvelý. Vždy som sa pri ich spoločných scénkach usmieval. Rovnako skvelá je aj Dakota Johnson. Má tu celkom zaujímavú rolu a keď sa k tomuto dobrodružstvu pridá, myslím si, že nič viac nebolo treba. Je to veľmi milé, je to vtipné, je to dramatické, je to silné a funkčné. Ku koncu je tu niekoľko vynikajúcich momentiek. Najmä keď si Zak splní svoj sen a konečne sa dostane do ringu. Bude to mať skutočne fenomenálne finále. To vám zaručujem. Plus vynikajúci je vo filme aj Thomas Haden Church. V role, ktorá mu maximálne sedí a dáva tomu veľkú dávku srdca. Neviem čo viac povedať. Vyzerá to skvele, postavy sú skvelé a ich vzťahy sú skutočne krásne zachytené. Som zvedavý, s čím prídete nabudúce páni. Hodnotenie: A ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak milá komedie o nespoutanosti downovym syndromem trpícího muže, který má svůj sen a nic ho nezastaví si ho splnit, když v tom mu přijde do cesty někdo, kdo potřebuje jeho pomoc a zároveň kdo začne mít natolik rád, že mu pomůže splnit si svůj sen zápasníka wrestlingu. Strašně příjemný filmek na sobotní páteční večer na vypnutí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takže, retardovaný Zack ujde z ústavu dementov, aby si splnil svoj sen a stal sa wrestlerom. To samozrejme dáva zmysel, veď väčšina wrestlerov naozaj vyzerá, ako by ušli z blázinca. Nakoniec na moje prekvapenie sa z filmu stal celkom príjemné a miestami vtpné posedenie, kde sa snaží byť silne tlačený námet ľudskosti. Herci tiež príjemne prekvapili. Dakota mala menej opuchnuté oči ako zvyčajne a aj LaBeouf vyzeral, že drogoval tentokrát trochu menej. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Člověk by potom skoro až chtěl zase věřit v lidskost, pochopení a lásku. Ale i když je svět hlavně dnes úplným opakem a scénář filmu je jen naivní iluzí a snem, i přesto že jsem od přírody pesimista, cynik a dobytek, tak ten zbytek duše ve mě jim přál každý zážitek, každou ulovenou rybu, každého hodného wrestlera, každého dobrého prodavače, každý vánek větru, každý hřejivý dotek písku, každý kousek boha, lok domácí pálenky a hlavně každý úsměv sladké Dakoty. Shia LaBeouf vyrostl z Hollywoodského spratka do rozervaného charakterního boha. Na takový film jsem už nějaký pátek čekal. Díky. 100%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vřelý buddy film, pohádka o přátelství a osobním růstu. Sladký, něžný, jednoduše laskavý a zábavný portrét nepravděpodobného přátelství. Je to to až bláznivé, ale život je bláznivý také. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jsou nálady, kdy člověku dobře padne pěkný film, který je jakýmsi milým mazlíčkem, příjemným společníkem, úsměvným pohlazením, dojemným zamyšlením, inteligentním pojetím a jako celek předčí má očekávání svou čistotou, přímostí i koncem, který si strašně přeji. V tomto případě ideální film na večer, kdy nám zemřel všemi milovaný bílý chrt. Člověk je na sračky, čili by se dalo říct: neobjektivní. Nikoli. Tohle je moc povedený film, který nepřehlédněte. Zasmějte se u něj stejně, jako jsme se z celého srdce smáli včera večer my. ;) ()

Reklama

Reklama