Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemrtvá dívka Mina (Nadia Alexander) potká jednoho dne slepého chlapce Alexe (Toby Nichols) a rychle se s ním skamarádí. Oba jsou totiž obětmi zneužívání a přátelství jim dodává víru v lepší zítřek. K začátku nové etapy života ale budou muset jít přes mrtvoly. (torture666)

Recenze (22)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po slibném rozjezdu se to změní v naivně pojmutou a poměrně nudnou báchorku o outsiderském přátelství dvou hodně ublížených dětí, splatterovsky se mstících dospělému světu. Jakože ne hromadně a záměrně, ale když je při putování lesem a hledání sebe sama potřeba. Horor, který byl nejspíš zamýšlen taky jako sociální drama (Ať vejde ten pravý), ale díky blbým dialogům, laciným maskám a celkově slabé režii se k němu pouze nešikovně přiblížil. [Sitges FF] ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem produkce Rakousko, to bude SHIT. No a měl jsem pravdu. Vůbec jsem nepochopil, proč Mína může žrát jen lidské maso? A pokud umřela, proč se z ní stalo zombie? Celkově je ten film o ničem. Ztráta času. 🤮 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Unesený, týraný a oslepený chlapec sa spriatelí so zneužívanou zombie holkou po tom, čo tá hneď na začiatku odrovná jeho únoscu. Začiatok sa mi páčil, potom je to už skôr mierne romantická konverzačka a prechádzka po lese, ktorú oživujú vlastne len náhle vstupy vedľajších (dospelých) postáv. Tie väčšinou končia fatálne, pretože malá zombica sa snaží svojho slepého kamaráta brániť stoj čo stoj. Napriek tomu je to ešte spomalenejšie ako som čakal. Záver úplne mimo - priemer. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jeden slepej, druhá mrtvá a jak si to spolu šlapou cestou, necestou, polem, nepolem. Slepejš mě lehce sral a na místě tuhý Miny bych ho občas navedla palicí přímo do stromu, aby se mu rozsvítilo, každopádně Mina je plná soucitu a pokud zrovna nezabíjí koho může, tak by se samou láskou rozdala. Celkem dlouho mi vrtalo hlavou proč si z Alexe neudělá sváču a místo toho ho s sebou tahá jak trestanec kouli na noze, no nakonec jsem jí pochopila. Zavřená v baráku na samotě u lesa byla už dost dlouho, plyšovej medvěd je sice bezvadnej kámoš, ale moc toho nenakecá a tak proč nevzít zavděk slepým retardem od kterýho maximálně hrozí, že během vašeho spánku odejde někam do prdele protože nenajde po nočním vychcání cestu zpátky do jeskyně. Navíc díky tomu, že vidí hovno, se Vám zaručeně nebude smát kvůli Vašemu vzhledu. Každopádně, že nakonec z něj Mina doslova vykvete do krásy, to sem nečekala a po tomto mocném šuku jsem jen čekala kdy on začne vidět a bude z nich zcela legitimní párek zdravých dětiček. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A skutočne. "Let the Right One In" na zombie variantu, ktorá púta najmä v úvodnej pol hodinke, či pár ojedinelými pasážami, ktoré mierne preberú z polo spánku. Rád by som dal "tri", no nakoniec, sa bohužiaľ aj tak ulakomím, lebo pôsobiť sympaticky iba vďaka námetu, skrátka nestačí .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mne příjemné překvapení, pro většinu diváků spíše nepříjemné. Chladné vyprávění o bolestech života je předkládáno bez cukrkandlů a sentimentu. Sychravý les, pomalu se rodící vztah mezi dvěma, kterým život ukázal tu nejtemnější stranu. Osobně bych si netroufal používat označení zombie dívka, jelikož neodpovídá tomu, jak jsou nemrtví v současné době zobrazováni. Ba co víc, dle mne Mina vůbec mrtvá nebyla a není. Současně lze její metamorfózu chápat symbolicky - ze stavu odlidštění se postupně navrací do původní podoby. I přes zdánlivě pomalé tempo mi snímek rychle utekl, jelikož jsem v něm cítil permanentní napětí. Starý dům v Ďáblově údolí tvořil společně s lesem tajemnou kulisu. A co se týká tajemství, tak většina jich je nakonec zodpovězena. Jinak zde zařve poměrně dost lidí a lidské hyeny, kterým ve skutečnosti ani nejde o záchranu chlapce, ale o slušnou sumu, kterou za jeho nalezení dostanou, jsou po právu potrestány. