Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemrtvá dívka Mina (Nadia Alexander) potká jednoho dne slepého chlapce Alexe (Toby Nichols) a rychle se s ním skamarádí. Oba jsou totiž obětmi zneužívání a přátelství jim dodává víru v lepší zítřek. K začátku nové etapy života ale budou muset jít přes mrtvoly. (torture666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I když bych měl asi výtky k jisté nedořečenosti, The Dark se mi svou komorní zápletkou o vykoupení dost zamlouval. Co Justin P. Lange absolutně nedává v hororové rovině (a potvrdily to bohužel jeho následující filmy), to mu funguje v rovině dramatické - pokud má k dispozici neokoukaný námět. I přes všechnu tu temnotu a krev je to více než horor taková milá romance neromance a melancholická metafora o dostávání se z vlastních traumat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud by film zůstal v rovině "dvě děti prchají lesem a krosí všechny dospělé, které potkají", bylo by to OK. Gore se mi jevilo celkem solidní a holčičí maska, byť mohla být trochu vymazlenější, také ušla. Jenže filmaři si zvolili i druhý pohled, ve kterém se hlavní hrdinka snaží znovunalézt sebe samu a tady silně tápali, což se odráželo především na mizerných dialozích. A těch tu byla fůra. Jinak pokud se těšíte na Markovisce, tak ten se tu objeví tak na pět minut. Průměr. 50% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Směšný opičák, nechvalně mně povědomý z jistého gigablbého rakouského čoklího seriálu, naštěstí brzy z obrazovky zmizí jako zlý sen. Ale ani potom není o mnoho líp, zaujme několik vcelku ucházejících kanibalských scének, ale jinak se jedná o dost nešťastnou fúzi rádoby dojímavého sociálního dramatu o zneužívaných týnejdžrech a alternativního zombie horroru. Vlastně jen horroru, ta holka je hodně nedomrlá zombice... Na druhou stranu její výkon se mi docela zamlouval, namaskovaná byla slušně, plus body za neotřelost a originalitu... teda pokud to nejsou synonyma, mám z toho divnýho filmu teď v hlavě nějakej guláš. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vcelku divná záležitosť z rakúskej produkcie, ktorú možno do zombie subžánru zaradiť naozaj iba okrajovo. Podivnosť tohto svojbytného hororu mi v konečnom dôsledku vôbec neprekážala, skôr mi však vadili nezodpovedané otázky, ktoré po skončení filmu zostali visieť vo vzduchoprázdne. Popravde som úplne nepochopil pohnútky konania niektorých ústredných postáv či príčinu metamorfóz hlavnej hrdinky a moc som nepobral ani s tým spojené nadprirodzené pozadie príbehu... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když snímek „The Dark“ nekončí vyloženě pozitivně, měl jsem z něj pocit, že najednou došlo k něčemu zvláštnímu. Začátek filmy je čirá temnota, skoro neprostupná, ale na konci už je to takové jemnější, lidštější, má to v sobě něco málo pozitivního. Ne moc, opravdu jen málo, ale byl do zajímavý přerod. Celý jeho průběh byl velmi bolestivý, ale divácky jednoznačně zajímavý. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama