Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze uživatele jhr k tomuto seriálu (2)

Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) 

Nová verze Sabriny mě dost překvapila. Původně jsem měl vážně obavy, protože rebooty většinou nekončí dobře. Stačí si připomenout, jak otřesně dopadl návrat Charmed. Jenže seriál Chilling Adventures of Sabrina je důkazem, že zázraky se někdy dějí. Tato o poznání temnější verze příběhů mladé čarodějnice Sabriny Spellman má dokonalou hororovou atmosféru a nechybí zde i řada dost znepokojivých okamžiků, které by ale byla škoda prozrazovat. Každá epizoda má svoje kouzlo a děj se pěkně vyvíjí až do povedeného finále. Nejvíce musím pochválit představitelku Sabriny, Kiernan Shipku, která si svou roli viditelně užívá. Také představitelky tety Zeldy a Hildy nemají chybu. Stejně tak je na tom i otec Blackwood nebo až démonická slečna Wardwell. Obsazení se prostě celkově povedlo na jedničku. Samozřejmě i zde je pár věcí, které si zaslouží kritiku jako viditelná politická zaujatost a zbytečná korektnost. Ovšem to nic nemění na tom, že se tento seriál vážně povedl a čekání na další sérii nebude snadné. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Čtvrtá série Chilling Adventures of Sabrina je za mnou a já z ní mám rozporuplné pocity. Na jedné straně se většina epizod skutečně povedla a některé jsou dokonce skvělé, ale samotné finále je pro mě dost bolestné. Už dlouho jsem v závěru nějakého seriálu nebyl tak smutný a neříkal si, že to přece nemůže takhle skončit. Nechci nic prozrazovat, ale podle mě to podobně bude cítit asi každý, kdo si tento seriál a především hlavní hrdinku oblíbil. Celé obsazení v čele s dokonalou Kiernan Shipkou opět odvedlo skvělou práci. Skutečnost, že má být čtvrtá série poslední, ale považuji za velkou chybu, protože podobných seriálů není mnoho a ten konec bych si prostě představoval úplně jinak. PS: Musím říct, že ve čtvrté sérii jsem si více oblíbil Sabrinu Morningstar. Jako královna pekla si našla svůj smysl života, zatímco naše Sabrina Spellman si s tím svým nevěděla rady. Vlastně se ukázalo, že na konci třetí série udělala chybu, protože kdyby se rozhodla sama odejít do pekla a stát se jeho královnou pravděpodobně by byla šťastnější a nezpůsobila by konec světa. ()

Reklama

Reklama