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Práce prý polidštila opici, cereálie polidštily zombici." Nejprve kvízovou otázku za 10 lidožravých bludišťáků: Co je potřeba ke vzniku sympatické adolescentní zombice? A) virus z Číny, B) virus z Rakouska, C) otčím prznitel. A hned taky varování pro vilné otčímy: Jsou-li vám prsty drahé, nestrkejte je do své drahé... nevlastní dcerunky v rozpuku, sic skončí u ní v žaludku! Docela jsem si to užil. Zajímavý hokus pokus o melancholickou (a)sociální baladu o zneužívání, oslepování, pálení zapalovačem a podobných hrátkách dospělých monster vůči bezbranným tvorečkům. Ochuceno krví a syrovým lidským masem, okořeněno pětihvězdičkovým záhadným čulibrkem Stockingerem v úvodu a vonící po pečených očních bulvách jinocha-otroka, který se "teprve učil pravidlům". Zpraseno nemastným, neslaným a mdlým závěrem. A nevyužitým potenciálem Miny, navíc bez jediného vykouknutí polidštěných kůzlátek. Škoda. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vcelku divná záležitosť z rakúskej produkcie, ktorú možno do zombie subžánru zaradiť naozaj iba okrajovo. Podivnosť tohto svojbytného hororu mi v konečnom dôsledku vôbec neprekážala, skôr mi však vadili nezodpovedané otázky, ktoré po skončení filmu zostali visieť vo vzduchoprázdne. Popravde som úplne nepochopil pohnútky konania niektorých ústredných postáv či príčinu metamorfóz hlavnej hrdinky a moc som nepobral ani s tým spojené nadprirodzené pozadie príbehu... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dojemný a nádherně temný příběh o přátelství mezi masožravou dívkou a slepým chlapcem prchajícími před lidmi, policií i vlastními životy. Navzdory své komornosti film docela nešetří mrtvolami. Úžasná úvodní dvacetiminutovka s mužem. Dobře zpracovaný příběh v podstatě o vykoupení. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Směšný opičák, nechvalně mně povědomý z jistého gigablbého rakouského čoklího seriálu, naštěstí brzy z obrazovky zmizí jako zlý sen. Ale ani potom není o mnoho líp, zaujme několik vcelku ucházejících kanibalských scének, ale jinak se jedná o dost nešťastnou fúzi rádoby dojímavého sociálního dramatu o zneužívaných týnejdžrech a alternativního zombie horroru. Vlastně jen horroru, ta holka je hodně nedomrlá zombice... Na druhou stranu její výkon se mi docela zamlouval, namaskovaná byla slušně, plus body za neotřelost a originalitu... teda pokud to nejsou synonyma, mám z toho divnýho filmu teď v hlavě nějakej guláš. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud by film zůstal v rovině "dvě děti prchají lesem a krosí všechny dospělé, které potkají", bylo by to OK. Gore se mi jevilo celkem solidní a holčičí maska, byť mohla být trochu vymazlenější, také ušla. Jenže filmaři si zvolili i druhý pohled, ve kterém se hlavní hrdinka snaží znovunalézt sebe samu a tady silně tápali, což se odráželo především na mizerných dialozích. A těch tu byla fůra. Jinak pokud se těšíte na Markovisce, tak ten se tu objeví tak na pět minut. Průměr. