Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takže, retardovaný Zack ujde z ústavu dementov, aby si splnil svoj sen a stal sa wrestlerom. To samozrejme dáva zmysel, veď väčšina wrestlerov naozaj vyzerá, ako by ušli z blázinca. Nakoniec na moje prekvapenie sa z filmu stal celkom príjemné a miestami vtpné posedenie, kde sa snaží byť silne tlačený námet ľudskosti. Herci tiež príjemne prekvapili. Dakota mala menej opuchnuté oči ako zvyčajne a aj LaBeouf vyzeral, že drogoval tentokrát trochu menej. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Stokrát opakované téma, vlastně pohádka, jak se autsider nakonec prosadí. Od počátku je jisté, jak nějak to musí dopadnout, nicméně je docela zajímavé, sledovat klikatici, kterou se autoři ke svému konci chtějí dostat a jak se s jejich záměrem popasují dost dobří herci. Podle skutečného příběhu to nejspíš nebude. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát nevieme pochopiť, prečo nám osud do života nesie rôzne prekážky, či ľudí, ktorí sú celkom odlišní od nás. Veď čo sa už môžeme od nich naučiť. Iba nás rozčuluje, ako nás zdržujú v ceste za svojim cieľom a ich prítomnosť berieme ako ďalšiu facku od života. A pritom iba potrebujeme, aby sa stalo niečo, čo nám otvorí srdce. Kedy si opäť potvrdíme, že náhody neexistujú a že tie zblúdilé duše prišli do našich životov iba preto, aby sa aj tie naše stali celistvými. Chlap s downovým syndrómom a Shia LaBeouf ako neúplný článok bez svojho milujúceho brata vám ponúkajú prenádhernú road movie, pri ktorej sa budete po celý čas usmievať. A vaše srdce sa bude liečiť od všetkého, od čo potrebuje. Je to zvláštny pocit, keď vám oči chcú plakať, no ústa napriek tomu ostávajú doširoka roztiahnuté... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Vtipný, smutný, dojemný a k tomu hrozně moc fajn film, při kterém jsem měl úsměv na tváři. Shia LaBeouf mi udělal po dlouhé době radost, vidět ho byl dobrý pocit, jelikož jsem tohohle herce měl vždycky rád. Hlavně proto, že hrál v Transformers, což je série, která je se mnou od dětství a mám ji v srdci. Shia měl ve svém osobním životě problémy, ale vypadá to, že už je na tom dobře. Ano vím, že pořád natáčel filmy, ale za tu dobu co s ním něco bylo, jsem nic neviděl, a proto jsem byl rád, že ho tady vidím. Ale teď zpátky k filmu. Příběh filmu pojednává o Zakovi, který má Downův syndrom. Ten se chce setkat se svým hrdinou Salt Water Redneckem. Což je profesionální wrestlingový zápasník. Zak se chce stát profesionálním zásníkem, a tak uteče z ústavu, kde do té doby žil. Při cestě potká Zak Tylera, jehož život je jedno velké dobrodružství, drobný krimálník, který je právě na útěku. Od té doby začíná zábavná a dojemná buddy movie, která je ve všech směrech hrozně fajn. Je to pěkně natočený film, který ani na chvíli nenudí. Já tyhle filmy můžu a tenhle mě opravdu bavil. Ano má to směšné momenty, ale vůbec to nevadí, hlavní je, že je to zábavný a nenudí to. Rozhodně doporučuji všem ke shlédnutí. Určitě nebudete litovat. :) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, ale upřímně jsem měl z tohoto filmu velké obavy, neboť pokud jsem věděl, že zde má ztvárnit hlavní roli herec s Downovým syndromem, nechci být za nějakého idiota s předsudky, ale prostě jsem tomu snímku nevěřil. O to víc jsem z výsledku ovšem nakonec překvapen a potěšen, jelikož ten kluk si s onou hereckou výzvou poradil kurevsky na výbornou a je tu prostě skvělý. To se dá ale konstatovat i o všech ostatních hercích, kteří svými civilními výkony jen přispěli k celkovému velice příjemnému dojmu z této originální a milé podívané, jenž právě především trefně a efektně nakopává zadky všeobecným předsudkům, kterými jsem vůči tomuto filmu z počátku oplýval i já, což se studem nyní i přiznávám. Každopádně, Burákový sokol je určitě jiný film, který jistě neuspokojí popcornožrouty, které nemá v podstatě čím zaujmout, zato vnímavější divák se širším obzorem bude jistě spokojen, jelikož se jedná o takový mini road trip, žánrově spadající zhruba někam mezi odlehčená dramata, podstatné nicméně je zmínit, že krom skvělého castingu tu dominují ještě parádní atmosféra amerického jihu a působivé emoce, ztvárněné v podobě upřímné lidskosti a tolerantnosti. Samotná zápletka pak přináší sice na první pohled jednoduchý příběh, ovšem vnímavější divák si v něm najde mnoho hlubokých a pravdivých vjemů, čímž pak nabírá na poctivé síle a odkazu. Burákový sokol je zkrátka milá, příjemná, nesobecká podívaná, u které věřím, že si jí spousta diváku opravdu upřímně oblíbí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama