Reklama

Reklama

USA, 2018, 10 h 32 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Richard Coyle, Lucy Davis, Tati Gabrielle, Michelle Gomez, Ross Lynch, Miranda Otto, Bronson Pinchot, Jaz Sinclair, Sarah-Jane Redmond (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze (24)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Super stylová čarodějnická záležitost, která pojala Sabrinino jméno opravdu originálním způsobem, který jsem v seriálové podobě velice vřele uvítala. První díl sice rozpačitý, ale od druhého už to vzalo sešup a každá epizoda byla charakteristická svou zápletkou a jednotlivé příběhy byly většinou zdárně dotáhnuty až do konce. Od vizuálu, přes výpravu, kostýmy, prostředí až po herecké obsazení je to opravdu na špici a všechny díly byly nadprůměrné a zábavné. Jednu hvězdičku si ale zatím schovám pro sebe, protože mám takové tušení, že druhá série bude této jistě konkurovat. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytilo ma to vlastne až počas finále. Ani neviem prečo som mal celý čas zo seba pocit, že už som na takýto seriál starý, a obľúbiť som si tiež dokázal iba Sabrinu. Možno ešte Mirandu Otto, tá vždy poteší. A vo finále som podlahol. Akokoľvek to vyznie povrchne, najviac ma bavilo modrofialové nasvietenie záverečnej bitky. Ten seriál má štýl. Má atmosféru a hromadu chuťoviek. Nejaký čas u mňa viedol spánkový démon, neskôr finále prebilo všetko a ten štvrťsekundový splatterový záber na Lilith tomu nasadil korunu. “Bonusová” záverečná časť tiež potešila. Minimálne druhú sériu si asi ešte pozriem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Doufám, že tvůrci v následující řadě dokončí několik slibných zápletek, které tady nejprve rozehráli (hlavně pobodaného z prvních epizod), ale pak jim na ně kvůli důležitějšímu dění nezbyl čas. Jinak nemám téhle nové Sabrině vlastně co vytknout, protože mě ten žánrový mix, v němž si přijdou na své milovníci teen žánru, hororu i parodie, velmi bavil. Kiernan Shipka je v titulní roli kouzelná (nebo spíše čarovná), no a Lucy Davis a Miranda Otto jsou coby její tety stoprocentní jistota. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálu „Chilling Adventures of Sabrina“ je velmi příjemná v tom, že vlastně pořádně nevíte, co máte očekávat, nevíte, jak se postavy v příběhu vyvinou, jak se vyvine samotný seriál, jestli bude něčím drsnějším, anebo to bude teen. Seriál „Chilling Adventures of Sabrina“ se drží na pomezí. Erotické scény jsou tu až trapné, ale pokud jde o drsnost... No, to je jiná. A navíc je to cool. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas není od věci zkusit něco mladého, dravého, nadějného. Nepředpokládal jsem, že tady bude odkaz na devadesátkovej seriál, u kterého jsem se tak bavil, ale doufal jsem, že by to tady u mě mohlo uspět. Nakonec se ale tak úplně nestalo. A to ani přesto, že jsem se poměrně záhy nadchnul pro hlavní postavu, kterou zde hraje Kiernan Shipka. Když jsem zjistil, že její dědeček byl ze Slovenska, okamžitě jsem zajásal. Tohle mě vždycky pohladí na srdci. Tohle, ale i fakt, že Kiernan vypadá jako Hermiona před patnácti lety. Skutek ale utek. Tohle je čiré young adult, kde se chválí satan, po plátně běhají upíři a každou chvíli čujete nějakej ten lesbickej a gay románek. No a co byste řekli, jsou tam a je jich hodně. Pokud chcete zažít LGBT upíra nebo vlkodlaka, tak směle do toho. Já už jsem na tohle asi fakt starej. Hororové prvky ale pěkné a osmdesátková atmosféra spolu se soundtrackem také super. Scénář to ale celý posral do kytek. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa Kiernan Shipka dozvedela, že sa v tejto epizóde objaví jej mladšia verzia, poslala hneď tvorcovi správu, v ktorej bola jej fotka s Mckennou Grace. Pripísala, že ju musí do seriálu obsadiť, pretože vyzerajú ako dvojníčky. Mckenna s ponukou okamžite súhlasila. (Marceloo)
  • V epizodě je detailní záběr na sirénu varující před tornádem. Jedná se odkaz na film Silent Hill (2006). Záběr je prakticky identický, včetně tónu samotné sirény. (Rubicon)

Reklama

Reklama