Reklama

Reklama

USA, 2018, 10 h 32 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Richard Coyle, Lucy Davis, Tati Gabrielle, Michelle Gomez, Ross Lynch, Miranda Otto, Bronson Pinchot, Jaz Sinclair, Sarah-Jane Redmond (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze (24)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Moderní a komiksem inspirované pojetí je řádně krvavé, temné a občas šíleně ulítlé.. a funguje to. Jen je škoda, že se tvůrci občas točí v kruhu a postavy jsou napsané hrozně černobíle. Rozhodně jde ale o podařený počin a budu bedlivě sledovat nadcházející série. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas není od věci zkusit něco mladého, dravého, nadějného. Nepředpokládal jsem, že tady bude odkaz na devadesátkovej seriál, u kterého jsem se tak bavil, ale doufal jsem, že by to tady u mě mohlo uspět. Nakonec se ale tak úplně nestalo. A to ani přesto, že jsem se poměrně záhy nadchnul pro hlavní postavu, kterou zde hraje Kiernan Shipka. Když jsem zjistil, že její dědeček byl ze Slovenska, okamžitě jsem zajásal. Tohle mě vždycky pohladí na srdci. Tohle, ale i fakt, že Kiernan vypadá jako Hermiona před patnácti lety. Skutek ale utek. Tohle je čiré young adult, kde se chválí satan, po plátně běhají upíři a každou chvíli čujete nějakej ten lesbickej a gay románek. No a co byste řekli, jsou tam a je jich hodně. Pokud chcete zažít LGBT upíra nebo vlkodlaka, tak směle do toho. Já už jsem na tohle asi fakt starej. Hororové prvky ale pěkné a osmdesátková atmosféra spolu se soundtrackem také super. Scénář to ale celý posral do kytek. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Musím s potěšením konstatovat, že jsem se seriálovou Sabrinou spokojen. Někdo sice namítá, že tvůrci nevědí co chtějí točit, ale minimálně první série celkem zručně spojuje horor, fantasy i rozdováděnou holčičí podívanou. Všeho je tady navíc takříkajíc s mírou a ani jeden element mě vyloženě nerušil. Na škodu je tak pouze to, že se tvůrci občas do něčeho pustí - celá linka s hlavolamem, kterou nakonec nikdo "nedokončí" - a nakonec na ni takřka zapomenou.. Slušný náběh na druhou sérii. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Doufám, že tvůrci v následující řadě dokončí několik slibných zápletek, které tady nejprve rozehráli (hlavně pobodaného z prvních epizod), ale pak jim na ně kvůli důležitějšímu dění nezbyl čas. Jinak nemám téhle nové Sabrině vlastně co vytknout, protože mě ten žánrový mix, v němž si přijdou na své milovníci teen žánru, hororu i parodie, velmi bavil. Kiernan Shipka je v titulní roli kouzelná (nebo spíše čarovná), no a Lucy Davis a Miranda Otto jsou coby její tety stoprocentní jistota. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytilo ma to vlastne až počas finále. Ani neviem prečo som mal celý čas zo seba pocit, že už som na takýto seriál starý, a obľúbiť som si tiež dokázal iba Sabrinu. Možno ešte Mirandu Otto, tá vždy poteší. A vo finále som podlahol. Akokoľvek to vyznie povrchne, najviac ma bavilo modrofialové nasvietenie záverečnej bitky. Ten seriál má štýl. Má atmosféru a hromadu chuťoviek. Nejaký čas u mňa viedol spánkový démon, neskôr finále prebilo všetko a ten štvrťsekundový splatterový záber na Lilith tomu nasadil korunu. “Bonusová” záverečná časť tiež potešila. Minimálne druhú sériu si asi ešte pozriem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna seriálu „Chilling Adventures of Sabrina“ je velmi příjemná v tom, že vlastně pořádně nevíte, co máte očekávat, nevíte, jak se postavy v příběhu vyvinou, jak se vyvine samotný seriál, jestli bude něčím drsnějším, anebo to bude teen. Seriál „Chilling Adventures of Sabrina“ se drží na pomezí. Erotické scény jsou tu až trapné, ale pokud jde o drsnost... No, to je jiná. A navíc je to cool. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly trochu pomalejší, ale byl to rozjezd, takže se to dá pochopit. Nicméně potom díl od dílu lepší a temnější. Užívala jsem si pak každý díl. Úplně jsem nevěděla, co od toho má čekat, ale nakonec se mi to vážně líbí a jsem z toho nadšená. Jsem zvědavá na další série, doufám, že si udrží tuhle kvalitu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Super stylová čarodějnická záležitost, která pojala Sabrinino jméno opravdu originálním způsobem, který jsem v seriálové podobě velice vřele uvítala. První díl sice rozpačitý, ale od druhého už to vzalo sešup a každá epizoda byla charakteristická svou zápletkou a jednotlivé příběhy byly většinou zdárně dotáhnuty až do konce. Od vizuálu, přes výpravu, kostýmy, prostředí až po herecké obsazení je to opravdu na špici a všechny díly byly nadprůměrné a zábavné. Jednu hvězdičku si ale zatím schovám pro sebe, protože mám takové tušení, že druhá série bude této jistě konkurovat. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší seriál roku 2018. Naprosto úžasná atmosféra, fantastické obsazení (Kiernan Shipka je naprosto úžasná a já ji miluju), úžasné postavy... V tomhle seriálu je všechno. Satanské rituály, jiné rituály (ve jménu Satana), černý humor, normální humor a více než malá špetka úžasněho hororu. A to, že je to všechno hozené do tmavých barev, tomu ještě hodně přidává. Já jsem si užil každou epizodu naprosto dokonale, seriál má tempo, ani jednu slabou chvilku a je to prostě radost sledovat. Tahle Sabrina je neskutečná seriálová lahůdka, která má neskutečnej styl, super vizuál, prostě naprostá špička. Moje nadšení je nemalé a nemůžu se dočkat druhé série. Kam se hrabou Stranger Things a moje těšení se na finále GOT: Sabrina si mě prostě omotala kolem prstu. Nebo to snad byl sám pravý Bůh, Satan? 100%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix se fakt snaží. Snaží se zamaskovat klasickou epizodickou tuctovost, která z celého seriálu dýchá zatuchle jako týden nemytá kuřácká držka. Ale lehce to je provoněné a zamaskované sympatickou hlavní hrdinkou, skoro až dětinským příběhem, který je však plný krve a brutality. Dokáže takový být. To bez pochyb. Nicméně nic to nemění na faktu toho, že mnohdy se setkáte s tím, že zápach dorazí tvrdě do vašeho nosu. Sabrina a její koncept je všem velmi známý. My ji spíše známe z toho sitcom rázu, který ve výsledku nebyl zase tak moc hrozný. Ale nic to nemění na tom, že jsem očekával od této Sabriny dost. Horovová verze, která se ve výsledku povedla. Ale nejde o nic světoborného, jelikož si tvůrci mohli mnohdy vyhrát více s tím dějem. A to ani nezmiňuji to, že zásady postav se dokáží měnit jako počasí. lépe zpracování, více koukatelný a vyvoněnější Lucifer. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čarodejnica Sabrina a jej dobrodružstva mali až príliš sľubný začiatok. Prvé 2 časti navnadili dostatočne, ale potom už mi to prišlo zbytočné a slabšie, aj keď hororová atmosféra je tuším v každej epizóde, a oveľa lepšie zvládnuteľná ako pri haunted of hill house, seriál taktiež od netflixu. Sabrina je o dosť lepšia. Aj keď hlavne zaujme asi tínedžerské publikum. Ja som pri tomto seriálu prijemne oddýchoval a bol som prekvapený. Určite to nieje najlepší seriál, ale ide o vydarený projekt od netflixu a po stranger things opäť niečo čo bavilo. Pre tých náročnejších a starších divákov odporučím ale radšej Hill House, ale na Sabrinu a jej čary netreba nechať dopustiť a vyskúšať. Ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí. Uvidíme či prinesie druhá séria ešte v tomto roku. 4* ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle temně pojaté čarodějky jsem čekal právě u "Discovery of witches" a ne u rebootu Sabriny. V tomhle prostě palec nahoru, ale jinak to dost trpí tou žánrovou kočkopsí nevyvážeností, takže na 4 to zatím nevytáhnu. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii jsem celkem v rozpacích jak hodnotit. Díly jsou dost nevyvážené a přijde mi, že tvůrci se ještě nerozhodli pro jednotnou formu a stále tápou ohledně toho co by tento seriál měl vlastně být. Má se jednat o černou komedii, seriál ze střední či fantasy? Zatím je z toho takový divný hybrid Buffy a Charmed. Což by snad ani nevadilo kdyby si seriál konečně našel ustálenou podobu. Kromě toho mám velké výhrady ke scénáři a obecně chování postav, které je v mnoha případech naprosto debilní či těžko uvěřitelné, případně obojí. A týká se to prakticky bez rozdílu všech, chvílemi jsem měl pocit že některé postupy bezskrupulózně obšlehly ze seriálu "The 100". Stejně jako tam, jsem i tady chvílemi žasl nad zvraty v ději i v postavách. Přitom chvílemi to ani nevypadá tak špatně, ale poslední čtyři díly to dost zazdily. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpravkova blbinka pre nastrocnych s naivnou premisou a so dvoma celkom slubnymi epizodami. To cele v have vysokoskolskeho studentskeho amaterskeho divadelneho kruzku. ;) Obcas o malicko lepsom. Ak tam vekovo spadate, enjoy. Tym ostatnym neodporucam. Strata casu. 40% ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zabudnite na J.K. Rowling a na dobrého čarodejníka Harryho, tuna sú čarodejnice zlé až do špiku kosti. Niektoré viac, niektoré menej. Vcelku podarená prvá séria, kde prím hraje hustá atmosféra a záludny dej. Dúfam, že nie som sám, ale Kiernan Shipka mi strašne pripomína mladú Hermionu. Sme navnadení, už nás len doraziť druhou sériou. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stylová, originálně pojatá atmosférická záležitost na první pohled! Na ten druhý už spatříme místy lehce překombinované teenagerovské přemodernizované drama nadupané naprosto vším (především pokud se budeme bavit o genderové, rasové - a vlastně jakékoli jiné - vyváženosti), co nás jen napadne. To se sice může zdát až moc přeplácané, ale vzhledem k tématice téhle komiksové adaptace to vlastně vůbec není na škodu. Vždyť jsme ve světě čarodějek a démonů! Napadá mě jen, zda by se jednalo o takovou pecku, kdyby to nebylo tak příliš vydařené po vizuální stránce, která je opravdu detailně propracovaná (skvělé kostýmy a prostředí, kamera).. Možná ne, ale čert to vem - funguje to na jedničku a je to skvělá podívaná. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Riverdale (💖) mě nalákal na Sabrinu, a tak jsem se do toho hned po 5. sérii Riverdaleu pustil. Vážně mě teda zarazilo jak strašný to ze začátku bylo (tři první díly). Jsem si pak říkal, že, jestli ten 4. nebude lepší, tak už to reálně vypnu. Naštěstí to už bylo trochu lepší a 5. díl byl teda pecka, tak už se to díkybohu našláplo tím správným směrem a začal jsem to konečně vibovat. Docela dlouho mi taky trvalo, než jsem si zvykl na rozostřenou kameru, která se mi nelíbila. Teď už to nevnímám. Sabrinu jsem si vždycky podle fotek/posterů představoval sympatičtější, ale je fajn. Její přátelé nejsou v příběhu tolik důležití (na rozdíl od Riverdaleu), ale jsem rád, že se jim postupem 1. série dostává víc prostoru a mají teda dost zajímavé vlastnosti. Tetičky Sabriny mi taky daly nějakou dobu zabrat, než jsem si na ně zvykl, ale teď už mě ten jejich humor baví. Sabrinina učitelka mi jako postava docela vadí po celou dobu a její účel mi přijde dost bídně napsaný a celkově furt nechápu, na co čeká 🤷‍♂️. Její postup práce je prostě wtf a přijde mi to nějak na hlavu. Už v tom prvním díle to je divně udělaný. Potom se to zlepší, ale stejně to na mě působí trochu zvláštně. Sestry jsou super mrchy a jsou to dobrý postavy. Oceňuju horor, kterej je tak akorát a na poměry hororových seriálů patří využitím mezi nejlepší. Doufám, že to bude v dalších sériích pokračovat. Intro by za mě mohlo mohlo být kratší, ale aspoň to s bráchou využívám jako čas, kdy můžeme ještě spolu vykecávat 😅. Dobrý je, že jako každý díl Riverdaleu, tu je každá epizoda plná originálních a bezva nápadů. Jen teda hodinová stopáž to někdy podkopává, protože u toho pak usínám nebo mě to v určitých částech nebaví. Za mě je osobně Sabrina o dost víc cringe než Riverdale, jak říká spousta lidí. Už tady je ta 1. série poměrně plná cringe, a to se má ve 3. a 4. sérii ještě znásobit. Už tak mi přijde komický, když tu hraje Ross Lynch z Disney seriálu Austin a Ally. Závěr série moc povedenej nebyl. Předposlední díl ano, ale ten poslední díl byl hrozně zbytečnej a nudnej, že jsem u něho málem usnul a brácha usnul skutečně. Normálně bych dal horší 4⭐, i když to tak ze začátku vůbec nevypadalo, ale kvůli špatnýmu závěru dávám lepší 3⭐. Mimochodem, mega moc oceňuju zasazení do Greendaleu v návaznosti s Riverdaleem. Je to super věc a ty odkazy miluju 💗. Vyhodnocení: Zvlášť mě zajímá, proč Sabrina zavítá do Riverdaleu, tak snad tu najdu odpověď 😉 ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Inteligenčne na úrovni Upírskych denníkov a podobných zhovadilostí, ale formálnym spracovaním o level vyššie. Atmosferické lokácie a kulisy, pekné masky, minimum digitálnych efektov. Casting v pohode, Kiernan Shipka je sympaťáčka. Dejovo ma to príliš nezaujalo, na to je to až príliš teen a neškodné. Epizodická štruktúra nevadila, skôr som mal problém s násilným našróbovaním súčasných celospoločenských problémov (ukážkovo zbytočná postava čierneho gay bratranca, feministické kamarátky bojujúce proti šikane). Fajn oddychová zábava. ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie veľmi podarený pilot k seriálu. Väčšia časť príbehu je dosť plytká, bez potrebného náboja. Nudil som sa tak 90% z celej dĺžky tohto dielu. Od Netflixu nič dobré nečakaj, ale uvidíme ako bude ďalej pokračovať tento príbeh. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

1. séria: ....z počiatku som to začala pozerať len z dlhej chvíle, ale na moje prekvapenie ma to celkom chytilo. Tento seriál sa nemôže porovnávať s komediálnou formou z 90-tych rokov. Chválim vizuálne spracovanie, ten tzv. hororový nádych., ale miestami mám pocit, že si seriál robí sám zo seba srandu. Niektoré herecký "výkony" sú skutočne len výkony v úvodzovkách. Ešte k hlavnej predstaviteľke...na začiatku sa mi zdala príliš detská pre danú postavu, ale nakoniec sa preformovala a úloha jej pristane. Teraz už len čakať na 2. sériu.... zatiaľ 4* ()

Reklama

Reklama