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I když bych měl asi výtky k jisté nedořečenosti, The Dark se mi svou komorní zápletkou o vykoupení dost zamlouval. Co Justin P. Lange absolutně nedává v hororové rovině (a potvrdily to bohužel jeho následující filmy), to mu funguje v rovině dramatické - pokud má k dispozici neokoukaný námět. I přes všechnu tu temnotu a krev je to více než horor taková milá romance neromance a melancholická metafora o dostávání se z vlastních traumat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když snímek „The Dark“ nekončí vyloženě pozitivně, měl jsem z něj pocit, že najednou došlo k něčemu zvláštnímu. Začátek filmy je čirá temnota, skoro neprostupná, ale na konci už je to takové jemnější, lidštější, má to v sobě něco málo pozitivního. Ne moc, opravdu jen málo, ale byl do zajímavý přerod. Celý jeho průběh byl velmi bolestivý, ale divácky jednoznačně zajímavý. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Únosca Josef Hofer, ktorý drží v zajatí mladého Alexa Whitmana netuší, že sa počas svojej svojej zastávky pri Diablovej nore stretne s niekým, kto jeho zločiny tými svojimi zatieni. Alex sa tak za pomoci dievčaťa menom Mia vydáva na cestu naprieč lesom a v stopách im sú ľudia, ktorých motivuje hlavne finančná odmena (hádam američania nepôjdu pomáhať hľadať zmiznutého chlapca zdarma) za nájdenie chlapca či únoscu. Mia vďaka zneužívaniu v minulosti ma tiež svoje dôvody prečo neverí dospelým a tak sa dvojica rýchlo spriatelí a spolu sa vydajú na cestu, ktorej cieľ nevedia ani oni dvaja. To je také čsfdácke, keď užívateľ skopíruje obsah filmu z imdb a cez translator vďaka chabým znalostiam angličtiny ho preloží takmer navlas rovnako a podpíše sa pod to svojim nickom. A teraz má na obsah autorské práva :-D. To iba tak, na okraj. Film je na míle vzdialený klasickému hororu, nakoľko ani samotná Mia nie je nejakou klasickou zombie ale skôr dievčaťom zo Pomsty znásilnenej, ibaže v mladšom vydaní. Sľubný úvod sa v priebehu filmu zmení skôr na romancu v štýle Nech vojde ten pravý, v ktorom nemŕtve dievča chráni šikanovaného chlapca. Pridajme k tomu povinnosť ako páchateľa vykresliť kresťana modliaceho sa akúsi modlitbu ( úplne zbytočne vsadené do deja) a máme brainwashing určený mladšej generácii v celej svojej kráse. Teda, vidieť 2500 filmov a v žiadnom z nich nie je páchateľom únosov či zneužívania dieťaťa Žid alebo Moslim je také...Progresívne, skoro ako bratislavská kaviareň. Treba však povedať, že film mal svoje čaro, kedže podobné kúsky nevznikajú každý deň celkom to poteší, ale v žiadnom prípade neočakávajte horor v pravom ponímaní tohto žánru. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Poněkud bizarní pohádka (pohádka, nikoliv horor). Útěšné, předvídatelné dílko s lehkou pachutí morálního nevkusu (ale, ale... opravdu vynáším soud tohoto druhu? – chci říci: skutečně je nezbytně nutné trpět beyond life & death, aby se vyjevilo, že... atd.?). ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Film začíná více než slibně, "Stockinger z Komisaře Rexe" ujíždí na místo Devil's den s týraným a slepým Alexem v kufru. Najde starý baráček, kde ovšem již žije zombie slečna Mina, která si se "Stockim" poradí a poté najde Alexe v kufru a pak ... jdou a jdou lesem a něják se postupně skamarádí .... no a pak je konec a je to. Nějáké vyvrcholení není, pointa není a nejzajímavější vlastně byly flashbacky. 2* za sympatické herce a úvodních 25 minut. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Pejsek s Kočičkou opět vařili dort, a tentokrát u našich jižních sousedů... A pro jistotu do mixéru a šlehače přidali snad z každého nepovedeného snímku o Nesnesitelné lehkosti bytí mladistvých, kteří vyprávějí Život, to je skutečné drama, a k tomu si přikusují svačinu poněkud méně čerstvého masa z Kosteleckých uzenin, v duchu i slovně u přežvykování prosíce: Ať vejde ten pravý... Ne, takto prosím ne! Nikoli zdárný pokus o vytvoření hororu, leč snaha o sociálně-psychologické drama zahalené velmi proděravělým hávem hororu... Inu, nepotěšili jste mne. A ani já vás nepotěším, sousedé z Rakous... 20% a nehodlám se k tomuto více vracet.... ()

Reklama

Reklama