Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Praise Satan!" Buffy meets Addams Family meets Harry Potter. The Chilling Adventures of Sabrina je ultimatívna halloweenska pecka s neskutočnou atmosférou starých hororov - desaťhodinová vstupenka do sveta čarodejníc, satanských rituálov, pokrútených stromov, hmly, padajúceho lístia, cintorínov, hlbokých lesov, okultizmu a démonov. Je to krásne temné a farebné, vzhľadom na cieľovku pomerne odvážne, solídne napísané a úplne bravúrne obsadené. A to najhlavnejšie: Bronson Pinchot je späť!!! UPDATE po tretej sérii: podobne ako u Stranger Things cítiť tu silnú únavu materiálom. Tretia séria sa naplno ponára do súčasného trendu seriálov s jedným uceleným príbehom naprieč celou sériou, bohužiaľ dejová línia s cirkusantmi by vystačila maximálne na jednu epizódu. UPDATE po štvrtej sérii: Tá je prekvapivo návratom ku kvalite a oceňujem "seriálovosť" a bazírovanie na koncepte "demon of the week". Len prvá a posledná epizóda sú poslabšie. Pravdaže nejde o žiadne kino, stále je to komorné a chýba tomu budget i viac času na pilovanie scenáru (niektoré zvraty sú slušne povedané "lenivé"), ale ako groteskná (najlepšie to vystihuje slovo "macabre") televízna zábava je to skvelé. S1: 9/10, S2:8/10, S3: 6/10.S4: 8/10 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál určite nepatrí medzi tie najlepšie čo som videla, hlavne vďaka nevýraznej druhej sérií, ktorá ma nudila. Ale zachránila to prvá slušná séria. Sabrina tak možno v tretej serii pôjde do pekla zachrániť svojho známeho. A uvidíme či to bude stačiť. Alebo príde ďalšie sklamanie ako druhá séria ? 4* ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším proč podlední dvě série byli oproti prvních dvou špatné. Na sabrinu se celkově dobře koukalo, ale prostě ten začátek nasadil vysoko laťku, že to asi už nešlo překonat. Trošku škoda, protože zvlášt poslední série byla více méně o ničem až na ten závěrečný díl. Ale je dobře, že to skončilo. Pro mě za mě by to mohli zakončit i po druhé, ale fajn proč ne. Obecně ale musím říct, že se mi tato verze líbila víc, než ta původní. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Netflix se fakt snaží. Snaží se zamaskovat klasickou epizodickou tuctovost, která z celého seriálu dýchá zatuchle jako týden nemytá kuřácká držka. Ale lehce to je provoněné a zamaskované sympatickou hlavní hrdinkou, skoro až dětinským příběhem, který je však plný krve a brutality. Dokáže takový být. To bez pochyb. Nicméně nic to nemění na faktu toho, že mnohdy se setkáte s tím, že zápach dorazí tvrdě do vašeho nosu. Sabrina a její koncept je všem velmi známý. My ji spíše známe z toho sitcom rázu, který ve výsledku nebyl zase tak moc hrozný. Ale nic to nemění na tom, že jsem očekával od této Sabriny dost. Horovová verze, která se ve výsledku povedla. Ale nejde o nic světoborného, jelikož si tvůrci mohli mnohdy vyhrát více s tím dějem. A to ani nezmiňuji to, že zásady postav se dokáží měnit jako počasí. Lépe zpracovaný, více koukatelný a vyvoněnější Lucifer. 2. série: Sabrina byla vždy hodnocena jako horor. Po této sérii už plně dokážu pochopit proč. Až neuvěřitelně stupidní a pseudopropagandu jsem dlouho neviděl. Série začala dost smutně a nešťastně. Už jenom tím, že šlo o silně nezáživný kousek, který se jenom utvrzoval tuctovost první série. Tak nějak se potvrdilo, že jde o materiál pro holky a gaye (což není homofobnní, ale fakt ze života). ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je vcelku sympatický a pro nemocná, v posteli proležená odpoledne docela ideální, ale víc nic. Cítím, že cílová skupina je o už o značných pár let mladší, ale ačkoliv jsem si párkrát ťukala na čelo, tak jsem vyloženě netrpěla (oproti Riverdale, oof). Jen "středobod vesmíru/můžu všechno" Sabrina byla chvílema docela nesnesitelná, což je škoda. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Seriál se měl původně (podle scénáře datovaného 30. 11. 2017) odehrávat v roce 1968. (J.F.B.)
  • Keď sa Kiernan Shipka dozvedela, že sa v tejto epizóde objaví jej mladšia verzia, poslala hneď tvorcovi správu, v ktorej bola jej fotka s Mckennou Grace. Pripísala, že ju musí do seriálu obsadiť, pretože vyzerajú ako dvojníčky. Mckenna s ponukou okamžite súhlasila. (Marceloo)
  • V tomto seriálu Salem neumí mluvit. Ani se mu nedostává tolik pozornosti, jako v původním seriálu Sabrina - mladá čarodějnice (od r. 1996). Jedním z těchto důvodů, mimo ten, že seriál má být o něco temnější než původní sitcom, je ten, že Kiernan Shipka je alergická na kočky. I kvůli tomuto se chvíli uvažovalo o tom, změnit Salema na psa. (Kacitr)

Reklama

Reklama