Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

Aky 

všechny recenze uživatele

Stokrát opakované téma, vlastně pohádka, jak se autsider nakonec prosadí. Od počátku je jisté, jak nějak to musí dopadnout, nicméně je docela zajímavé, sledovat klikatici, kterou se autoři ke svému konci chtějí dostat a jak se s jejich záměrem popasují dost dobří herci. Podle skutečného příběhu to nejspíš nebude. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době fajnová roadmovie. Pár úsměvných příhod. Zajímavý cíl cesty. Příjemné postavy. Dakotě to zde moc sluší a Shia je správňácky spustlý. No a i postižený (nebo nemocný, co já vím, jak se "má" down označovat) Zack si brzy získá divákovy sympatie, když se nestydí vystavovat na odiv své pupkaté tělo jen v mokrých slipech. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak milá komedie o nespoutanosti downovym syndromem trpícího muže, který má svůj sen a nic ho nezastaví si ho splnit, když v tom mu přijde do cesty někdo, kdo potřebuje jeho pomoc a zároveň kdo začne mít natolik rád, že mu pomůže splnit si svůj sen zápasníka wrestlingu. Strašně příjemný filmek na sobotní páteční večer na vypnutí. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený feel good film, kterému nechybí srdce. Režisérská dvojice Tyler Nilson a Mike Schwartz odvedli moc dobrou práci. Jejich režie je sympatická, zbytečně se nehraje na city a je to ve výsledku hodně osvěžující podívaná. Velmi tomu pomáhají herecké výkony herců, kteří jedou na maximum. Shia LaBeouf hraje skvěle a naprosto s přehledem dokazuje proč je jedním z nejtalentovanějších herců současnosti. Dakota Johnson je super a není zde jen hezkou tvářičkou. A Zack Gottsagen předvádí hodně silný výkon a krade si spoustu scén pro sebe. Film má parádní atmosféru, zajímavé a neokoukané prostředí (něco jako film Mud) a dobrý neurážející příběh. Je to trochu předvídatelné, ale to ničemu vůbec nevadí. Pokud to neznáte, tak tomu dejte šanci. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná road movie, která mi připomněla jak moc mám tenhle žánr rád a jak moc mi tu něco takového chybělo. Není to úplně komedie (i když jsem se párkrát ze srdce zasmál), ale proste pěkně "hřejivé" a celkem i optimistické. Herecké výkony jsou jednoduše bezvadné a Zack to potom pochopitelně válcuje. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)
  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama