Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (107)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mi ta Sabrina Spellmanová vlezla pod kůži, to se musím přiznat. Nemastný, neslaný začátek, ale jak se blížil poslední díl, přistihl jsem se při něčem hrozném. Že totiž nepoužívám rychloposun, při některých nudnějších scénách a sleduju pěkně od začátku, až do konce. Přesně ta situace, kdy se z ošklivého kačátka vyklube solidní káča a Vám je pak líto dát si ji se zelím a knedlíkem. Vůbec mi nevadila lehká překombinovanost a dva palce nahoru zvedám za obě tety. Jedním slovem rozkošné, což platí hlavně o "Eowyn", která sice zestárla a přibrala, ale jiskru a smysl pro opravdu černý humor má pořád, což se mi asi líbilo úplně nejvíc. Takže jo, čistě za sebe můžu doporučit, není to určitě top pecka, ale solidní věcička, která tu a tam, jednou za čas rozhodně neuškodí. Sláva Satanovi! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Společně s tímto, Scottem Pilgrimem a Walking Dead je to jasný důkaz toho, že komiksové adaptace zřejmě rád mám, jen mě nezajímají superhrdinové. Na první pohled moc krásně udělaná adaptace, kde se z tradičně karikaturně ztvárněných satanistů stávájí fully fleshed-out lidé se sny a problémy (Addams Family, anyone?). Vizuály zmáknuty na jedničku, jak už jsem u seriálů z produkce Netflixu zvyklý, dokonce odstranili i klasický neduh v podobě toho, že ze seriálů se stávají dlouhé filmy. Zde je sice seasonal story arc přítomný, ale epizody jsou skutečně epizodní a určitou narativní strukturu dodržují. Klasickou televizní Sabrinu mám nakoukanou, byť už jsem stihl většinu zapomenout, ale casting oproti staré verzi je skvělý, i včetně Richarda Coyla, kterého jsem dosud znal z role úplně opačného typu postavy Jeffa Murdocka z Párování. Sabrina obsazená i zahraná na jedničku se všemi pubertálními negativními stránkami a (ne)zdravou dávkou sebevědomí a la "Why must you always insist that the universe grant you special privileges?" (zmínil bych i jednu vynikající scénu z 10. epizody, ale to by byl velký spoiler). Na jednu stranu mi chybí ta nebojácná a kouzlící Sabrina z pilotu, na druhou stranu tropa "zlomit hororem člověka, který je nebojácný a plný sebevědomí" je jedna z mých oblíbených, takže to mě až tak netrápí. Dokonce mě ani netrápilo "girl power" poselství. Co mě však trápilo a trápit bude pořád je nekončící infodump od postav postavám, které by dané informace měly dávno znát. A není to proto, že by to tvůrci nevěděli, o čemž svědčí jasný lampshade hanging v podobě věty: "Thank you for stating the obvious, Hilda." ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsou dost slibné, a i přes množství nelogičností a klišé jsem se tak nějak rád nechal unést tou hororově-pohádkovou atmosférou, už jen kvůli slabosti pro dané téma (čarodějnice mi vždycky naháněly hrůzu). Jenže epizoda od epizody je seriál slabší a slabší, ty logické lapsy už se nedají přehlížet ani když se člověk otočí zády k obrazovce a v neposledku se časem vytratily i poslední zbytky mé sympatie k hlavní postavě. Ten nápad převrátit klasický sitcom do vážné "dospělejší" roviny mi přišel docela fajn, problém ale je, že nová inkarnace Sabriny se bere až příliš vážně na to, jaká je to vlastně pitomost. Takže teď už jen trochu váhám, jestli to stojí za to dokoukat s tím, že finální verdikt bude velice pravděpodobně mnohem horší anebo raději ušetřit čas. Moc dobrý výsledek to každopádně není. 4/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický sitcom prerobený na jeho temnejšiu variantu, a bez toho sitcomu samozrejme. Aj keď občasný humor by sa tu našiel. Škoda, že to nemalo lepšiu herečku v hlavnej úlohe. Kiernan Shipka to proste herecky nezvládla podľa mojich predstáv. Rovnako ako celok mi to prišlo dynamicky nevyrovnané, sú tu síce pekné scény, ktoré dýchajú napätím a hororovým mystériom, no žiaľ tu sú aj dlhé nezáživné pasáže, pri ktorých divákovi klipkajú oči. Koniec však našťastie v tomto smere mnohé zlepšil. Tak uvidíme ako druhá séria, možno bude lepšia ako táto prvá, šancu tomu dám. Priemer. 60/100 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál určite nepatrí medzi tie najlepšie čo som videla, hlavne vďaka nevýraznej druhej sérií, ktorá ma nudila. Ale zachránila to prvá slušná séria. Sabrina tak možno v tretej serii pôjde do pekla zachrániť svojho známeho. A uvidíme či to bude stačiť. Alebo príde ďalšie sklamanie ako druhá séria ? 4* ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • V původní komiksové verzi „Archie Comics“ je Hilda (Lucy Davis) tou přísnější z obou tet, ovšem v seriálu jsou tyto povahy prohozené a přísnější je teta Zelda (Miranda Otto). (hansel97)
  • Kiernan Shipka měla dlouhé hnědé vlasy, když se poprvé dostavila na konkurz pro Sabrinu. Byla požádána, jestli by si pro příště nemohla nechat své vlasy zkrátit a obarvit na blond. Poté, co tak učinila, získala vysněnou roli. Oproti tomu Ross Lynch, ten si měl své blond vlasy přebarvit na hnědo. Podle producentů by se jeho barva jinak tloukla s barvou jeho herecké kolegyně. (Kacitr)

Reklama

Reklama